Alıntı:
basayev58 Nickli Üyeden Alıntı
kardşeim doğru tespitlerin için teşekkür ediyorum,bende bikaç konuda seni aydınlatmak isterim,Sivas'ta iki tür taraftar var bbunu bizde biliyoruz,birisi iki takım tutanlar biriside gözünü Sivasspor'la açanlar.Bu her ilde oluyor,Trabzon zaten bu durumu minimze ederek hep saygımızı kazandı bizim,taaki son 2 yıl geçen hadiselere kadar.Ben kendi adıma söylüyorum size yenilmek,yada ligden düşmek çok koymaz bana,ben desteğime devam ederim,benim gibi düşünen biçok Sivaslı var,biz galibiyetler için takım tutmuyoruz.Ama saygı konusunda kendi taraftar grubunuza eleştri yapman gerekir.Çünkü gerçekten çok fazlası at gözlükleriyle bakıyor olaylara,işte onları anlamakta idrak etmekte zorluk çekiyorum,bizim sitemiz misafirlere kapalı ama bizim uşaklar orayı ele geçirdi diye sevinebilen bi zihniyetin ruh halini çok merak ediyorum,sonucundada neden sahaya dalıyor bu insanlar?sorusunu zihnimde cevaplıyorum.Aynı olayları tersten yaşasak 4 eylül stadında son dk 1-0 önde girdiğimiz maçta bi kaç kişi sahaya dalsa gökdenize hücum etse,sahamız kapansa puanımız gitse,hem vallahi hem billahi ben kendi camiama ateş püskürürüm,ama sizin camianız devamlı bizi aşağıladı,ne pzvgliğimz kaldı ne dağda yaşamamız...biz yine sizi çiçeklerle karşılamadık mı?evet karşıladık,iyikide öyle yaptık!Her rakip takım gibi sizde cantilmence karşılanmayı hakediyosunuz.Ama siz geçen seneki başarımızı kıskandınız,iyikide kıskanmışınız bu sayede bu sene doğru düzgün işler yaptınız,sizce rekabet sizin için ve Anadolu takımları için kaliteyi getirmedi mi?Trabzonspor hep İstanbul takımlarının bütçesinden dem vururken,Sivasspor size parasızda başa oynanabileceğini göstermedi mi?aslında sizin Sivasspor'a teşekkür etmeniz gerekmez miydi?küfür etmek,aşağılamak yerine,bir kampanya başlatıp,bu maçı beraber izleyelim buyrun Trabzona gelin demeniz sizi yüceltmez miydi?
|
Objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Ama ne kadar başarabilirm bilmiyorum.
Dediklerinizin bir çoğu kesinlikle doğru. Yazımın bir kısmında bu konuya da değinecektim ama meselenin Sivas Trabzon meselesine dönmesini istemediğimden vaz geçtiydim. O maçın kaybedilmesi ne Sivaslı'nın suçu ne de Sivas Sporlu'nun. O dangalaklığı yapan bneim kendi taraftarım. Maalesef. Futbolcuya saha içinde saldırmak! Hangi çağda yaşıyoruz. Bizlere göre orada bir iki futbolcunun hatası var. Sizler de haklı olarak her hatada sahaya mı girilecek diyorsunuz. Haklısınız. Albayrak başkanın sağda solda bckliler gibi "3 puan" diye ağlaması da bir çok Trabzonsporlu taraftar hala sindirememiştir. Bizler sadece kendi camialarımızın içlerini bilip diğerlerinden pek haberdar olamadığımız için eksik bilgilerle birbirlerimizi suçlamaktayız. Bana göre Sivas'ın maçtan sonraki tavırlarında hata var. Ama dediğim gibi; bana göre! Sen ben diye tartışmaya kalkarsak işin içinden çıkamayız. Ben benim yaptığım hataları iyi biliyorum. Önemli olan karşılıklı hatalarımızın farkında olmamız. Her iki tarafta sadece suçu karşıda bulursa bu işin içinden çıkamayız. Örnek teşkil eder mi bilmiyorum ama Avni Aker'de bu yıl oyanan ilk maçta sahaya yabancı madde atmaya çalışan (yanılmıyorsam plastik su bardağıydı) sille tokat dışarı çıkardık. Ya da olaylardan iki hafta sonra Zeyyad Kafkas'ın Sivas Spor'un şampiyon olması husunda beyanatları vardı.
Bu ülkede parayla pulla her şeyin olamayacığını, bağzı şeylerin ise takımdaşlık, yetenek ve ruhla olabileceğini cümle aleme ispatlayan camiayız. Hatta bu öyle bir etki ve panik yaratmıştı ki belki sizler hatırlamazsınız (yaşınızı bilmiyorum kusura bakmayın) tribünlerde şimdi görseniz gözlerinize inanamayacağınız manzaralarla karşılaşırdınız.
Demek istediğim sizlerin bir kaç yıldaki başarınızı göz ardı etmek mümkün değil. Ama maalesef saçma sapan bir maçla ve kötü yönetilişlerle gereksiz yere iki Anadolu kulübü birbirine diş biliyor. Bu bana inanılmaz saçma geliyor. Bunlardan dolayı iki tarafta bağzı şeyleri görse de görmese de görmemezlikten geliyor. Şahsen ben Sivas'ın bu imaknlarla başardıklarından dolayı bir Anadolu taraftarı olarak Sivas'ı takdir ediyorum. Birbirine olur olmadık kin besleyen taraftarlar yok mu? Maalesef var. Ama emin olun bu fazla sürmeyecek. Ben zaman her şeyin ilacıdır diyorum. Yeter ki şu gerilimli ve kırılgan süreci en az hasarla atlatabilelim. Bu süre zarfında siz biz tartışması bizlere hiç bir yarar getirmeyeceği kanaatindeyim.
Takımın bu yıl ki gelişim süreci ise sizin düşündüğünüzden biraz farklı. Albayrak yönetimi bizlere ve camiamıza ciddi zararlar verdi. En basiti ve en reel, kanlı canlı önümüzde dikileni işte bizleriz. Hala Trabzon Sivas maçını konuşuyoruz. Öyle şeyler oldu ki Trabzonspor'la yatan Trabzonspor'la kalkan koskoca bir camia resmen bunalıma girdi. Ama Trabzonspor camiası gerçekten çok büyük ve de çok aktif bir camia. Bu belirsizlik ve başarızlık kabuğunu kırmanın yolunu bir şekilde bulmak zorundaydık ve de sanırım bulduk. Geriye kalan ise sadece destek + sabır. Sivas Spor'u kesinlikle takdir ediyorum. Hatta size bir itrafta bulunayım. Sivaslı arkadaşları toplayıp olimpiyata maça götürmüşlüğüm dahi vardır. Boynuma hiç gocunmadan Sivas atkısını geçirerekten. fbli, bckli, GAY-seli ne kadar Sivaslı varsa beni gördü mü yollarını değiştiriyorlar yine geliyor Sivas Spor diye. Yani art niyetli yaklaşmıyorum söyleminize ama sizin sürecinizden biraz farklı bizmkisi. Gerçekten bizler için deli sayıbilecek rakamlar harcandı bu yıl. Ve de çok meşakkatli, riskli bir süreç. Her neyse...
Ben ve benim gibi bir çok Trabzonspor taraftarının felksefesi imzamda yazılıdır