|
Yeni Yiğido
0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 
|
--->: Destek Yok, Uşakspor Ne Yapsın..
UŞAKSPOR’DA YAŞANANLAR VE ASIM KALELİOĞLU
Futbol dünyada globalleşen ve en popüler spor dalı haline gelen bir uğraştır. Bu nedenle Uşak sadece battaniyesi, tarhanası ile değil futbolu ile de reklamını yapabilir. Bunun için de sağlam hedefler ortaya konup güçlü bir kadroya ihtiyaç var. Şehrin ileri gelenleri de bu takıma destek olarak elini taşın altına koymalıdır.(Celal KIBRIZLI)
Asım kalelioğlu adamlarına talimat verdiği tutum ve davranışlarından anlaşılıyor.bunlar sezon öncesi şehirden ne kadar nakit toplarsak kardayız diye düşünüyorlar.iyiniyetli olsalar 1 hafta önce yeni yönetim yapıp kongreye giderek yeniden başkan seçilmezlerdi.bir haftada ne değişti.asım kalelioğlu bu bir haftalık sürede klüp hesaplarını incettiğini söylüyordu.adama sormazlar mı sen 2,5 yıldır bu klübün başkanı değilmiydin.hesaplar senin kontrolünde değilmiydi.şimdide kongre kararı almıyorlar.olan uşakspor'un önümüzdeki sezonki plan ve hazırlıklarına oluyor.bunların gayesi şuanda para edecek oyuncuları satıp asım kalelioğlu'nun alacağı olan 600 milyarı kurtarmak .bununiçin kongre kararı almıyorlar.görün bakın tüm takımı öldüm parasına sattıktan sonra agustos başında kongreye gidecekler.hiçbir futbolcusu kalmayan,teknik direktörü olmayan,transfer yapamayan,transfer için ne parası nede vakti kalmayan,kasasında birkuruşu olmayan ,borcu birikmiş,alacakları kapıya dayanmış kulubün anahtarlarını valiye bırakıp kaçacaklar.(Erhan KARSLI -12.06.2006)
Asım Kalelioğlu 3 sezondur tekrarladığı senaryoyu yeniden sergilemiştir. Uşakspor sayesinde maddi ve manevi kazanımlar elde etti. Başkanlık görevini bırakmakta samimi ise kulübün tüm borçlarını ödesin ve alacaklarını da kulübe hibe etsin.(Erhan KARSLI-31.05.2007)
Uşak’taki yöneticiler Uşaklı olmadıkları gibi burada kalıcı da değiller. Onlar için Uşakspor’un küme düşmesi o gün için gazetede okunan bir haberdir sadece. Bu nedenle sayın yöneticilerimiz, Uşakspor’a köstek olmak yerine destek olsunlar ve Uşakspor’un yöneticilerini kendisinin seçmesine müsaade etsinler. Çünkü yarın burada olmayacaklar ve Uşaklı değiller. Uşakspor,Uşaklılar’ın ve bu vizyonu Uşaklılar kendileri belirler. Gerekirse Uşakspor’a zamanında amigoluk yapmış insanlar başkan olarak hizmet eder. Sayın yöneticilerimiz kendi vizyonları kapsamında ilimizin sorunlarına çözüm üretsinler. Onların vizyonu Kırmızı-siyahlı camiaya hizmet etmeye ve yönetici belirlemeye yetmez. Uşakspor Uşak’ın ve Uşak’lılarındır. Gölge etmesinler başka ihsan istemez. Hariçten gazel okumayın, herkes kendine düşen görevi yerine getirsin. Vizyon sahibi kişileri belirleyenler ve bunları yönetime taşıyanlara son sözüm Uşakspor’un küme düşürülmesinin ahı hepinizin üstünde olacaktır. Vizyonumuz var mıdır bilemeyiz ama Uşakspor hiç bir zaman sahipsiz değildir ve kalmayacaktır"(Mehmet UZUN)
"Uzun zamandır bir çok işadamı ve sanayicimiz ile toplantılar yaptım. Bu toplantıların sonucunda Asım Bey’in alternatifinin olmadığını üzülerek gördüm. 170 bin kişinin yaşadığı bir kette alternatif olmaması hepimizin düşünmesi gereken bir konudur. Geçen yıl 60 kişiden oluşan bir yönetim oluşturduk. Ancak bu yönetim maalesef yürümedi. Bu kulübün ayakta kalabilmesi için kentte yaşayan herkesin takımı sahiplenmesi lazım. Kent bu kulübe sahip çıkarsa bu iş devam eder aksi halde işimiz çok zor. (Kayhan KAVAS-VALİ-21 HAZİRAN 2007)
12 ağustos 2007 tarihinde yapılan genel kurulda daha önceleri Asım Kalelioğlu yönetimlerinde kulüp menajerliği yapan Dr.Ahmet Aydın başkanlığında yönetim kurulu kurulmuştur.
Bu tarihte yapılan kongerde divan başkanlığı görevini üstlenen Asım Kalelioğlu yaptığı konuşmada “ben Asım Kalelioğlu olarak her zaman uşakspor’un yanındayım.Üzerime düşeni her zaman yapmaya hazırım,bundan böyle ben uşakspor’da sponsor olarak yer alacağım ve yönetim kurulunun arkasındayım.bu arkadaşlara her zaman maddi destek benden gelecek” demiştir.
Aynı kongrede konuşan Dr.Ahmet Aydın”takım oluştururken eski başkan asım kalelioğlu’nun usaş firması ile belediyenin desteğini aldık.yapılan düzenleme ile uşakspor klübüne usaş firması destek verecek,ancak bu sadece maddi açıdan olacak.usaş’ın 300 bin ytl maddi desteği oldu.bu rakam sezon başlangıcında 500 bin ytl olacak. Sayın asım kalelioğlu bizi destekleyecek,maçların gidişine göre hedef belirleyeceğiz.”Şeklinde konuşmuştur.
Asım kalelioğlu aradan henüz 2 ay bile geçmemişken birdenbire mi yoksa köprülük kavşak ve eski lunapark bölgesindeki belediye arazisinin ihaleleri sonrasında mı bilinmez aniden uşakspor kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını iptal ederek uşakspor’a maddi desteğini kesmiştir.
Genel Kurul yapılmasına ve yönetim oluşturulmasına rağmen kulübün defterlerinin hala eski yönetim tarafından teslim edilmediğini ifade eden Başkan Aydın, “Kulüpte ne olup ne bitmiş hiçbir bilgim yok. Yönetime geldiğimiz günden bu yana sürekli eski yönetime dayalı icralarla uğraşmaktan bunaldım .Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan kulübümüze gönderilen ve 47 oyuncunun alacağını içeren borçlar 1.5 milyon YTL civarında. Bu oyuncuların içinde kulübümüzde topa bile vurmamış oyuncular var. Bunların çoğunu ispatladık. Senetler
’yarısı sana, yarısı bana’ mantığı ile oyunculara geçen dönemde kulüp müdürlüğü yapan ve imza yetkisi olmayan Hasip Hayırcı tarafından verilmiş. Ve birçoğu da eski başkan Mehmet Uzun imzalı. Kulüpte bir maç bile oynamayan tanımadığımız oyuncuların isimleri alacak listesinde geçiyor. Gerekli hukuk mücadelesini başlatacağım ama paramız yok. Çaresiz kaldım. . Yönetimdeki arkadaşlarımla bu kadar büyük bir sorunun altından kalkmamız mümkün değil. Ayrıca rant peşinde koşturan kişilerden de bıkkınlık geldi. Kulübün başındaki borç yükünü Sayın Vali Kayhan Kavas’ın sorgulamasını istiyorum. Kulüp Divan Başkanı Mehmet Pehlivan’da iken, oyunculara daha önceki yönetimler tarafından verilen teminat senetleri icraya verilmiş. Bunlar teminat senedi olmasına rağmen hiçbir hukuki itiraz olmamış. Vali ve Belediye Başkanına çok iş düşüyor. Vali Kayhan Kavas ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın’dan defalarca randevu talep etmeme rağmen 45 gündür görüşme imkanım olmadı Dr.Ahmet AYDIN-Eski Başkan-23 EYLÜL 2007)
Futbolun linç edilmeye çalışıldığı bir kentte Uşakspor'un düzelmesi içinde bulunduğu zor şartlardan kurtulması mümkün değildir. Bu nedenle bu kulüp kapatılmalıdır.
Uşakspor Kulübü kapanırsa bunun hesabını valisinden belediye başkanına kadar tüm yerel idareciler vermek zorunda kalır. Bugün söylediğim tüm sözler, bu kenti yönetmeye talip olan herkes için de geçerlidir. Vali ya da belediye başkanı çıksın ’Uşakspor bu kentin kulübü değildir’ desin, ben bu kulübü o zaman tek başıma
alacağım ve ismini de değiştirip kulübün sahibi olacağım. Ancak eğer bu kulüp Uşak kentinin ise sahip çıksınlar. (Asım Kalelioğlu-25 EYLÜL 2007)
"Futbol pahalı bir piyasaya sahip. Giderler çok ağır. Kulübün şu anda 2 milyon YTL acil ödenmesi gereken borcu var. Bu parayı benim bulup getirmem mümkün değil. Ben sadece ilin mülki amiri olarak koordine edebilirim. Validen istenebilecekler var, istenemeyecek şeyler var. Kulübün mali olarak iyi yönetilemediği görülüyor. Bunu yönetecek olan da ben değilim. Uşakspor’da ciddi anlamda yönetilebilme sorunu var.
Kulübün en kısa zamanda içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasını temenni ediyorum. Ben üzerime düşen görevi her zamanda yapmaya hazırım.(Kayhan KAVAS-VALİ-4 EKİM 2007)
Uşakspor'un geldiği noktayı değerlendirerek,"Valilikte 3 gün önce yapılan toplantıda her şey enine boyuna değerlendirildi. Gelinen noktada söylenecek hiçbir şey yok. Prosedür neyse o uygulanacak. Futbolcuların formalarını sahaya bırakıp kenti terk etmesi kendi düşüncesidir. Olaylar uzun zamandır yaşanmış ve bu noktaya gelmiş. Toplantıda biz Ankara'da ve başka yerlerde görüşülmesi gereken konular varsa görüşelim dedik. Federasyon ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ile görüşeyim dedim, ancak sorunun bu görüşmelerle de çözülmeyeceği söylendi. Uşakspor için hayırlısı olsun.( AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu)
Bu memleketin sahibi kim öğreneceğiz. Vali mi, Belediye Başkanı mı, sanayiciler mi ? Onlar sorunu çözemiyorsa kim çözecek ? Herkes bilmeli ki, teknik adamın, futbolcuların, kulüp çalışanlarının özverisiyle ayakta kaldık.Bu gemi ya yüzdürülecek, rotasında gidecek, ya da hep beraber batıracağız. Bilinsin ki, sırt çevrilmeye devam edilirse bu takım Göztepe gibi Amatöre iner, bir daha da zor çıkar. Bu yeri çok ararız.Dışardan para isteyerek, oyuncu transfer ederek bu iş çözülmez. Önce tribünlerde küfürü keseceğiz. Tribün baskısını ortadan kaldırdıktan sonra yeni bir yönetimle kulübün 5 yılını planlamalıyız. Kulübe gelir getirici yeni kaynaklar bulunmalı. Oyuncu yetiştirip satan bir kent olmalıyız. Bütün bunları hep beraber yapacağız. Bugüne kadar bize sahip çıktığını söyleyenlerin çabaları yeterli olmadı.(Mehmet PEHLİVAN)
Uşakspor’un geldiği durum kabak gibi ortada.Batık bankalar gibi içi boşaltılmış.Hiçbir Allah’ın kulu da hesap sormaya cesaret edememiş. Sanki herkesin eli kolu bağlı,ağzına fermuar çekmiş konuşmuyor,olayın üzerine gitmiyor. ütfen şu tüyü bitmedik yetimin hakkının bulunduğu Uşakspor’u,bu duruma düşürenlerden hesap sorun(Abdurrahman YAVUZ)
"Uşakspor'un tek kuruş hakkını yiyenin hesabını sormazsam namerdim. Elimde bir takım bilgiler var ama belgeler yok. O belgelere ulaştığımda hep birlikte çalışacağız. Bugüne kadar kulübe hizmet veren tüm arkadaşların emeği geçmiştir. Hepsine teşekkür ediyorum. Zaman, zaman Amigolarla tartışmalarımız oldu. Amaç Uşakspor'un iyiliği içindir. Hiçbir zaman kişisel menfaatlerim için çarpışmadım. Uşakspor
konusunda babamı dahi tanımam. Benim yanımda ve benim olduğum yerde doğruluk dürüstlük vardır. Sesli düşünen bir insanım. Ayakkabılarını boyatmak için İstanbul'a, İzmir'e giden iş adamları bundan sonra ayakkabılarını Uşak'ta boyatacak. Taraftarlar mülki idare ve herkes bizim yanımızda olacaktır. Başka türlü başarıya ulaşma şansımız yok.(Abdurrahman YAVUZ-25 KASIM 2007)
Herkes beni tanıyor. Kendi çıkarlarını Uşakspor’un üstünde tutanlardan değilim. Takıma 200 bin YTL’lik karşılıksız desteğim oldu. Bu paranın yüzde 10 benim olacaktı fakat onu da almadım. İmza konusunda benim yetkim olduğu söylendi ve 6 milyon YTL’lik senetlere imza attığımı biliyorum(Hasip HAYIRCI-25 KASIM 2007)
“Eski Başkan Ahmet Aydın, Uşakspor’da hiç maç yapmayan oyunculara ödeme yapıldığını ve bazı futbolcuların transfer ücretlerinin yarı yarıya paylaşıldığı konusunda beyanatlar vermiştir. Ellerinde Uşakspor Kulüp senedini tahsil etmek üzere başvuran futbolcular, aynı sezon içinde başka takımlarda futbol oynamıştır. Ortada Uşakspor’un borçlandırılması söz konusudur. Bu senetlerin altında Hasip Hayırcı’nın imzası olduğu deklare edilmiştir. Ortada bir suç söz konusu ise hem Valiliğin, hem de Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya el atmasını istiyorum. Uşakspor’u bu hale getirenler mutlaka cezalandırılmalıdır.(Erhan KARSLI-25 KASIM 2007)
Abdurrahman Yavuz ile birlikte kulübün tüzük, karar defterleri, gelir ve giderlerini mercek altına alan İdari Menajer Şahin Ulu, Uşakspor’u içi boşlatılmış bankaya benzetti. Kulübün 2005- 2007 yılları arasında 7 milyon YTL zararı olduğuna dikkat çeken Ulu, "Geleli henüz bir gün oldu. Geriye dönük tüm defterlerin önüme gelmesi gerekiyor. Kabataslak hesaplara bakıldığında durum içler acısı. Borçların çoğunluğu Uşakspor’u ilgilendirmeyen, yönetim hatalarından kaynaklı. Kulüp öylesine boşaltılmış ki, hiçbir şey usulüne uygun değil. Eğer o paralar şimdi kulüpte olsaydı, hiç kimseye muhtaç olunmazdı. Yapacağım inceleme sonrası bu kulüpte 2004-2008 yılları arasında başkanlık yapmış ve yönetimde görev almış herkes yaptığı usulsüzlüğün hesabını yargıya verecek" dedi.
''Kimisi dinledi, kimisi de evde yokuz dedi. Gelinen noktaya bakıldığında mevcut kadromuzu korumak için yapılan çalışmada 150 bin YTL bulunamadı, kadromuz dağıldı. 445 bin YTL federasyona olan borç, yine ödenemedi. Bundan dolayı çağırdığımız 15 oyuncu, lisansların önü açılamadığı için kenti terk etti. Bu kadar emek, bu kadar çalınan kapı boşa gitti. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Uşakspor'da göreve gelen her yönetimin üzerinde zimmet görülüyor. Bunda ihmali bulunan, yasadışı iş yapanlarla ilgili adalete başvuracağız. Uşakspor'un hakkını kimseye yedirmemeye kararlıyız.'' (Abdurrahman YAVUZ-06 Şubat 2008 )
Şuanda kulübün tek lira geliri yok. Yeterli sayıda profesyonel futbolcusu yok. Yönetimi yok. Destekçisi yok. Başkan yalnız bırakılmış, kulübün haklarının takipçisi olacağını söyleyince bundan gocunanlar tarafından çepeçevre kuşatılmaya, önü kesilmeye çalışılıyor. Futbol takımı sanki gizli bir anlaşma ile adım adım uygulanan planla yok edilmeye çalışılmaktadır.Uşak kamuoyunda profesyonel futbolun bitirilip stadyumun bulunduğu alandan rant elde edlmeye çalışıldığı yönünde iddialar konuşulmaktadır.(Erhan KARSLI)
SONUÇ
Takımın 2 sezonda peşpeşe küme düşmesinde en büyük sorumlu asim kalelioğludur. Takımı 2.liğde şampiyon yaptı,2 sezon tff 1.liğde oynattı. tamam bunlar başarıdır kimse inkar edemez. ama başkanlığı döneminde basiretsiz kararlarla iyi yöneticilik yapamadi.her yıl enaz 3 takım kuracak sayida futbolcu transfer etti.her sezonu enaz 5 teknik direktör değişikliği ile tamamladı. Her sezon sonu istifa ederek takımı sahipsiz birakti. Ara dönemlerde takımı emanet ettiği adamları kulübün bugün içine düştüğü sıkıntılarda en önemli faktör olan borçlanmaya sebep oldular. Kulübü geçen sezon başı yakın adamı doktor ahmet aydın aracılığıyla yeniden almasına karşın 2 ay sonra yine yüzüstü bıraktı. Takıma gelen futbolcular asim kalelioğlu’na güvenerek uşakspor’a gelmişlerdi.yoksa doktor ahmet aydin’in profesyonel futbol takımının maddi yükümlülüğünü çekecek gücünün olmadığını onlar da biliyorlardı.
Asim kalelioğlu 40 yil boyunca yaşanan sıkıntılara rağmen varlığını sürdürebilmiş,uşak ili için önemli bir kurum olan uşakspor’un darboğazina sebebiyet veren en önemli faktör olarak uşak kamuyonun bilincinde yerini alacaktir.bu ayıp ona yeter.rahmetli babasi turgut kalelioğlu’nun uşakspor sevgisini bilen aşigolara yaşattiği bu üzüntü için tarih onu asla affetmeyecektir.muhakkak ki rahmetli turgut kalelioğlu’nun kemikleri sizliyordur.bu ayıp onun yakasını birakmayacaktir.bundan sonra yapacağı ticari faaliyetlerde boynunda bu yaftayla kamuoyunun karşısında yer alacaktır.
Asim Kalelioğlu kulübün kapanması halinde Uşak spor’un sırtına yüklediği borçlar nedeniyle hakkında yapılacak yasal işlemlerden kurtulabileceğini umuyorsa muhakkak ki yanılıyordur. umarız ki tüyü bitmemiş yetim haklarıyla bu fakir milletin ödediği vergilerden maaş alan cesur, görevine bağlı cumhuriyet savcıları ve hakimleri gereken yasal takibatı yapacaklardır.(Erhan KARSLI-21 NİSAN 2008)
uşakspor’un kurtuluşu için sayın valinin başkanlığında yapılan ancak somut hiçbir somut sonuç alınamayan toplantıda konuşan ancak resmi olarak basına yansımayan konuşmasında asım kalelioğlu”benim klüpten olan alacağım sorun teşkil etmez,gerekirse hibe edebilirim”demiştir. Bu durum hiç inandırıcı değildir.gerçekte 1,2 trilyon alacağı olan bir kimse durduk yerde bu alacağından vazgeçebilir mi?
Klübün feshi halinde alacakların tahsilinin imkansızlığını çok iyi bilen asım kalelioğlu’nun bu durumdan bile kazançlı çıkacağını düşünüyoruz.
ASIM KALELİOĞLU’NUN UŞAKSPOR BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE UŞAKSPOR’A İDDİA EDİLDİĞİ MİKTARDA PARA VERMEDİĞİNİ AKSİNE KENDİSİNİN VE UŞAKSPOR’U YÖNETMEK ÜZERE GÖREVLENDİRDİĞİ ADAMLARININ UŞAKSPOR’UN SIRTINDAN MADDİ KAYNAK TEMİN ETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUZ.
Asım Kalelioğlu 4 sezondur tekrarladığı senaryoyu yeniden sergileme aşamasındadır. Asım Kalelioğlu büyük bir tutarlılıkla her sezon sonu istifa etmiş ancak nedense 2-3 ay sonra bir şekilde memnun pardon ikna edilerek görevinin başına dönmüştür.(Küçükler Barajı-2006,Köprülü Kavşak-2007,Stadyum Kavşağı-2008).
Asım Kalelioğlu Başkanlık görevini emanetcileri aracılığıyla yeniden almakta samimi ise öncelikle kulübün tüm borçlarını ödesin ve alacaklarını da kulübe hibe etsin.Yönetimden ayrılacağı zamanda kulübü borçsuz devretsin.Kongre öncesinde bunu açıkça kamuoyuna açıklasın.Gizli kapaklı hareketlere hiç gerek yok.Emanetcilere gerek yok.Kendine güvenen insan emanetciye ihtiyaç duymaz.
SEVGİLİ AŞİGOLAR LÜTFEN UYANIK OLUN ASIM KALELİOĞLU VE BELEDİYE DESTEKLİ EKİBİNİN YENİ NUMARALARINA HAZIRLIKLI OLUN. ANCAK BEKLEYELİM VE GÖRELİM. KARAMANIN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU.
|