| 
				 Cevap: Kamanan'dan Şok Sözler 
  Kamanan'a hak veren şehri eleştiren ben dahil yazıların da bir noktada gerçekliğini ve hakkaniyetini kaybetmemesi gerekiyor lütfen dikkat edelim..
 Sivas'ı eleştirmek için öncelikle burada ömür geçiriyor olmak veya bu memlekete hizmet veriyor olmak ayrıcalığına sahip olmak gerekir diye düşünüyorum..

Ben dahil bir çok arkadaş Kamanan'ın bu sözlerindeki hakkaniyeti dile getirirken adama "yamyam, defol git, karın mı aldatıcan" gibi ağza alınmayacak, abuk subuk eleştiriler yazanlara tepkilerini de dile getirdiler..

Ama şu bir gerçektir ki memleketimizi eleştirirken de "yediği tasa pisleyen" pozisyonuna girmemek gerekiyor.

Şehrin sorunu ortada şehrin eksiklikleri ortada ama bu sorunların tek sebebinin seçtiklerimiz ve şehrin güyya "ileri gelenlerinin" olduğu açıktır. Yolda yürüyen memleketlimin kabahati yoktur.

Şehrinin uygarlaşması ve yaşam alanlarının gelişmesinin "bar, kerhane, kumarhane" varlığıyla olduğunu zannetmesinin tek suçlusu bu seçtiklerimiz ve bizi yönetenlerdir. Bir insana siyah olduğu için yamyam diyebilen bir yaratığın bu şehirde yaşayabilmesinin de tek sebebi bizi yönetenlerdir.

Bir şehrin uygarlaşması ancak o şehirde çeşitli yaşam anlayışları olan insanların yaşam anlayışlarına uygun ortamları bulabilmeleri ve bu insanların birbirlerinin bu yaşam anlayışlarına saygı göstererek yaşamaları ile olur.

Önce zihniyet değişmelidir, zihniyeti değiştirecek olan da yöneticilerimiz aydınlarımız ve ileri gelenlerimizdir. Şehrin ileri gelenleri ceplerini daha fazla doldurmaktan vazgeçtikleri anda görün her şey değişecektir.

Bu değişim maalesef bugünden yarına olabilecek bir iş değildir. Keşke elimde bir sihili değnek olsa da bu şehri New York yapabilsem..

Güzel hayal yav......
 Sağlıcakla..

__________________   |