YILDIZA UYGUN TAVSİYE
Yıldız’a Uygun tavsiye
Ülkenin hemen hemen futbol soluyan her yerinde “Sivas bu kıt imkanları ile bu başarıyı nasıl sağladı” diye konuşuluyor. Bülent Uygun, bu soruyu, Galatasaray maçı sonrası soyunma odasında yaşadığı tablo ile yanıtladı. Başarılı hoca, yazarımız Talay Erker ile Sivas Havaalanı’nda yaptığı kısa sohbette bunu şöyle anlattı: “Bütün futbolcuların başları yere eğikti. Çocuklar gibi ağlıyorlardı. İşte o anda ben de emin oldum ki, bizi başarıya taşıyan çocuklardaki bu inanç, bu iman ve bu gururdu. Yenilgiyi içlerine sindirememişlerdi...” Bülent hoca, Mehmet Yıldız’la arasında geçen kısa diyaloğu da şöyle dile getirdi: “Ayakları, tekme yaraları ile kan içindeydi. Gözleri yaşla dolmuştu. “Ayakların çok acıyor mu?” diye sordum. Başını yerden kaldırmadan şöyle yanıtladı: “Hayır hocam, yüreğim acıyor, yüreğim kanıyor...” Bülent hoca da talebesinin başını yukarı kaldırmış, “Sakın başını yere eğme. Yanlış anlarlar. Başınız hep dik olsun. Sizler başardınız, bizler bunun gururunu yaşıyoruz...” demişti.Hoca bunu Talay Erker’e naklettikten sonra şöyle dedi: “Talay abi, futbolcunun ahlaklısı ile ölüme giderim. Benim çocuklarımın hepsi ahlaklı. Biz Galatasaray’a sahada kaybettik. Ama bir şey kazandık; gönüllerin şampiyonu olduk...”
KAYNAK : FOTOSPOR
|