Cevap: Karamsarliga gerek yok...
Dunki maglubiyet hesapta yoktu. Fakat futbolun icinde bunlar var. Bakiniz Besiktas’a gecen yilin sampiyonu, ik gun sonra CL’de oynayacaklar. Bizden cokmu iyi baslangic yaptilar? Nedense iyi bir sezondan sonra genelde takimlarin basina geliyor. Iyi sezonu ardindan yuksek beklentiler ve bunun tam tersine bir gidisat.
Bunun sebeplerini tesbit etmek ve biran once cozum bulmakta teknik ekibin sorumlulugudur. 34 maclik maratonun sadece 3’unu oynadik, henuz kaybedilmis birsey yok. Tek korkum taraftar olarak, camiaya olarak sakinligi koruyamayip, sabirli davranamayip tuhaf kararlar ve davranislar sergilemek.
Tekrarlamakta fayda var. Yonetim ayni, teknik ekip ayni ve ben eldeki malzemenin kotu olduguna inanmiyorum. Gecen yil ve onceki yillarda aldigimz futbolculari Milandan, Real Madrid’den almadik, onlarida kendi ligimizden veyahutta nisbeten kucuk takimlardan aldik.
Ayrica sunuda eklemek gerekirki, ister hosumuza gitsin ister gitmesin her yabanci futbolcu gelip Sivasta oynmak istemeyebilir. Buda o futbolcunun kisiligi ver profosyonelligi ile alakali bir durum. Kalmak istemeyeni hic zorlamaycaksin. Gecen senede Karim Saidi’de ayni sebeplerden dolayi Sivas’ta kalmak istememisti.
Bu durumlara karsi yonetim ve tekinik heyetin herzaman icin B plani hazir olmali. Transfer donemi sona ermek uzereyken alcagin futbolculari ne sartlarda alirsin bilemem pek de uygun olmaz sanirim.
(Iyi) bir oyun kurucu + Fatih Tekke gelse takima buyuk katkisi olur. Bunlarin yanisira takimda sorumluluk ustlenebilecek futbolcu eksikligide hissediliyor. Bu acik Mehmet Yildizin donmesiyle kapanacak insallah.
|