Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Konu Kapatılmıştır
 
Seçenekler Arama Stil

--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 07:53   #71
Kokomo
Usta Yiğido
 
Kokomo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 05.08.2005
Yaş: 53
Mesajlar: 2.495
Thanks: 1.953
943 Mesajına 1.796 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1013 Kokomo isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

Arkadaşlar hemen sevinmeyin ! Daha karar kesinleşmedi. TFF isterse her 2 takımı birden hükmen yenik ilan edebilir. ULUSOYSUZ Federasyonu bunu yapabilecek derecede Trabzonlu çünkü ...
Kokomo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 07:55   #72
sandal5877
Yiğido
 
sandal5877 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 13.03.2007
Mesajlar: 400
Thanks: 132
52 Mesajına 102 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 741 sandal5877 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

bizim işmiz asıl bundan sonra başlıyor haydi sivas artık yolun acık olsun bu ligin zirvesine
sandal5877 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 07:56   #73
alico58_58
Yiğido
 
alico58_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 300
Thanks: 4
11 Mesajına 19 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 alico58_58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

BEN HAKKIMIZ OLAMASADA UEFA KARARLARI ÇERÇEVESİNDE BİZE HAK OLAN 3 PUANI ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM.TRABZON KULÜBÜ KENDİ HAKKINI KENDİ KAYBETTİ.NE DİYELİM HAK YERİNİ BULDU.
alico58_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 08:04   #74
izmirliyigido
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

SADECE VE SADECE ADALET YERİNİ BULMUŞTUR. BU KARARIN ARKASINDA BAŞKA BİRŞEYLER ARAMAK, KULÜPÇÜLÜK, HİZİPÇİLİK, AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ, AĞLAMA, SIZLAMA, YALAN, RİYA ARAMAK YAZIK, AYIP VE HATTA GÜNAHTIR.

AYNI HALTI YİYEN TRABZONSPORLU TARAFTARLAR DEĞİL, BAŞKA BİR TAKIMIN (FENERBAHÇE, GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE HATTA SİVASSPOR'UN) TARAFTARI DAHİ OLSA AYNI CEZAYI ALMASI GEREKİRDİ. BURASI PATAGONYA CUMHURİYETİ DEĞİL, TÜRKİYE CUMHURİYETİ. SUÇLAR ADALET ÖNÜNDE CEZASIZ KALMAZ. BENDE ADALET TECELLİ ETMİŞTİR.

BİZE AHYIRLI OLSUN, TÜM TAKIMLARA DERS OLSUN, TRABZONSPOR'A DA GEÇMİŞ OLSUN.


.
 
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 08:09   #75
izmirliyigido
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

Alıntı:
civelek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
ya arkadaşlar kızmayın banada aynı şey bizim başımıza gelse biz ne yapardık acaba bence utanç verici bitmiş bir maçı fırsatçılık yaparak kazandık biz 3 puan kazandık ama bence yiğido karizmasını da yere soktuk! mesela 2 . yarıdaki maçta bıraksak trabzon gol atsın 1.0 dan başlayalım desek eminim trb kabul etmez... ve anadolu büyüklüğünü korur bizim bu 3 puana ihtiyacımız yoktu nese hayırlısı olsun ne yapalım ...
CANIM KARDEŞİM YİĞİDO KARİZMASINI YERİN DİBİNE SOKACAK BİRŞEY YOK. BİZ AĞLAMADIK Kİ, BU MAÇI BİZE VERİN DİYE. SUÇ CEZASIZ KALMAMALI İLKESİNDEN YOLA ÇIKARAK ADALETİN İŞLEMESİNİ TALEP ETTİK. TÜM DÜNYA FUTBOLUNDA KİTAP NE DİYORSA, UEFA VE FİFA KRİTERLERİ NE DİYORSA O KURAL İŞLEDİ. OLAY BU KADAR BASİT. BÜYÜTMEYİN VE GOCUNMAYIN..




.
 
Yeni Şafak Rezilliği.. Bu Skandal Tarihe Geçecek!!
Alt 21.09.2007, 08:17   #76
DinamikGazetesi
Yeni Yiğido
 
DinamikGazetesi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 15.08.2007
Yaş: 38
Mesajlar: 11
Thanks: 0
0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 DinamikGazetesi FAZLA SÖZE GEREK YOKDinamikGazetesi FAZLA SÖZE GEREK YOKDinamikGazetesi FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Yeni Şafak Rezilliği.. Bu Skandal Tarihe Geçecek!!

Olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili sürekli taraflı haberler yapıp, Trabzonspor lehine densiz şeyler yazan Yeni Şafak 3 puanın Sivasspor'a verilmesi ile ilgili yine saçma ve taraflı haber yayınladı.. Yeni Şafak Skandalı Tarihe geçecek.. Taraflı Gazetecilik İstemiyoruz..!!

Sivas Dinamik Gazetesi Tarkan ÇELİK

İşte o Haber..!!

Masada oynayalım!
Bu skandal tarihe geçecek! Hakem tarafından haksız yere tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçı için Federasyon'un “tekrar” kararını kaldıran Tahkim, Demirlek'in bu kez ifade oyununa gelerek, Sivasspor'u galip ilan edip adalet duygusuna darbe indirdi. Öyleyse artık sahada oynamaya gerek yok. Nasılsa puanlar masada dağıtılıyor!

Trabzonspor ile Sivasspor arasında 12 Ağustos 2007 tarihinde oynanan ve sahaya seyircilerin müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen karşılaşma ile ilgili nihai kararı veren Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, inanılmaz bir skandala imza attı. Daha önce Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınan maçın yeniden oynanması kararını, Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın karşı oyu ve oy çokluğuyla kaldıran Tahkim Kurulu, maçı Sivasspor lehine hükmen galibiyet olarak tescil etti.

“HAKEME NİYE KANDINIZ”

Tahkim Kurulu'nun dün 3,5 saat süren toplantısında dinlenen hakem Demirlek, olayları kendi cephesinden anlatırken, gerçekleri saptırdı ve kendini kurtarmaya çalışırken, koca bir camiayı yaralayacak karara zemin hazırladı. Tahkim'in bütün raporlar önünde hazır dururken, hakem Demirlek'i ifade vermeye çağırması ve kararını onun sözlerinden etkilenerek vermesi, adalet duygusuyla bağdaştırılamaz. Raporunda 6 Sivaslı'yı oyundan atacağı belliyken, farklı ifade vermesine neden çanak tutuldu. Raporlara mı inanacağız, yoksa hakemin kendini kurtarma ifadelerine mi?

Tahkim, bu kararla aynı zamanda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndaki 15 anlı şanlı üyenin aciz olduğuna da hükmetmiş oldu. Çünkü, maçın tekrarı kararını alan 15 kişilik yönetim kurulu, Tahkim'in açıklamasına göre söylentilerle hareket etmişti.

Trabzon camiasıyla birlikte, hakkaniyetten yana sporseverler soruyor: Normal süresi bitmiş, uzatmaların bile sona ermesine 30 saniye kalmış bir maçın tamamlanamadığı dünyanın neresinde görülmüş?

TER AKITMANIN ANLAMI NE?

Trabzonspor'un sahada kazandığı 3 puanı masada Sivasspor'a veren zihniyet, sadece bir camiaya değil, adalet ve hakkaniyet duygularına da darbe indirdi. Trabzonspor şunu soruyor: Nasılsa puanları Ulusoy federasyonu veya kurulları oturdukları yerden istedikleri gibi dağıtıyor. Bundan sonra sahada mücadele edip ter akıtmaya gerek var mı?


Cevap ver Ulusoy


Maç oynanalı neredeyse 40 gün oldu. Önce federasyon yönetiminin, daha sonra da Tahkim Kurulu'nun kararlarını bu kadar geç almasının nedeni ne?


Federasyon yönetimi olarak Bülent Demirlek'in maçı haksız yere tatil ettiğine hükmettiğiniz için tekrar kararı almıştınız. Tahkim'in bu kararından sonra Demirlek'i aklayacak ve hakemliğe devam ettirecek misiniz?


15 kişilik yönetim kurulunuzun aldığı “Maç tekrar edilmeli” kararını, 3 kişilik Tahkim Kurulu'nun bozması, sizde ne duygu uyandırıyor?


Tahkim'den son iki yıldır Trabzonspor lehine tek bir karar dahi çıkmamasını nasıl yorumluyorsunuz?



Sivasspor'a önce göstermelik 250 bin YTL ceza verdiniz, bu 50 bin YTL'ye indi. Sivassporlu 6 futbolcu ceza kuruluna sevkedildi ama ne hikmetse sabahında sadece 3'ü ceza aldı. Şimdi de Trabzon- spor'un 3 puanını Sivas'a hediye ettiniz. Trabzonspor'a bu düşmanlığınız ve Sivasspor'a bu teveccühünüz nereden geliyor?


Her fırsatta Trabzonlu olduğunuzdan dem vurup, insanları kandırıyorsunuz. Bu skandaldan sonra Trabzon sokaklarında dolaşabilecek misiniz?


Sizi federasyon başkanlığına seçtiren ve onca muhalefete rağmen prensiplerinden taviz vermeyerek o koltukta oturmanızı sağlayan Trabzonspor sizden hiçbir şey istemedi, adaletten başka. Ama sizin döneminizde Trabzonspor'un başına gelmeyen kalmadı. O ilkeli desteğe verdiğiniz karşılık bu muydu?


“Ulusoy başkan, Trabzonspor hüsran” sözü sloganınız oldu. Geçen sezon 14 puanı hakem kararlarıyla giden Trabzonspor, ayrıca 3 penaltısı verilmeyerek kupa finalisti olmaktan da alıkonuldu. Trabzonspor için bu sezonki “müthiş” planlarınız ne?


Temsilcilerinizin raporunda hakem Demirlek'in “Sahaya dönersem 3-5 Sivaslı'yı atmam gerekir” dediği yazıyordu. Zaten aynı hakem yazdığı raporla 6 Sivaslı oyuncunun ceza kuruluna sevkedilmesini de sağlamıştı. Şimdi ise hakemin Tahkim Kurulu'na verdiği ifadeyle tüm bunlar yok sayılıyor. O zaman temsilcileriniz yalan mı söyledi? Söylemedilerse, bundan sonra temsilci ve gözlemci görevlendirmeyip, hakemlerin beyanlarını yeterli mi bulacaksınız?


Komedi hakemle başladı hakemle sona erdi…

Herşey Bülent Demirlek gibi otoritesinin sıfır olduğu hakem hocaları tarafından da dile getirilen bir hakemin “kuyuya attığı taşla” başladı. Demirlek, devam ettirmemesi için hiçbir güvenlik gerekçesinin olmadığı ve sadece 30 saniye sonra bitiş düdüğünü çalacağı maçı tatil ederek hem kendini bitirdi, hem Trabzonspor'un 3 puanını heba etti. Demirlek'in başlattığı komedi filmi, sonra federasyon binasına taşındı. Haluk Ulusoy yönetimindeki federasyon korosu, Trabzon- spor'un hakkını nasıl yiyebileceğini uzun uzun düşündü. Amaç Trabzon'un hakkını teslim etmemekti ama buna bir kılıf uydurmak lazımdı. Önce maçın tekrarı gibi komik bir karar verildi ve top Tahkim'in kucağına atıldı.

Verilen mesaj Tahkim Kurulu tarafından hemen alındı. Onlar da aynen Ulusoy ve arkadaşlarının taktiğini yürüttü. Erteleye erteleye olayı soğutup sonunda dün bombayı patlattılar!

Evet, hakem Bülent Demirlek'in yazdığı müthiş senaryo, Haluk Ulusoy ve arkadaşları tarafından çok iyi oynandı ve Trabzonspor ile birlikte adalet duygusu ağır bir zarara uğratıldı.


Kocasakal'dan hukuk dersi

Tahkim Kurulu'nun 5 üyesi arasından, hukuğun evrensel ilkelerine, suç ile ceza arasındaki orantı kuralına uygun karar veren tek isim Doç. Dr. Ümit Kocasakal oldu. Sivasspor lehine tescil kararına karşı oy yazısıyla katılmayan Kocasakal, tutanaklara özetle şunları geçirtti:

“Hür türlü saha olayı, hemen ve doğrudan müsabakanın tatilini haklı kılmaz. Müsabakanın devam imkanı kalıp kalmadığı iyi incelenmelidir.”


Kandıramazsın Ulusoy

“Trabzonlu Haluk Ulusoy”, değişik futbol federasyonları yönetimlerinde üst düzey görev aldığı 18 yıl boyunca, bordo-mavili camianın yüzü hiç gülmedi. Bu yıllarda şampiyonluk göremeyen Trabzon- spor son Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı ve Türkiye Kupası'nı aldığı sezonda Haluk Ulusoy tatildeydi! 1.5 yıl ara verdiği dönem, bordo-mavililere nefes aldırmıştı.

Son Sivas maçıyla ilgili kararda Ulusoy çok ince bir taktik izledi. Önce mümkün olduğu kadar karar sürecini uzattı. Sonra durumu kurtarmak için ara yol formülü uygulayıp “maç tekrarlansın” kararı çıkardı. Ama ardından hemen gerekli yere mesajını da gönderdi. Malta maçına giderken, “Kararımız yanlış olabilir, Tahkim Kurulu gerekeni yapar” diyerek kendini ele verdi.

O Tahkim, Ulusoy'un ince taktiğinin son parçası olarak görevini yerine getirirken, başkanının maskesini de düşürmüş oldu. “Maç tekrarlansın” kararıyla Trabzon'un gözünü boyamaya çalışan Ulusoy bilmeli ki, kimseyi kandıramadı.

Not: Bilerek link koymadım.. Yeni Şafak sitesinin trajı yükselmesin diye..
__________________
TaRKaN ÇeLik...!!
izmirLi_YiĞiDo
DinamikGazetesi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: Yeni Şafak Rezilliği.. Bu Skandal Tarihe Geç
Alt 21.09.2007, 08:24   #77
puar
Usta Yiğido
 
puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 45
Mesajlar: 4.966
Thanks: 108
357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1268 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: Yeni Şafak Rezilliği.. Bu Skandal Tarihe Geç

bence bunlar çok normal yeni şafak gazetesi zaten onların gazetesi hali ile takımlarını savunacak ben garipsemedim bu yazıyı.
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 08:41   #78
ceyhun58
Acemi Yiğido
 
ceyhun58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 11.10.2005
Yaş: 63
Mesajlar: 63
Thanks: 0
9 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ceyhun58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

FANATAKİ GAZETESİNİN REZİLLİĞİ
Tahkim, Trabzon-Sivas maçıyla ilgili 'Tekrar'ı bozdu, ev sahibi 'haksız' dedi. Federasyonun Sivas'ı 3-0 hükmen galip ilan etmesi kesin gibi.
21.9.2007




Arslan açıkladı
Ligin ilk haftasındaki olaylı Trabzon-Sivas maçına Tahkim Kurulu, dün noktayı koydu. Hakem Bülent Demirlek’in de ifadesine başvuran kurul, Futbol Federasyonu’nun verdiği ‘tekrar’ kararını bozdu. İstanbul’daki görüşmenin ardından basına bir açıklama yapan Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, “Dosyaları ve delilleri inceledik, bu noktaya vardık. Ancak bununla ilgili yorum beklemeyin” ifadesini kullandı. Federasyonun konuyu tekrar görüşüp bu kez Tahkim Kurulu’nun Sivas’ın itirazını ve hakem kararını haklı bulan ifadeleri doğrultusunda Trabzon’u 3-0 hükmen yenik sayması bekleniyor.

İşte gerekçeler
Gerekçeli kararla ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Hakemin, sahaya çıkarsam 3-5 Sivaslı’yı atmam gerekir ifadeleri sabit değildir. Bir Trabzonlu’nun Sivaslı oyuncuya fiili saldırısının ardından sahaya 30-40 kadar taraftar daha girmiş ve olay vahim bir boyut kazanmıştır. Bu sırada güvenlik de yetersiz kalmıştır. ’Müsabakaya devam imkanının kalmaması’ hususu objektif olarak gerçekleşmiştir. Trabzonspor’un hükmen yenilgisine karar verilmesi gerekirken, ‘tekrar’ yasa ve talimatlara uygun görülmemektedir. Trabzon’un başvurusunun reddine, Sivas’ın başvurusunun ise kabulüne karar verilmiştir.”

Sivas mutlu, Trabzon sessiz
Tahkim Kurulu’nun verdiği karar, Sivasspor cephesinde ‘Adalet yerini buldu’ yorumlanırken, Trabzonspor Yönetimi suskun kalmayı seçti. Konuyu önce yönetim kurulunda görüşecek olan Bordo-Mavililer’in daha sonra bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi.

Mini yorum:
İşte farkımız bu!Olay malum; Federasyon tekrar kararı verdi. Sivasspor karara itiraz etti. Tahkim Kurulu kararı bozdu. Trabzonspor hükmen yenik sayılacak.
Karar içimize tam sinmese de doğru. Dünyanın her yerinde, taraftarı, rakip oyuncuyu maç oynanırken darp etmeye kalkan takım hükmen yenik sayılır. Ancak bizde yaşananlar farklı. 1- Onlarda rakip de olsa meslektaşın emeğine saygı var. 2- Onlarda bir deli sahaya girse, yenik konuk takım futbolcusu, yenilgiden masada kurtulma umuduyla o delinin üzerine gidip tekme tokat dövmez, sadece bir futbolcuya taraftar teması varken, “4 futbolcumuz tedavi görüyor” denilerek fırsatçılık yapılmaz. 3- Onlarda sahadaki bir mücadele, ülkeler ve dinler arası savaşla ilişkilendirilmez.
Yine de karar doğru. Ama şimdi Trabzon mağdur, tekrarda oynayıp kazanmaya cesaret edemeyen Sivas fırsatçı.
Bir haber: 28 Ağustos’ta Carling Kupası’na ait N. Forest Leicester maçı, ev sahibi ekip 1-0 galipken konuk oyuncu Clarke kalp krizi geçirince yarıda kaldı. Tekrar maçında Leicester, topu santrayla rakip kaleci Smith’e verdi. O da gitti golü attı ve maç yine 1-0 başladı. Maçı Leicester 3-2 kazandı.
Farkımız bu!
Ergun ATA

DAHA İŞLERİNE SİNDEREMEMİŞLER
ceyhun58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 08:44   #79
muratsarı58
Yeni Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 19.08.2007
Yaş: 45
Mesajlar: 5
Thanks: 0
0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 muratsarı58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

şampiyoooooooonnnnnnnnnn sivas adaler yerini buldu
muratsarı58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Alt 21.09.2007, 08:51   #80
fycky58
Yeni Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 17.09.2005
Yaş: 43
Mesajlar: 14
Thanks: 0
0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 fycky58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart --->: HÜKMEN GALİBİZ!!!

ADALET YERİNİ BULDU HALUK VE EKİBİ CÜMLE ALEME REZİL OLDU DÜNYAYA TRABZONA PEŞKEŞ ÇEKMEK NE İMİŞ GÖRDÜLER............ İYİLER MUTLAKA KAZANIR.(SİVASSPOR)ÖPÜLDÜNÜZ ARKADAŞLAR İFTARDAN SONRA TABİ )))))))
fycky58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
galİbİz, hükmen


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git