Cevap: Suç Tamamen Bana Ait
Sivasspor ve Uygun'un dramı
Bülent Uygun bu sezon için müthiş bir hamle yaptı. Geride kalan iki sezonki başarının üzerine yatacak bazı ufaktefek değişikliklerle yürümeye devam edebilirdi. Bunu istemedi. Takımı tepeden tırnağa silkeleyip yeni bir hırs ve azimle yola çıkmaya karar verdi. Bu, büyük bir cesaret ve saygı duyulması gereken değişim isteğiydi.
Gelgelelim, fena halde tek ayak üzerinde yakalandı. Takımı şu anda geçen sezonki gücünün yarısında bile değildi. Savunması, ortaalanı ve hücumu neredeyse yok olmuş gibiydi.
Tabii bu noktada 'Efendim, Bilica'yı satmamalı, ötekileri göndermemeliydi' gibisinden itirazlar geliyor. Ötekileri bilmiyorum ama Bilica'yı satmamak gibi bir imkana sahip değildi. Fenerbahçe, sizin verdiğinizin 5 katıyla bu oyuncuya talip olduğunda hiçbirşey yapamazsınız. Uygun da bunu bilecek kadar gerçekçiydi. Kulübün çıkarına en uygun biçimde bu iş noktalandı.
Asıl yanlışlık, Bilica'nın gitmesinden doğacak boşluğu mümkün olabilecek en iyi şekilde doldurabilecek hamleyi yapmamış olmaktı. Orta alanda Sezer'in, ilerde de Mehmet'in sakatlıklarına maçta yapılan akılalmaz hatalar eklenince bu feci tablo ortaya çıktı.
Bülent Uygun'un çok önemli bir başka hatası, örneğin aynı sonuçla biten Heerenven maçı bu felaketi haber verirken bile birşey yapamamış olmasıydı. Eldeki oyuncularla kurulan takım tertibi de yanlıştı, oyun taktiği de. Mutlaka oyunu tutmak ve bunun için iyi kapanmak gereken dakikalarda gol atmaya çalışmak, felakete yol açan etkenlerden biri oldu.
Bundan sonra artık Bülent Uygun ve Sivasspor'un işi çok daha zor olacaktır. Ancak bundan yararlanarak Uygun'un bazı sözleri nedeniyle ondan intikam almaya çalışmak da utandırıcı bir durumdur.
AHMET ÇAKIR / ZAMAN
|