Alıntı:
SONMEZ Nickli Üyeden Alıntı
Arif Abi,
Bahadır kardeşimizin yazdıklarına saçmalık demen
ve kısır düşünceyi yaftalaman sana yakışmamış...!
Haa sana göre saçmalık olsa bile fikirlere saygı gerekmez mi...?
Kaldı ki; yukarıdaki ifadelerde saçmalık nerede...?
Lütfen biraz saygı abi...!
Bir de abi,
Hakan ŞÜKÜR' e :
''Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı var, sana mı düşmüş''
diye çıkışmışsın.
Dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde,
Hristiyan futbolcular sahaya çıkarken, haç işaretleri yaparken,
Kliseden papaz mı getiriyorlar veya
Vatikan' dan piskopos mu getiriyorlar abi...?
Onlara da :
''Kardeşim, klise var, Vatikan var,
sen neden elini göğsüne götürüp haç işareti yapıyorsun...?''
mu demek icap eder abi...?
Saygılar...
|
Mustafa gardaş,öncelikle sana sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.
Aslında hiç sevmediğim bir şey,bir konuyu kişiselleştirmek ve onun üzerinden yorum yapmak ama konu gereği öyle gerektirdiği için mecburen böyle cevap hakkımızı kullanıyoruz.
Bahadır kardeşimiz,"bu ülkede müslüman olmak yasakmı" cümlesi bana biraz garip geldiğinden cevap verme gereği duydum.Ya ne kadar tehlikeli birşey din üzerinden siyaset yapmak din üzerinden tartışma ortamı yaratmak.Bunlara hiç gerek ve lüzüm yok aslında.Bahadır arkadaşımızın"bu ülkede müslüman olmak yasakmı"cümlesi kadar saçma bir cümle daha olabilirmi?Yine yineliyorum "Bu ülkede, dinede inancada zerre kadar bir zarar gelmez." siz hiç duydunuzmu inanıyor diye,veya müslüman diye oruç tutuyor diye birinin saldırıya uğradığını? yakılmaya kalkıldığını, Dine dil uzatan,ya yakılır ya yıkılır.Kim cesaret edebilir böyle bir şeye kalkışmaya.?
Fikirlere elbetteki saygı. Ama tek bir fikire olmamalı.Herkes benim fikrim doğru derse, ortaya doğrusuzluk çıkar.O zaman her görüşe saygı ve ortak bir zemin aramak gerekmezmi?
Ha birde hiristiyan futbolcular sahaya çıkarken elleirini göğüsüne götürme meselesine gelince, Hakan Şükür veya başka bir futbolcu sahaya çıkarken ellerini havaya kaldırıp bir dua okusa,kimse ona birşey diyemez ve deme hakkıda yok.Ama kamoyuna yönelik bir açıklama yaparsa bu tepki olur.Hiristiyan futbolcu böyle bir açıklama yapsa oda hoş karşılanmaz,çünkü üzerlerine düşen fazife değil.
Neyse Mustafa gardaşım laf lafı açıyor nereden nerelere geldik.Ne olursa olsun hangi dil hangi ırk hangi inanç olursa olsun, saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü unutmamalı insanlığın gerektirdiği ve evrensel anlayışın bir kuralıda bu bence. Herkese sevgi ve saygılarımla.