Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Ertuğral'ın Maç Değerlendirmesi
Alt 31.01.2010, 19:11   #51
babapiton
Usta Yiğido

babapiton - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.318 Mesajına 3.345 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 876 babapiton FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ertuğral'ın Maç Değerlendirmesi

şu maçın ardından bülent hoca oyun mantalitemizi sahaya yansıtmaya calıştık derdi her maç sonunda bu muhsin hocada bireysel hatalardan yedigimiz goller yüzünden kaybettik diyor,maçı yenildigimizten sonraki 2 gün küme düşecegiz gibime geliyor sonra muhsin hoca açıklama yapıyor bu maç şöyle hazırlanıyoruz böyle hazırlanıyoruz ben umutlanıyorum yine yeniliyoruz artık bu umutlu oldugum gün sayısı gittikçe azalıyor denizli maçını yenilirsek çok kötü şeyler olabilir

SİVASSPOR TV
babapiton isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 19:27   #52
vedat58
Yiğido

vedat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

116 Mesajına 153 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 vedat58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

....................HARAM OLSUN ALDINIZ PARALAR....................... .............su takim büyük takimlardan kendi evinde puan veya puanlar alamiyorsa birakin kücük takimlardan medet ummayi , gerci ligde kücük takim diye biseyde yok ama , gerisini sz düsünün, muhsin hoca bence cok yetersiz , takimi atesleyemiyor, böyle gidersek kesin kme düseriz , lütfen yönetim biraz hocaya ve futbolculara baski yapin ,rtik sabrimiz kalmadi , nerde ise yaramaz futbolcular varsa biz almisiz, yaziklar olsun , bu kadarda olmaz , ne ümit koydunuz boynumuzu bükmeye mahkum ettiniz, bu sivasspor ikinci ligde bile küme düser , hepsi birbirinden kötü takim olarak hic birinizden futbolcu olmaz, bizim mahalle takimi bile fenerden bu kadar gol yemez, zamaninda futbola önem verseydiniz beni kesfetseydiniz simdi ligde sampiyon olmustunuz dünya sampiyonlar liginde en üst siralara cikmistiniz, ben kendi halime ve sivasin halinee cok üzülüyorum , 240 dakika hic durmadan mücadele edebilen yetenek simdi sigara tiryakisi , adamlar 45 dakika kosamiyor , bunlarin hc biri futbolcu degil , sivassporda birtane ise yarayacak futbolcu yok hepsi amatör topcu , bunlar sivasspor icin degil sadece vakitgecirmek icin vakit geciriyorlar , bunlarin hicbirinde ruh yok , yetenek yok , güc yok , kosamiyorlar bile , hele teknik hic yok , haram olsun aldiniz paralar
vedat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda vedat58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 31.01.2010, 19:44   #53
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 721 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Maçtan önceki yorumum:
Cevap: Daum'u sıkıntı bastı!

--------------------------------------------------------------------------------

Ben maçta basit defans hatalarımızdan korkuyorum yine. Ve korkum bu hatalarımızdan dolayı maçın 2-2, ya da 3-2 falan aleyhimizde bitmesi.
1) Defans gereksiz ofsayt taktikleri uyguladı son Bursa maçında. Birinde Faruk yakalandı, diğerinde Aubey Sercana yeişemedi ve ofsayt olsun bari diye geri çekildi, iki golü böyle yedik. Semih ve Guiza fırsatçıdırlar ve bu numaraları affetmezler.
2) Yine Bursa maçında Aubey gelen bir ortayı kafayla penaltı noktasına düşürdü, rakip de gelişine kaleye vurdu. Defans oyuncusu topu yanlara doğru uzaklaştırmalıdır, olmadı kornere atmalıdır. Ortaya doğru vurursan sonuç bellidir.
3) Abdurrahman ve Yasin de pozisyon ve kademe hataları yaptılar son maçta.. 'Futbol hatalar oyunudur' klişe sözü galiba bizim gibi ligler için geçerli. Basit hata gollerini hiç üst düzey Avrupa maçlarında görüyor musunuz? Bu hataların minimuma inmesi takımın kalitesini de gösteriyor. Umarım Muhsin hoca yaptıkları hataları tek tek topçulara seyrettiriyordur.
4) Takım 20.dakika falandı tamamen rakip alana yüklenmişti ama golü bulamamıştık. Maç da orada kırıldı zaten. Bursa biz ileri çıkınca kontra gelmeye başladı ve golleri geldi.
Oyunu rakip sahaya yıkmak 10 kişi ile rakip alanda olmak değildir. Aktif yani topun oynandığı alanda bir kişi daha fazla olmaktır. Fenerbahçe de sanırım bize ilk 20 dakika saldırmayacak, kontrollü başlayacaktır. Bizi üzerine çekmek isteyecektir. Biz ise buna karşın akıllıca topu rakip sahada tutmalı ve onların hatalarını beklemeliyiz. Mesela ısrarlı yerden araa paslarla her seferinde bir başka oyuncumuzu defans arkasına kaçırmalıyız. Bu hem onları kendi sahalarına yakın tutacak hem de defansları ileri çıkamayacaktır.
5) Umarım maça orta saha olarak Dağaşan , Kadir, Keita,Musa, gibi başlar Taiderle başlamaz. İlk yarım saat Keitanın ara paslarına gerek duyacağız gol için.Hücum da da hoca bu tarz ara pas ve defans arkasına koşu toplarını kime çalıştırdıysa o oynasın diyorum.
6) Maç kadrosu için de; Yasini hazır olsun diye kupa maçında oynattığını , Fener maçında Muratın oynayacağını sanıyorum.
Akın-Abd.-Murat-Aubey-Ferhat-Dağaşan-Keita-Kadir-Musa-Elrio-Erman(Kamanan)gibi başlayacağımızı sanıyorum.
Futbolun doğruları bellidir ve çok da zor değildir. Doğru işler yaparsak kazanacağız derim.

Dünkü başka bir yorumum:

Bu oyun sistemiyle devam edersek rakipler hiç sıkılmaz boşa yorulmayalım. Kasımpaşa, İ.B.Belediye gibi takımlar 4-3-1-2 sistemiyle oynuyorlar.4lü Savunmanın önünde 3 oyuncu var. Rakibi ceza sahasına girmeden presle sıkıştırıp top çalıyorlar, araya paslarla rakip alana yükleniyorlar. Bu sistem ( 4-3-3 veya 4-3-1-2) bizim takıma uyar mı? Düşünelim.
Savumanın önünde top çalma özelliği olan Dağaşan ve Kadiri yanyana oynatır, yanlarına Keita yı koyarsak ,bu 3 oyuncunun önüne El rio veya Ermanı monte edeceğiz şimdilik ( burası aslında Mehmet Yıldızın yeri) , En uçta ise birbiri ile anlaşabilen iki hücumcu örneğin Agbetu ve Kamanan olabilir. Bu durumda savunmayı ceza sahası önünde sağlam kurmuş oluyoruz. Nisbeten küçük bir alanda pres yapmamız yetiyor, yorucu değil.Hücumda da 3 kişi var. Rakip bu kıskaçtan kurtulmak içinya topu ya ileri şişirecek ya da kanatlardan oynayacak.Burada da takımın sahaya iyi yayılmasıyla top bizde kalacaktır.Biz ise ne hücum yapabiliyoruz ne savunma mevcut sistemle. Hocanın sistemi değiştirmesini bekliyorum Fener maçında ve iyi oyun bekliyorum. Aynı sistem ve aynı hatalar sürerse bu konuda yazmaya devam.

Uzun oldu biliyorum ama bunu kendimi övmek için yapmadım. Futboldan azıcık anlayan ben bile yanlışları görüyor ve çözümü de söylüyor, Kaımpaşa, İ.B.B. gibi 4lü defansın önünde 3 ön liberoyla sağlam oyna diyorsam ve hoca yapmıyorsa tek birşey var. Hoca ben bu bu bu oyuncuları getirdim, transfer ettim oynatacağım diyor. Ben de ikinci yarıya bari Taider ve Elrio çıkıp Kadir Bekmezci artı Kamanan(Erman,Agbetu) dan birini koymalıydın diyorum,
sistem yanlış diyorum. Bu kafayla gidersen düşeceğiz diyorum.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Ediyor...
Alt 31.01.2010, 19:50   #54
B@DeMiX
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 B@DeMiX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

üzülerek söylüyorum ama bunda sonra sivas maclarında üst oynayacam iddada
B@DeMiX isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 20:03   #55
calipso
Usta Yiğido

426 Mesajına 700 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 713 calipso FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

muhsin ertuğral oyunu okuyamıyor, güney afrika ligi de ne oluyor sanki ahım şahım bir ligden geliyor, sivasa katableceği perk birşey yok hocanın aksine uçurma sürüklenmesini hızlandırıyor, acil gönderilmeli yerli bir hoca ile devam edilmeli adam basbaya yabancı ya
calipso isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 20:13   #56
mishka
Tecrübeli Yiğido

321 Mesajına 602 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 656 mishka FAZLA SÖZE GEREK YOKmishka FAZLA SÖZE GEREK YOK

Ben hocanın bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Yediğimiz gollerin beşi de istisnasız bireysel basit hatalar. İlk yarıda dengeli oynayabildik fenerbahçeyle ama ikinci yarı maalesef oyundan düştü futbolcularımız. Oyunun bazı anlarında oyunu kontrol edip iyi futbol oynayabiliyoruz ama sürekliliğimiz yok hele birkaç maçtır özellikle canımızı yakan bireysel hatalar takımı bitiriyor. trabzon, bursa , fener bütün yenilen goller bireysel hatalardan ve futbolcularda sanki bir isteksizlik var veya takım içinde bir huzursuzluk. Atağın geleceği bölge atağı gerçekleştirecek futbolcu aşikar olmasına rağmen o bölge özellikle bazı futbolcular tarafından kapatılmıyor rakip futbolcuya müdahele edilmiyor. esas bunun sebebini başkanın ortaya çıkarması lazım. ben hocanın sabote edilmeye çalışıldığını seziyorum.
mishka isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 20:16   #57
sivasli_tufan
Tecrübeli Yiğido

sivasli_tufan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

16 Mesajına 21 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 sivasli_tufan isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

bu takim duzelir insallah gercekten kadro guzel yenilerde takima alisirsa bu isin ustesinden gelecek muhsin hoca insallah önumuzdeki denizli maciyla basliyoruz insallah
Alt 31.01.2010, 20:20   #58
mucahitbaba58
Usta Yiğido

mucahitbaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

426 Mesajına 707 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 892 mucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz seinmucahitbaba58 kann auf vieles stolz sein

cogu bizi bu hale dusuren adami geri istiyor buyuk ama buyuk bir sacmalik DILERIM O BULENT UYGUNA BU TAKIMIN BASINA GECMEK NASIP OLMAZ INSALLAH .......AMINNNNNNNNNNTARAFTARLARIN BAZILARI COK GERI KAFALI
mucahitbaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı mucahitbaba58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 31.01.2010, 20:20   #59
stain
Usta Yiğido

stain - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

571 Mesajına 1.189 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 726 stain FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

fener belki bu sporla şampiyon olacak

ligden düşmeye aday bir takımın başkanı takımını eskiden yöneticisi olduğu takıma ekmek yediği takımı satarak ezdirerek takımının düşmeyeceğini düşünüyorsa yanılıyor bu takım ligden düşecek ben ce hocam sende kaç git 2 gün sonra yönetimde fenere kaçacak

osman başkanımızın transferleriyle çıkan buı takım fenerbahçe hayranı bu başkanımızla son buşluyo daha kimse bulige bizi çıkarmaz

çıktığımız sezona bakalım sonb dönemlerinde yaptığı transferlerle gider ayak osman seçilmiş başkanımız kaleci yavuz olsun muhammed ali ,ufuk ,hakkı ,hakan gibi trnasferler yaptıktan sonra bir anda elinden alınan yönetime büyük bir miras bırakmıştı .

bu başkanımız içerden çıkmış hazıra konmuş ertesi sezon sivas süperligwe çıkmıştır bu nu merak ednler araştırsın

ve başkanımız olsun sami aydın olsun gelip şöyle böyle diye bizi keklemeye çalışsalarda bu takımın yükseliş trendine sokan osman seçilmişti

ve bu gün takımı fener sevdasına ezik duruma düşüren yönetim bu takım ligden düştüğünde bırakıp kaçacak bu kesin bence sizdee hemen istifa edin burdan uzaklaşın

ligden düştüğümüzü size ispatlayayım

ankaragücü sahibi melih gökçek
manisaspor bülent arınç
kasımpaşa tayyip erdoğan
diyarbakırspor kürt açılımı sebebiyle ligden düşmeyecek

geriye sahipsiz sivas kalacak ve 38 yıllık rüyadan bank asyada uyanacağız geçmiş olsun

ayrıyeten denizlispor bile bize oranla daha iyi oynuyaor
stain isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.2010, 20:20   #60
murat_n
Tecrübeli Yiğido

murat_n - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

119 Mesajına 177 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 murat_n ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Hoca değerlendirmesini yapmış tamam ama bu değerlendirmeyi yapan adama sormazlarmı ? Sen bir gol yedikten yada geriye düştükten sonra dağılan takımı toparlamak için ne yaptın diye.... Hocam kusura bakma ama futbolu izlediğimiz kadarı ile defans oyuncularını, kanatlardaki orta saha oyuncuarını, on libero oynayan oyuncunu takım oyunu oynayan ve birbirlerine yardım eden futbolcular olarak göremedik. Dolayısı ile hep çuvallayan dağılan bir defans gördük. Sen bunları düzeltmediğin sürece daha çok söylersin aynı lafları....
murat_n isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
değerlendirmesi, ertuğralın, maÇ