Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Süperlig > Milli Takım Hakkında

Milli Takım Hakkında Milli Takım Hakkında Yorumlar

Seçenekler Arama Stil

TFF Başkan'ı Röportaj
Alt 23.06.2008, 00:05   #1
FurkaN
Usta Yiğido

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

525 Mesajına 1.026 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1062 FurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer AnblickFurkaN ist ein wunderbarer Anblick
Standart TFF Başkan'ı Röportaj

Federasyon Başkan'ı hem milli takımla hemde Türkiye'deki yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yapmış... Özellikle yeni yapılacak stadlarla ilgili açıklamaları bizim açımızdan da çok önemli...

“HİÇ BİLET ERTELEMEDİK”

ŞANSAL BÜYÜKA: Sayın başkan hiç bilet ertelediniz mi biz erteledik açıkçası

HASAN DOĞAN: Yok olması tam tersine bugün eşim bana dedi ki Viyana’da valizleri bırakalım nasıl olsa yine döneceğiz diyor. Bizde öyle bir şey olmadı. Her türlü skor var futbolda ama inancımız tam.

ŞANSAL BÜYÜKA: Hanımefendinin gol sevinci de çok ciddi biçimde olumlu tepkiler var

HASAN DOĞAN: Gerek federasyon gerek kulüplerde çok seyahatlere katıldım ben ama hep erkekler vardır. Hanımların eli neye değerse o iş daha güzel oluyor.

“DÜNYA'YA HEYECAN VERDİK”

ŞANSAL BÜYÜKA: Tribünlerde sizi hep görüyoruz. Genel olarak ağır bir insansınız ama ister istemez futbolun doğasına katılıyorsunuz. Futbolun patronlarıyla beraber oturuyorsunuz. Neler söylüyorlar bizimle ilgili?

HASAN DOĞAN: Sadece ülkemize değil büyün dünyaya heyecan verdik. Zaten işin başında da benim konuştuğum yerlerde söylediğim buydu. Bunu başarabiliriz demiştim. 3-4 tane dünyada maç hatırlanıyor böyle. Bir Manchester – Bayern maçı vardı bir Liverpool – Milan maçı vardı İstanbul’daki. Şimdi de bizim maçlarımız oldu.ç İlk maç Balatter ile yan yana otururken işin dozunun biraz kaçtığı zamanlar olduğunu hissettim ve birkaç kere özür dileme ihtiyacı hissettim. Bana elini vurarak dedi ki “futbol duygudur” bu da önemli. Son dönemlerde futbol ekonomisinin gelişmesiyle amatör ruh yavaş yavaş kayboluyor. Bizim milli takımımız futbolun bu yönünü de hatırlattı..

ERMAN TOROĞLU: Nasıl oynuyor bu takım?

HASAN DOĞAN: Yürekten oynuyor.

ERMAN TOROĞLU: Enteresan bir olay 3 maç üst üste.

HASAN DOĞAN: Bu inanç tabi ki bunu kabul etmemiz lazım.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sadece inanç mı başkanım? Bu kadar üst üste olması?

HASAN DOĞAN: Çalışırsanız, inanırsanır oluyor bunlar. Sadece ayakla oynanmıyor futbol yürekle de oynanıyor.

“2002'DEKİ BAŞARIYI DEĞERLENDİREMEDİK”

ERMAN TOROĞLU: Geleli kısa bir süre oldu. Bu turnuvada yaşadıklarınızdan sonra eskiyle yeni arasında ne fark var? Ne yapmak lazım?

HASAN DOĞAN: Biz Dünya Kupası’ndaki 2002 başarısını iyi değerlendiremediğimiz kanaatindeyim. İki turnuvaya ne yazık ki katılamadık sonra. Benzer bir durum da Yunanistan için geçerli. Şunu söylemek istiyorum. Biz İsviçre maçında son dakikalarda golü yemiş olsaydık evimize dönmüş olacaktık. Norveç maçından beri her maçı final olarak oynuyoruz. Bir tek Portekiz maçında final oynamadık. Orada kaybettik ve kredimiz bitti.

ERMAN TOROĞLU: Şimdi nasıl faydalanacağız?

HASAN DOĞAN: Bizim milli takım oyuncularımız çok kuvvetli bu bir avantaj. Ama futbol okulları lazım teknik-taktik açıdan. Bizim ihtiyacımızın ne olduğunu iyi biliyoruz. Bizim 7–15 yaşlar arası altyapımızda problem var. Biz de doğaçlama bir akış var. Bunu daha bilimsel olacak şekilde hazırlıyoruz. Sokak futbolu mesela. Eskiden boş arsalarda top oynardı çocuklar. Şehirleşme ile birlikte bunlar ortadan kalktı. Halı sahalar geldi bunun yerine. Halı sahalar etrafı kapalı bir alan ve paralı. Şimdi caddede sokaklarda çocuklar top oynuyor. 2 ay önce başlattık biz şunu. Boş arsaların hepsini suni çim yapalım dedim. Belediye başkanlarına dedim. Nerede boş alanınız varsa suni çim koyun iki de direk koyun yeter dedim.

ŞANSAL BÜYÜKA: Yetişen oradan yetişiyor zaten.

HASAN DOĞAN: Bu işin başlangıcı sadece ama anlatmaya kalksak çok daha detaylı çalışıyoruz. Bu turnuvada kazandığımız başarı bunun ilk adımı olacak. Sayın Başbakanımızın da futbola ilgi duyması bizim için avantaj.

“TÜRKİYE LİDER OLMA POTANSİYELİ OLAN BİR ÜLKE”

ERMAN TOROĞLU: Çek maçından sonra herkesi davet edeceğiz dediniz. Bana mesajlar geldi böyle bir şey olursa borsa bile yükselir diye. Fakat sonra baktım Başbakan geldi ama ne Deniz Baykal geldi ne genelkurmay başkanı geldi. Ne oldu?

HASAN DOĞAN: Bu başarıdan herkesin dersler çıkarması ve ülke açısından nelere döndürebiliriz bunu görmemiz lazım. Ben futbol tarafından bakıyorum. Siyasi açıdan yorum yapmak bizi aşar ama milletimizin arzusu bu. Birlik ve beraberlik ortamı olması. Türkiye dünya lideri olma potansiyeli olan bir ülke. Bu fırsatı kaçırmayalım. Sayın genelkurmay başkanımız duygulu bir konuşma yaptı aradı beni sağ olsun. Gazilerle beraber maçı izleyeceğini söyledi. Çok duygulandım ben de.

ŞANSAL BÜYÜKA: Biz golü attık, başbakanla yan yana geldiniz. Orada bir diyalog oldu mu?

HASAN DOĞAN: Önce yedik golü. O zaman hakikaten üzüldük. Artık bitti diye düşündüm tabi ki. Futbol bu her şey var.

ERMAN TOROĞLU: Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli’den bir telefon geldi mi?

HASAN DOĞAN: O gün çok yoğundu telefonlarım aramış olabilirler ama bana ulaşan bir şey olmadı.

ERMAN TOROĞLU: Güzel bir şey olurdu bir bahane olurdu.

ŞANSAL BÜYÜKA: Türkiye’nin tanıtımı daha nasıl olabilirdi ki?

HASAN DOĞAN: Başka türlü olamazdı. Futbola yatırım yapalım diyorum ben hep. Futbola yatırımı futbolun kendisi yapıyor.

“TFF VATANDAŞIN CEBİNDEN PARA ALMIYOR AKSİNE VERGİ ÖDÜYOR”
ŞANSAL BÜYÜKA: Bu prim konusu Türkiye’yi rencide ediyor başkanım. Ülkede milli takım primi olduğunda bir dalgalanma oluyor. Bu kaynak nereden geliyor? Bu primler çok mudur az mıdır nedir?

HASAN DOĞAN: TFF kendi kaynağını kendisi yaratıyor. Bize ayrılan bir kaynak yok. GSGM’den bize ayrılan bir kaynak yok özerklikle beraber.

ŞANSAL BÜYÜKA: Yani vatandaşın cebinden çıkmıyor.

HASAN DOĞAN: Tam tersine TFF vergi ödeyen bir kuruluş. Milli takım tur atladıkça da gelir geliyor. Yayın geliri var reklam geliri var. Bu maçı geçersek 3 Milyon EURO alacağız. Şu ana kadar 14–15 Milyon EURO kazandık buraya gelene kadar. Hepsini vermedik bunların oyunculara.

ERMAN TOROĞLU: Buraya gelirken primi belirlemek daha doğru olmaz mıydı?

HASAN DOĞAN: Futbol hakikaten bir duygu işidir Grup elemeleri için bunu açıklayabilirsiniz ama burada her şey anlık belli oluyor. Başarı gelsin de değeri sonra konuşulur. Gruptan çıkınca TFF yönetim kurulunda konuştuk. Levent Kızıl’a ve bana yönetim yetki verdi bu konuda. Bunu da açıklamadan takımımızla paylaşmak istedik. Önce hocamıza gittik. O “ben bu işlere girmem, isterseniz kaptanla konuşun” dedi. Rüştü geldi sonra kaptan olarak bize: “sizin takdiriniz neyse saygılıyız” dedi. Biz de ondan sonra açıkladık.

“FATİH HOCA'YLA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

ERMAN TOROĞLU: Fatih hoca ne olacak?

HASAN DOĞAN: Her yazılana itibar etmememiz lazım. Terim, uluslar arası ortamda en çok tanınan Türk antrenör. Fazla da yok zaten. Çok çalışan bir insan. Sabah arayın bulursunuz onu gece arayın yine bulursunuz. İş dediniz mi ne çocuk ne aile dinlemez. Şöyle bir sıkıntı oluyor medyada zaman zaman, Fatih Terim başarısızlık yaşadığı zaman eleştiri ölçüsü kaçıyor bazen.

ŞANSAL BÜYÜKA: Türkiye’den gelen arkadaşlar söylüyorlar ülkede yoğun bir tepki olduğuna dair hocaya karşı.

HASAN DOĞAN: Hoca bunu söylerken herkese söylemedi. 3-4 kişidir söylediği en fazla. Medya bunu kendine aldı. Herkes bu işten gerildi. Ama genel itibariyle yurtdışından hocaya bir teklif varsa bizim için gurur meselesidir. Dünya’nın en iyi 3-5 kulübünden gelirse gelir. Onun dışındakileri konuşmanın lüzumu yok. Geldiğimiz günden beri diyoruz 2010 yılına kadar sadece sözleşme değil gönül bağımız da var.

ERMAN TOROĞLU: Ben gidiyorum arkadaş derse hoca hayır kalacaksın mı dersiniz?

HASAN DOĞAN: Hocamız bu saatten sonra Türkiye’yi temsil ediyor. Hocamız yurtdışına giderken bundan sonra maddiyatla bir yere getiremezsiniz. Gittiği yerde bundan daha fazla hizmet edecekse ülkesine hoca bunu düşünür. Öyle olacaksa eğer ülkemizin iyiliği için, tanıtıma katkısı olacaksa eğer düşünürüz.

ERMAN TOROĞLU: Beyin jimnastiği yapalım. Fatih hoca dedi ki ben biraz dinleneceğim. Yerine bir yerli mi yabancı mı gelir?

HASAN DOĞAN: Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum ben. Öyle bir şey olursa hocamız bizimle paylaşır. Ben arzu ederim ki yerli olsun. Elinizde Fatih Terim yeteneğinde hocalar varsa çalışırsınız. Ama yoksa yabancıyı düşünürsünüz.

“GÜVEN OLMADAN İLERLEME DE OLMAZ”

ERMAN TOROĞLU: Ben doğrum yaşadım futbolun içindeyim. Çok değişik dönemler gördüm. Değişik federasyonlar gördüm. Geçtiğimiz 8-10 yılda her şeyiyle futbolda bir güvensizlik oldu. Bunu çok net söylüyorum. Sizin de güven olayında hassasiyetiniz var. Ben maça gittiğim zaman güvensizim. Yan bakıyorum herkese ve hakemlere. Haliyle bir güvensizlik ortamı oldu. Bu nasıl olacak?

HASAN DOĞAN: Güven olmadan hiçbir şey olmaz zaten. Adalet ve güven duygusu olmadan ilerleme kaydetmemiz mümkün değil. Her şeyi buna güre düşünebilirsiniz. Güven yoksa ilerleme olması mümkün değil. Bu siyahla beyaz gibi olabilecek bir şey değil. Bugün geldik ertesi gün her şey değişti şeklinde olmaz. Ama en azından psikolojisinde ciddi mesafe alındı. Kurulları çok dikkatli seçerek yaptık. Bunun dalga dalga yayılmasını bekliyoruz.

ŞANSAL BÜYÜKA: Kulüp baskısı hissediyor musunuz sayın başkan?

HASAN DOĞAN: Şimdi bizim kulüplerde olan ilişkimiz üst düzeyde. Kulüp başkanları aramıyor bazı illerde o ilin milletvekilleri arıyor. Başkan aratıyor ama o aramıyor. Menfaat ilişkimiz yok kimseyle.

ERMAN TOROĞLU: Bakanlardan milletvekillerinden telefon geldiği konuşuldu.

ŞANSAL BÜYÜKA: Baskı var ama püskürtüyor başkan anladığım kadarıyla.

HASAN DOĞAN: Tabi herkesin arkasında biri oluyor. Oy karşılığı iş gibi bir anlayış vardı geçtiğimiz dönemlerde federasyonda. Kurumsal bir yapınız yoksa bunlar olur. Şimdi beni kimse aramıyor. Bu anlayış yayıldı çünkü.

ERMAN TOROĞLU: Siz geldiniz sezon yarısında. Sizin şansızız sezon bitene kadar rahattınız. Yönetmelik bahanesine sığındınız. Sizin böyle bir şansınız yok artık. Nasıl olacak?

HASAN DOĞAN: Dünyanın hiçbir yerinde. Temsilci oyunun kaderini bu kadar etkilemez. O yazınca saha kapanıyor yazmayınca kapanmıyor. Dünyanın her yerinde maç oynuyoruz temsilcisi kim diye kimse merak etmez. Esas mesele şu: Temsilcinin bu kadar müdahil olduğu bir sistem olmamalı. Temsilci diyor “3bin kişi şu tribünden şu kadar saniye küfür etti”. Savunmasını yazan da diyor ki “nereden biliyorsun saydın mı?” Yani bunlar yaşanıyor. Öyle bir şey olmalı ki kişilere bağlı bir sistem olmamalı. Kimse itiraz edememeli. Çalışma işi bu. Arkadaşlarımız çalışıyor. Ben seyircisiz maçın futbolun ekonomisine de ruhuna da çok zarar verdiğini düşünüyorum.

ŞANSAL BÜYÜKA: Güvenlik açısından olunca olabilir ama küfür de olmamalı seyircisiz.

HASAN DOĞAN: Biz bu cezaları veriyoruz peki ortam düzeliyor mu? Mesela iki takım taraftarının arasına bin tane polis koyuyoruz. Düzeliyor mu?

“YABANCI KONUSUNA UZUN VADELİ ÇÖZÜM LAZIM”

ŞANSAL BÜYÜKA: Kulüplerin yabancı talebi var. Bakıyoruz milli takıma stoper yetiştiremiyoruz, Hakan Şükür’den sonra 2. bir santrafor yetiştiremiyoruz.

HASAN DOĞAN: Çok ciddi problem tabi. Birbirini tamamlamayan iki kutup kulüpler ve milli takım. Ligin kalitesini mutlaka arttırmalıyız. Mesela yabancı futbolcuyla ilgili uzun vadeli bir projemiz olması lazım. Bugün şu kadar sonra bu kadar günlük yapmamamız lazım. Uzun vadeli bakıp kriterler getirmemiz lazım.

ERMAN TOROĞLU: Alacağın futbolcunun şekline bakman lazım değil mi?

HASAN DOĞAN: Zor bir konu. Üzerinde çalışmamız lazım. Biz 6+2 hakkı veriyoruz. Bu sene bir yeni kural getirdik. İlk 4 yabancı için hiç para almıyoruz altyapı fonu olarak. Ama 5-6-7-8 yabancı oldu mu katlanarak bunu alıyoruz. Bu aldığımız parayı da 4’ten az yabancısı olan kulüplere dağıtıyoruz.

ERMAN TOROĞLU: Ne kadar oldu o para?

HASAN DOĞAN: 4’ü geçtiğiniz zaman en az 100–150 bin YTL para ödeyeceksiniz.

ERMAN TOROĞLU: TFF’nin sorunları var mı?

HASAN DOĞAN: Herkesin sorunları vardır. Biz de bunun üzerinde çalışıyoruz.

“TARAFTARSIZ MAÇ PROFESYONEL DEĞİL AMATÖRDÜR”

ERMAN TOROĞLU: Turkcell Süper Lig’in sayısı artacak mı? 20 takım diyenler var.

HASAN DOĞAN: Bizim totalde takım sayımız fazla. Özellikle 3. liglerde taraftar, yayın, sponsor geliri yok. Bu kadar gelirsiz yerde oynanan futbol profesyonel olmamalı. İki takımın VİP tribünü arasında maç oynanıyor. O zaman bu profesyonel değildir. Amatör oynanmalıdır.

“3 SENE İÇİNDE 10-12 STAT YAPABİLİRİZ”

ERMAN TOROĞLU: Statların durumu ne oldu?

HASAN DOĞAN: Şu anda 10–12 statla ilgili çalışma var. Eski stat duruyor, yeni stadın yeri hazır, yatırımcı da var. Bunun uygulanması için bir protokol gerektiriyor. Ben çok tez canlıyım. Bunu bir kurum alsa tüm statları da yapsa. Böyle tek tek uğraşacağımıza. Ben 3 yıl içersinde bu imkanlarla en az 10–12 tane çok modern stat yapabileceğimizi düşünüyorum. Bütün statları TOKİ asla mesela. 2 sene içerisinde tamamlanma şansı var.

ŞANSAL BÜYÜKA: En büyük engel bürokrasi yani. Ondan başka sorun yok.

HASAN DOĞAN: Kocaeli, Sivas, Sakarya, Rize, Kayseri, G.Saray, Beşiktaş… Bunların hepsinde gelişmeler var.

ERMAN TOROĞLU: Ankara’ya yeni bir stat lazım. Modern bir yer lazım.

HASAN DOĞAN: 19 Mayıs Stadı’nın olduğu yer korunma altında. Bakıyorsunuz burası neden koruma altında diye şaşırıyorsunuz. Burada bir şey yok ki koruyasınız. Belki arazi olarak önemlidir. Benim dediğim şu: Madem burası başkent. Orayı komple yıkalım ve oraya çok modern bir proje yapalım. Türkiye’ye çok yakışır, 24 saat yaşayan bir yer yapalım. Bugün Arsenal’in Emirates Stadı o kadar çok amaçlı kullanılıyor ki. Başbakanlar bile görüşmelerini orada yapıyor.

ANKARA'DA DEĞİL MİLLİ MAÇ LİG MAÇINI BİLE ZOR OYNATIYORUZ”

ŞANSAL BÜYÜKA: Bugün milli maç oynatabilir misiniz Ankara’da?

HASAN DOĞAN: Lig maçlarını bile zor oynatıyoruz bu aşamada. Mesela Barcelona Stadı çok güzeldir. Nou Camp’ın etrafı parktır. Burası da öyle olabilir. Üst düzey bir yer haline getirmek lazım.

“ARJANTİN VE İNGİLTERE İLE OYNAMAK İSTİYORUZ”

ŞANSAL BÜYÜKA: Özel milli maçları sıklaştırmak ve güçlü rakiplerle oynamak gerekmiyor mu?

HASAN DOĞAN: İlk özel maçımızı Arjantin ile düşünüyoruz Dünya Kupası elemeleri sırasında. Ondan sonra da İngiltere’yi istiyoruz. Umarım gerçekleşir.

ŞANSAL BÜYÜKA: Almanya maçından ne bekliyorsunuz?

HASAN DOĞAN: Çok milliyetçi olacak ama bu millet her şeyin en iyisine layık. Benim bu takımda gördüğüm hırs ve azim en üst düzeyde. Ben bir de Hollanda’da bir şeye çok özeniyorum herkesin üzerinde tek tip forma. Biz de öyle olsak keşke.

ŞANSAL BÜYÜKA: 30 bin kişi hepsi portakal rengi. İnsan bu görüntüyü kıskanıyor.

HASAN DOĞAN: Herkesin evinde bir bayrak vardır. Herkes bir forma giysin maçı öyle izlesin. Bunun psikolojik boyutu çok önemli.
--->: TFF Başkan'ı Röportaj
Alt 23.06.2008, 00:57   #2
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1319 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok
Standart --->: TFF Başkan'ı Röportaj

Gerçekten çok güzel bir röpörtaj olmuş çok çarpıcı açıklamalar yapılmış.Hasan Doğan başkanımıza teşekkür ederiz.
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: TFF Başkan'ı Röportaj
Alt 23.06.2008, 01:39   #3
XXCakir58
Usta Yiğido

XXCakir58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

574 Mesajına 790 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 974 XXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOKXXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: TFF Başkan'ı Röportaj

Hasan Dogan baskanimiza tsk ederiz. Insallah bütün stadlar yeniden bakimdan gecer. Diyalogu bizimle paylastigin icin tskler. Emegine, Ellerine saglik.