Alıntı:
münihliyigido58 Nickli Üyeden Alıntı
bizim insanlarin yürekleri yok. kim basariliysa onu tutmaktan yana bizim halkimiz. kendi memleketini, kendi köklerini tanimaz türk insani, yeterki tuttugu takim sampiyon olsun, mac kazansin.
istanbulu görmemis insanlar, koyu fenerli diyorlar kendilerine... niyemi?
futbol bizim ülkemizde cok önemli ve bünyemizin büyük bir parcasi. bu parca böylece basariyi ve büyüklügü yansitmasi zorunda....
bu büyüklügü dolduracak takim mesela samsunspor degilse, adam gidip üc düdükden birini tutuyor otomatikman. birde marifet saniyor.
halbuki bir insanin öz takimi, dogum yerin takimi, anne ve babasinin memleketi olan takimlar olmasi lazim.
ben münihde dogdum, ben bayern münihlimiyim? hayir 1860 münihliyim. bizim takim pek basarili sayilamaz, ikinci ligde senelerdir geziyor kaliyor. ama bu benim takimim, hic degismem.
aynisi sivasspor icin gecerli. sivas benim memleketim, benim köken, benim yuvam, benim kalbimin yeri.
sivasdan baska olamaz.
|
aynen senin bu dediklerine katiliyorum dostum.bende almanyada mönchengladbach sehiride dogdum ve kücüklüyümden beri borussia mönchengladbachi destekliyorum.calismmadigim zamanlar her firsatta hem evde oynanan maclara hem de deplasman maclarina gidiyorum.paf takimizin maclarini bile gidip seyir ediyorum.ama mönchengladbach basarili bir takim mi?
bunu sende biliyorsun,her sene küme düsmesine oynayan bir klüp.ama saha her zaman tiklim tiklim dolu.2.ligde bile.
dedigin gibi ya türkiyede insanlar yalniz basaridan baska birseye asik degil.avrupada ise bambaska insanlar takimlarini yalniz basarili zamaninda degil kötü gidislerdede takimlarin yalniz birakmiyorlar hatta kötü gidislerde takima dahada fazla destek veriyorlar.
mönchengladbach sehirinin yalnizca yaklasik 260000 nufusu var.ama borussia mönchengladbachin 40000 üzerinden aydat ödeyen kayitli taraftari var.
ya sivassporun nesi var???
cevap:basarisiz zamaninda takimi yerden yere vuran taraftarlari var.kötü gidisinde istanbul takimlarina destek veren taraftari var.iyi ve gercek taraftari ise ne yazikki cok az.
istedigim sey türk futbolunda anadolu takimlarinin sampiyon olmasi ve basarili olmasi.yillardir hep ayni dümenleri tv de izlemekten biktim artik.fedrasyonu ve hakemleri arkalarina alan istanbul takimlari her sene sampiyon oluyor.o yetmemis gibi anadoluda yasayan cogunlukta istanbul takimlarini destekliyor.
ama birgün bu düzenin bozulacagi birgün gelecek elbet.
yine sana tesekür ederim cok güzel bir konuyu actigin icin