GURUR VE İBRET VERİCİ BİR DESTAN
Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.
''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri 747 sayfa.
Bu kaçıncı yazışım inşallah bu sefer ekleyebilirim
Yaklaşık 4-5 ay evvel kitabı yukarıdaki satırlarla tanıtmıştım. Sitenin siyasi konulara olan eğilimini bildiğim için tarafsız bir tanıtım olsun diyerek yazdığım bu satırlar maalesef Çağlayan Bey’in muhalefetine takılmış ve siyasi olduğu öne sürülerek topic kitlenmişti.
Lakin görüyorum ki şu an böle bir sorun yok. Bu çifte standardı kınıyorum.
İlla kendi görüşüne yakın olan insanlar doğruları söyler diye bir kaide yok. Genç türk haber bu kitabı yazmasa bunu tanıtamayacak mıydık. Tek başına spor Sevgi Barış Kardeşlik demek bir şey ifade etmez önemli olan bunun hayata yansıması içselleştirilmesidir.
Gelelim kitaba
Yazar 19 yaşında Kurtuluş savaşının tüm Anadolu hattını siperlerini geziyor (10 arkadaşı ile) ve o günlerde karar verip 50 küsur yıl bu anıları, hikayeleri topluyor, görgü tanıklarından yaşayanlardan ve çocuklarından vs. Bu açıdan bakıldığında kitabın değeri
Bir yazarın ömrüne bedel olduğu için ve yazdıklarından dolayı buna bir değer veremiyorum. Lakin hepimiz bir hafta sigara içmesek bu kitabı alabiliriz.
Kitabı okuyamadım (çıktığından beri listemde lakin henuz alamadım parasızlığın göz kör olsun

lakin alıntılarını okudum ve dinledim. Bir paragrafta makinelinin iğnesinin kırıldığını lakin değiştirecek alet olmadığından Mehmetçiğin dişlerini,ellerini kullanarak bu işi yaptığını ve acısından bağıra çağıra mitralyözü konuşturmaya devam ettiğini okuyor ağlıyor,kahramanlaşıyor,gurur duyuyorsunuz. Bir paragrafta ise bu kahramanlıklar devam eder iken İstanbul’da sonradan kahraman ilan edilmek istenen insanların bu savaşla ilgili görüşlerini okuyor ve kahroluyor, öfkeleniyorsunuz.
Gerçeklerin dilinden Bu muhteşem savaşı yeniden yaşamak ve ders çıkarmak isteyen vatanseverlerin okuması zorunlu bir kitap. Dilerim 5milyon basarda birileri bir şeyleri fark eder.
Cingacgukhi@hotmail.com
Mohikanların sonuncusu
İdea gerçekleşemez değil, hayal edilemezdir.
Sevgi ve ışıkla