Cevap: TSL/Sivassporumuz-Kayserispor Tahmin ve Yor
Öncelikle bu futbol, her sonucun olabileceğini unutmamak gerekir.
Ancak gerek şimdiki durum gerekse genel olarak bakıldığında (başarı kıyaslaması) Kayserispor'umuz gerek ligte olduğu süre içerisinde sadece 1-2 yıl değil ilk çıktığı yıl harici her sezon ilk 5'e oynamış ve sadece geçen sezonu 7.likle bitirmiştir. Bunun haricinde 1 intertoto kupası ve Türkiye Kupasını kazanmıştır. Sadece futbol ile kalmayarak kurumsallaşma, tesisleşme yolundada adım adım sağlam bir şekilde ilerlemektedir.
Kayserispor'a sıradan bir takım gözüyle bakmak futbolun "f" sinden anlamıyorum demenin bir diğer şeklidir. Sivasspor'da büyük başarılar elde etmiş fakat kalıcı olamamış ( bu sezon için ) , tesisleşme ve kurumsallaşma adına bir atılım gösterememiştir. Bunlar taraftar için önemsiz şeylerdir, taraftar her koşulda takımını destekler. Kesinlikle küçümseme amacıyla değil , futbolun endüstriyel ve sporyazarı varîi, objektif yorumlardır. Yoksa kimsenin herhangi bir takımı küçümsemeye haddi yoktur.
Bu forumda Kayserispor'u da yenemezsek, düşelim veyahut oynamayalım vs. vs. yazan arkadaşları gördüm. Çok yakın bir örnek vereceğim ; Ankaragücü forumlarında da benzer yorumlar yazıyordu. Sonuç ? 3-0 Kayserispor galibiyeti ve ezici bir oyun. ( Tabi ki ilk başta yaptığım yorumum hala geçerli. )
Futbolun cilveleri hariç, kazanacağımızı ve yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum. Bülent Uygun'suz Sivasspor'a kalan maçlarında bol bol başarılar.
|