Alıntı:
emin kara Nickli Üyeden Alıntı
kederli yigido yazılarından anladım kadar tecrübeli birisin futbolun içindesin görevinn ne sana göre takımın başına kim gelmeliydi bizim dilegimiz takımı yukarlarda görmek hayalimizde bu tabiki insan hayal etmeden bir şeye ulaşamaz hayalde başarının yarısıdır
|
Benim işim futbol. Bu kadar yeterli şimdilik kişisel olarak.
Gelelim kim olmalıydıya. Bana göre futbolda ilk olarak mühim olan şey vizyondur. Sivasspor'un hocası gözünü şampiyonluğa dikmelidir. Ne şartta olursa olsun. Bülen hoca bu vizyona sahipti ama Muhsin hoca sahip değil. Muhsin hoca eğer bu vizyona sahip olmuş olsaydı ömrünü kara kıtada geçirmezdi. Derdimi anlatabiliyorum umarım. Bakın bir örnek veriyim. Luis Van Gaal dünya futbolunda ismi olan bir hocadır. Barcelona başındayken alt yapıya attığı temellerden nasıl futbolcuların çıktığını şimdiki Barcelona kadrosuna baktığımızda görüyoruz. İşte vizyon budur. Aynı hoca bitti , tükendi, kariyeri sıfırlandı dendiği anda AZ Alkmar ile büyük bir çıkış yakaladı. Bu çıkış onu Bayern Münich'in başına kadar getirdi. Ülkemizde bir Van Gaal elbette yok ama o vizyona sahip genç,idealist hocalarımız var. Bülent Uygun bunlardan birisiydi, Kayseri de Tolunay bunlardan birisi, Bursaspor'da Ertuğrul bunlardan birisi , şu anda boşta olan Ersun Yanal bunlardan birisi. Bu saydığım hocalar futbolcuya katkı yapabilen hocalar. Boşta olan Ersun Yanal çok iyi bir tercih olurdu. Maliyeti elbette Muhsin hocadan daha daha yüksek olacaktır. Varsın olsun ben bindiğim arabanın şoförünün en iyisinin olmasını isterim. Bu konuda da fazla para vermeyi göze alırım. Çünkü bahsi geçen kendi canımdır. Sivasspor da bizim canımız ciğerimiz oldğuna göre bu fedakarlık yapılmalıydı. Zira ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. (Ersun Yanal sadece bir örnek isimler değişebilir felsefe önemli)
Şimdi gelelim hayallerimize. İyi bir hocayla şampiyonluk hayal edebiliriz. Biz bu hayale yabancı insanlar değiliz. Hatta hayalimize kavuşmamıza ramak kalmıştı ama olmadı nasip değilmiş. Şimdi ise kurabileceğimiz tek hayal ligde kalırmıyız hayali.