Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Eğlence

Eğlence Bu Bölümde eglenebilirsiniz

Seçenekler Arama Stil

Alt 01.10.2005, 11:11   #11
drummer
Usta Yiğido

drummer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

84 Mesajına 167 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 906 drummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
zafercc Nickli Üyeden Alıntı
GURUR VE İBRET VERİCİ BİR DESTAN
Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.

''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri 747 sayfa.

Bu kaçıncı yazışım inşallah bu sefer ekleyebilirim

Yaklaşık 4-5 ay evvel kitabı yukarıdaki satırlarla tanıtmıştım. Sitenin siyasi konulara olan eğilimini bildiğim için tarafsız bir tanıtım olsun diyerek yazdığım bu satırlar maalesef Çağlayan Bey’in muhalefetine takılmış ve siyasi olduğu öne sürülerek topic kitlenmişti.
Lakin görüyorum ki şu an böle bir sorun yok. Bu çifte standardı kınıyorum.

İlla kendi görüşüne yakın olan insanlar doğruları söyler diye bir kaide yok. Genç türk haber bu kitabı yazmasa bunu tanıtamayacak mıydık. Tek başına spor Sevgi Barış Kardeşlik demek bir şey ifade etmez önemli olan bunun hayata yansıması içselleştirilmesidir.

Gelelim kitaba

Yazar 19 yaşında Kurtuluş savaşının tüm Anadolu hattını siperlerini geziyor (10 arkadaşı ile) ve o günlerde karar verip 50 küsur yıl bu anıları, hikayeleri topluyor, görgü tanıklarından yaşayanlardan ve çocuklarından vs. Bu açıdan bakıldığında kitabın değeri
Bir yazarın ömrüne bedel olduğu için ve yazdıklarından dolayı buna bir değer veremiyorum. Lakin hepimiz bir hafta sigara içmesek bu kitabı alabiliriz.

Kitabı okuyamadım (çıktığından beri listemde lakin henuz alamadım parasızlığın göz kör olsun lakin alıntılarını okudum ve dinledim. Bir paragrafta makinelinin iğnesinin kırıldığını lakin değiştirecek alet olmadığından Mehmetçiğin dişlerini,ellerini kullanarak bu işi yaptığını ve acısından bağıra çağıra mitralyözü konuşturmaya devam ettiğini okuyor ağlıyor,kahramanlaşıyor,gurur duyuyorsunuz. Bir paragrafta ise bu kahramanlıklar devam eder iken İstanbul’da sonradan kahraman ilan edilmek istenen insanların bu savaşla ilgili görüşlerini okuyor ve kahroluyor, öfkeleniyorsunuz.

Gerçeklerin dilinden Bu muhteşem savaşı yeniden yaşamak ve ders çıkarmak isteyen vatanseverlerin okuması zorunlu bir kitap. Dilerim 5milyon basarda birileri bir şeyleri fark eder.

Cingacgukhi@hotmail.com

Mohikanların sonuncusu

İdea gerçekleşemez değil, hayal edilemezdir.

Sevgi ve ışıkla
çok haklısın kardeşim

ayrıca kurtuluş savasışının siyasetle politikayla ne alakası varki.
insanlar artık atatürkü,kurtuluş savaşını,millideğerlerimizi politika olarak algılıyorsa milli değerlerimiz çok tan bitmiştir.,
insanların politika anlayışı nasılda değişmiş.
NEYSE SÖYLENECEK ÇOK LAF VAR AMA
Alt 02.10.2005, 20:54   #12
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 961 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI
Daumen hoch NEYSE SÖYLENECEK ÇOK LAF VAR AMA

ARKADAŞLAR KİTAB BİRAZ PAHALI GİBİ KUZENİMİN BİRİ ALMIŞ OKUYUP BİTİRİNCE ELDEN ELE OKUYACAĞIZ
KESİNLİKLE TÜM TEMEL EĞİTİMDE DERS KİTABI OLARAK OKUTULABİLECEK BİR TÜRK MİLLİ TARİHİ KURTULUŞ DESTANIDIR, GERÇEK BİR TARİH DERSİDİR, ŞİDDETLE HERKESE TAVSİYE EDERİM
YURTSEVER, MİLLİYETCİ, ULASALCI, LAİK, SAĞCI, SOLCU, ILIMLI ILIMSIZ İSLAMCI, LİBERAL, İKİNCİ CUMHURİYETÇİ, KÜRTCÜ, LAZCI, BOŞNAK, ARAP GÜRCÜ, KİM VARSA TC VATANDAŞIYIM DİYEN HERKES OKUMALI
Alt 02.10.2005, 21:59   #13
drummer
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 906 drummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDIdrummer TAM BIR BEYEFENDI

belki damarlarındaki asil kan harekete geçer necip milletimin kimbilir.
drummer cok duyarli bir vatanseversin
Alt 02.10.2005, 22:21   #14
üsküdarli
Yeni Yiğido

üsküdarli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 üsküdarli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart drummer cok duyarli bir vatanseversin

sadece türklerin degil,emperyalizme karsi olan her dünyavatandasinin okumasi gereken bir gercek roman,drummer seni cok takdir ediyorum buna degindigin icin bravo
üsküdarli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bye-bye türkce
Alt 03.10.2005, 01:50   #15
üsküdarli
Yeni Yiğido

üsküdarli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 üsküdarli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart bye-bye türkce

sevgili drummer,anladigim kadariyla duyarli bir insansin(memleket meselelerinde)bende sana nacizane OKTAY SINANOGLU`NUN BYE-BYE TÜRKCE kitabini okumani tavsiye ediyorum,saygilarimla.
üsküdarli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.10.2005, 02:29   #16
drummer
Usta Yiğido

Alıntı:
cavusbasiliyigit Nickli Üyeden Alıntı
sevgili drummer,anladigim kadariyla duyarli bir insansin(memleket meselelerinde)bende sana nacizane OKTAY SINANOGLU`NUN BYE-BYE TÜRKCE kitabini okumani tavsiye ediyorum,saygilarimla.
o kitaptan haberim var.
ama okumak kısmet olmadı.
ama alcağım
dil konusunda yavuz bülent bakilerin hiç bir konferasını kaçırmam.
tvlerde görürsem çakılır izlerim.
yavuz usta bu konuda daha duyarlı bir de dilimizi çok iyi biliyor ve kullanıyor.
iyi bir hatip.
ayrıca sağolasın.
Alt 03.10.2005, 06:15   #17
volcano58
YASAKLI ÜYE

volcano58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 volcano58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
cavusbasiliyigit Nickli Üyeden Alıntı
evet arkadaşlar gerçekten okumak için önerilecek en güzel kitaplardan birisi bye bye türkçe ismindende anlaşılacağı gibi türkçemizi yozlaştıran yabancı dillerin aslında ne kadar basit olduğunu türkçemizin güzelliklerini sinan bey kendine yakışır şekilde anlatmış okumanızı tavsiye ederim....

Ayrıca zafercc abimin dediği gibi bir kitap önerisini bile sitenin durumunu bozacağını düşünen ve sırf bu yüzden o topiği silen site yönetimine de aciz durumlarından ötürü gülüyorum
bu kadar güzel bir kitap nasıl olurda ırk ayrımı yada düşünce farklılığı çıkarır diyerekten çocukça bahanelerle es geçilebiliyor .......
volcano58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.10.2005, 00:47   #18
drummer
Usta Yiğido

SİTEDE BU İŞİ KİM ORGANİZE EDİYOR VE YAZILANLARIN SİYASİ OLUP OLMADIĞINA KİM KARAR VERİYOR BİLMİYORUM.
KEŞKE ÖNCE OKUMASI VARSA OKUSADA ONDAN SONRA KİLİTLESELER DAHA ÖNCE BİR FORM AÇMIŞTIM VE KİLİTLENMİŞ.
YAZIYI AYNEN YAZIYORUM.
KONU İSTANBULUN FETHİNDE FATİH SULTAN MEHMED HANIN BİR BİZANS PAPAZIYLA DİYALOĞU.
AYNEN ŞÖYLE.

FATİH SULTAN MEHMETİN DUASI

Çağlar açan İstanbul Fatihi Sultan Mehmet Han,Bizansı fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezerken,bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar.
Bu halin nedir,niye buraya hapsedildin?..diye sorar
Papaz şu cevabı verir:arz edeyim sultanım.Kuşatma başladığında imparator beni huzuruna çağırdı ve İstanbulun düşüp düşmeyeceğini sordu.Bende,ilmime dayanarak bunun son muhasara olduğunu,şehrin elimizden çıkacağını söyledim.Çok kızdı,bana eziyet edip buraya attırdı:
Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Han bir an düşünür ve papaza şu soruyu sorar:
Peki bu şehir bir gün olurda bizimde elimizden çıkarmı?
Papazın cevabı düşündürücüdür:Ne zamanki içinizdeki fesat artar,ahalinizkendi menfaatlerine teslim olur,mülklerini yabancılara satanlar çoğalır,yabancıdan medet umanlar artar,şehir sizden çıkar.
Fatih oracıkta diz çöküp ellerini açar ve şöyle dua eder:
Ya Rabb!Böylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim.

ŞU YAZI GERÇEKTEN SİYASİMİ,SORUYORUM SİZE.
SİYASET NERSİNDE VAR BUNUN.
FATİH LE SİYASETİN NE ALAKASI VAR.
FATİH BURDA AYRIMCILIK VE BÖLÜCÜLÜKMÜ YAPMIŞ.

BU YAZININ OLDUĞU FORM GEREKSİZ VE KİLİTLİ BAŞLIKLARDA.
yaşamanın nefes almanın kendisi siyaset
Alt 04.10.2005, 09:59   #19
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 961 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI
Standart yaşamanın nefes almanın kendisi siyaset

sivaslıya siyaseti yasak edemezsin sivaslı siyaset yapmak zorundadır, çünkü bu onun hücrelerine girmiştir, siyaseti toplumun faydasına genel çıkarlarımıza uygun yapmak var insan siyasetsiz, siyaset insansız olmaz, mühim olan burada ne kadar demokrat olduğumuz başkalarının görüş ve fikirlerini saygı duyduğumuz ölçüde belli olur, herkes biraz daha özen gösteririse yazdıklarıyla başkalarını incitmemesi lazım fikre kabul ama hakaret, aşagılama vb asla olmamalı, bazan moderatör arkadaşlar tartışmalardan farklı durumlar yaşanmasın diye önlem almak adına bazı başlıkları kapatıyorlar, zaman zaman haklı zaman zamanda haksız olabilir, ama öyle adamlar varki durdan vur anlar, bunlar çok malesef, sitemiz daha esnek daha geniş fikirlere doğru açılmaya başladı, umarım bu zenginliğimiz dahada geliştiririz, çünkün bundan herkes mutlu olacak, bu hoşgörü saygı sevgi ortamı geliştirilmeli sivasın buna çok ihtiyacı var.
SİYASET YASAK AMA....
Alt 04.10.2005, 10:08   #20
Kaptan-58
Usta Yiğido

Kaptan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

12 Mesajına 24 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 869 Kaptan-58 ist jedem bekanntKaptan-58 ist jedem bekanntKaptan-58 ist jedem bekanntKaptan-58 ist jedem bekanntKaptan-58 ist jedem bekanntKaptan-58 ist jedem bekannt
Ausrufezeichen SİYASET YASAK AMA....

ARKADAŞLAR SİYASET YASAK AMA BENCE BUNLAR SİAYSET DEĞİL.. GEÇMİŞİ BİLMEK, GEÇMİŞİMİZİ TANIMAK, KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAYA ÇALIŞMAK, VATAN SEVDASIYLA YANMAK BENCE SİYASET DEĞİLDİR.. KİM NE DERSİN..

ARKADAŞLARIM BU KİTABIDA MUTLAKA OKUYUN

MEHMED NİYAZİ - ÇANAKKALE MAHŞERİ

http://img88.imageshack.us/img88/1423/6a82d9d035wv4.gif
Kaptan-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla