Geçmiş Olsun İlhan...
Yiğidolar'ın tecrübeli futbolcusu İlhan Ummak, sahada golünü atarken, 13 aylık oğlu Muhammed Ali ameliyat masasında ciddi bir kalp operasyonu geçiriyordu. Hocasının iznine rağmen takım arkadaşlarıyla sahada olmayı tercih eden İlhan, bir yandan da insanlık dersi veriyordu. Tıpkı geçen yıl NBA yıldızı Utahlı Derek Fisher'ın göz kanseri olan kızının ameliyatından çıkarak özel uçakla takımının GS Warriors maçına yetişmesi gibi. O dönem Mehmet Okur'un takım arkadaşı olan Fisher, bu davranışıyla tüm dünyanın takdirini toplamıştı.
İşini iyi yaptığında huzur bulduğunu dile getiren İlhan Ummak, "Oğlum ameliyat olurken yanında olmam gerektiğini biliyorum. Ama sonuçta mensubu olduğum takım başarılı olursa ben de başarılı sayılırım. Biz bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz. Kazancımızı ise ailemizin geleceğine harcıyoruz. Çocuğumun ameliyatını da işimden kazandığım para ile yapabiliyorum zaten. Ben takımımın başarısına yaptığım katkı ile dolaylı olarak çocuğumun da geleceğine katkı sağlamış oluyorum. Ayrıca işimde başarılı olarak acımı da hafifletiyorum." diyor. Oğlunun doğuştan kalp hastası olduğunu belirten İlhan, minik Muhammed Ali'nin geçirdiği son operasyonla kalp damarlarının birleştirildiğini söyledi.
İlhan'ın bu dramının altından başka ilginç hikayeler de çıktı. İlhan'ın minik yavrusuna, geçen sene Beşiktaş'ı İstanbul'da 1-0 yendikleri maçtan sonra Çarşı grubunun kan verdiği ortaya çıktı. Geçen yıl Beşiktaş'a karşı 90 dakika başarıyla mücadele eden tecrübeli futbolcu, ertesi gün hastanede yatmakta olan oğlu için acil kana ihtiyaç duymuş. İstanbul'da tanıdığı olmadığından çaresizlik içinde kıvranırken, eski Beşiktaşlı takım arkadaşı Serdar Topraktepe devreye girerek Çarşı grubundan yardım istemiş. Birçok toplumsal olayda 'karşı' tavrı ile tribünden tepkisini dile getiren Siyah-Beyazlı takımın Çarşı grubu, insanlığa karşı olmadığını göstererek rakip takım futbolcusunun bu acılı gününde yanında olmuş. Bu olay karşısında oldukça duygulanan İlhan, "O bir grup taraftar insanlık dersi verdi. O olay, futbolun bir eğlence ve spor olduğunun ve bazı şeylerin saha içinde kalması gerektiğinin en somut örneğiydi." diye konuştu. İlhan ayrıca, oğlunun 2. ameliyatının da bu sezonki Beşiktaş maçına denk geldiğini; ancak gribal enfeksiyon nedeniyle ameliyatın ertelendiğini kaydetti. İşin ilginç yanı Sivas, Beşiktaş'la İstanbul'da oynadığı iki maçtan da galibiyetle ayrılmıştı.
Kaynak : Zaman