Şu ana kadar yapılmış 180'den fazla bütün yorum, eleştiri ve iltifatları okudum. Elbette sahanın kenarında hoca tarafından veya işin yönetim kademesi tarafından tam olarak anlaşılamayan ve doğru okunamayan olaylar olabilir. Bu yüzden bu forumdaki her bir yorumun teknik heyet ve yönetim için altın kıymetinde olduğunu düşünüyorum.
Bir çok arkadaşımız güzel noktalara temas etmişler, baştan benzeri hususlar için uzun uzun yazmak yerine insanların bir çoğunun hemfikir oldukları bazı hususları sıralamakta (forumun özetini çıkarmakta) fayda var:
- Mehmet Yıldız kendisini 'yıldız' yapan kimi özelliklerini yitirmiş gibi görünüyor. rakip defansla boğuşan, hep ayakta kalan, savunmayı neredeyse rakip takımın ceza sahasında başlatan, herşeyden önemlisi asist yapan Mehmet yok. Bu konuda hemfikirim. Kendisini özlüyoruz.
- Güzel bir akşamda, dolu tribünler önünde yenilmemize rağmen insanlar oynanan futboldan memnun. Benim de teselli bulduğum nokta bu, 0-2 yenilmiş olsak bile kimi zaman çok iyi pas yapan, gerektiğinde sert oynayan, pozisyon üretebilen bir takımız. Zaten ümitvar olmamızın, belki de sonuca bu kadar üzülmemizin nedeni bu. İyi oynadık ve çok basit hatalar yüzünden yenildik, bunu kabullenemiyoruz.
- Genel kabul gören diğer bir husus Mesut Hocamızın yaptığı iki yanlış değişiklik ve arkasından gelen son 10 dakikalık hezimet. Sağda Uğur Kavuk'un Zita'nın yerinde oynatılma ısarının sebebini tam olarak çözemiyorum, belki halen hocamızın bildiği birşeyler vardır ama solda Cihan'ın yerine Erman'ın alınması belki de hüsran yaşamamızın en büyük nedeni idi. Bazen kendime soruyorum acaba ben mi Erman konusunda çok ön yargılıyım ve bu yüzden adam hakkında sürekli olumsuz düşünüyorum diye ama sonra diyorum ki yok ben haklıyım. Bursa maçında da aynısı oldu. Cihan ve Zita oyundan çıktıktan sonra ne olduysa bir anda oyunun rengi değişti, Bursa hiç olmadığı kadar rahat üzerimize gelmeye başladı ve içimden herhalde Bursa'nın golü geliyor dedim. Bir çok kişi de bunu hissetmiştir. Bu iki çok kritik değişiklikten sonra bir anda un ufak olduk parçalandık, gerçekten yazık oldu, 80 dakikalık iyi futbol ve mücadele yanlış değişikliklerle heba edildi. Forumu takip edenler bilir, geen yıldan beri elli kere söyledim yine söyleyeceğim, Erman'la oynayan Sivasspor hep bir kişi eksik oynuyor. Erman'ın bu sezon takımla birlikte kendisini toparlayacağını ve bu yüzden Tshabalala transferinin gereksiz olabileceğini savunan birisi olarak artık Erman'dan ümidimi kestim, bence devre arasında kesinlikle gönderilmeli. Tshabalala gelsin artık.
- Forumun popüler suçlusu Ferhat'a gelince

, bence Sivasspor'da daha uzun süre sabredilmesi ve şans verilmesi gereken bir futbolcu ama böylesi kritik maçlarda Murat Sözgelmez gibi bir cengavere şans verilmesi lazım. Ayrıca Diallo da sol bekte oynar diyen arkadaşlar var ama daha önce Diallo'yu bu mevkide hiç izlemediğim için yorum yok!
- Taraftarın genel olarak futbollarından memnun olduğu ve beğendiği futbolcular: Ramoviç, Dennis İvanovs, Sedat Bayrak, Abdurrahman, Kadir, Zita, biraz Mehmet Nas, biraz Cihan, biraz da Ceyhun! En azından kadro istikrarı yakalamaya başlıyoruz, bu da güzel bir gelişme. Futbolda başarı için en temel şartı bir miktar sağlamış gibi gözüküyoruz. Kadroda her maç yeri garanti olan ve iyi oynadığına çoğunluğun mutabık kaldığı 7-8 futbolcunun var olması Sivasspor'un şuan ki en büyük artısı. Geçen yıl Muhsin Hoca'nın her maç 6-7 futbolcuyu sürekli değiştirmesi sonucu bir türlü yakalayamadığımız kadro istikrarı ve yaşadığımız sıkıntıları unutmayalım.
- Gelelim oynatılmayan futbolcular mevzusuna: Herkesin hem fikir olduğu bir konu var ki bu takımda ilk 18'de Keita kesinlikle yer bulmalı. Varsa hocayla veya yönetimle aralarında bir sorun açıklasınlar, biz de bilelim de en azından adam niye oynatılmıyor diye derdine düşmeyelim. Diğer bir konu, forvette sıkıntı yaşadığımız barizken ve Kamanan 5-6 hafta daha yokken ilk 18'e Suarez neden dahil edilmez? İbrahim Şahin ilk 18'e girerken Suarez giremiyecek kalitedeyse neden alındı? (Hatırlayın sezon başını S. Bükreş'ten bonservisini almak için yönetim kendisini paraladı.) Yok çok kaliteli ise forvette sıkıntımız varken neden oynatmıyoruz? Bir arkadaşımızın da dediği gibi Sivasspor'un aldığı yabancı futbolcuyu ilk 18'e dahil etmeme lüksü yok! İlk 18'e dahil etmeyeceğin yabancı futbolcuyu al-ma-ya-cak-sın!
Bursaspor'a gelince: Geçen yıl şampiyonluğu hakederek aldıklarını bir kez daha gösterdiler. Eksiklerimiz olsa bile iyi bir Sivasspor'a puan vermediler. Bir çok arkadaşımızın da belirttiği gibi Volkan Şen'in şımarık tavırları olmasa idi daha iyi olacaktı ama bir kaç züppe heryerde bulunur, bunu da hoş görelim artık.
Son olarak iki hafta sonra şu an TSL'nin Bursa ile birlikte en iyi futbol oynayan, hatta en iyisi diyebileceğimiz bir Trabzon deplasmanına gidiyoruz. Ümitsiz olmayı sevmem, iddialı olmaktan hoşlanırım ama Ts deplasmanından bir puan alırsak sevineceğim. Tamamen ümitsiz de değilim ama öyle müthiş beklenti içerisinde de değilim. Bursa maçında yapılan hatalar ümitlerimi kırıyor! Tabii bu söylediklerim Ts deplasmanı için geçerli, yoksa şu futbolumuzla her türlü ilk 10 içerisinde oluruz, ama bu bizim için yeterli mi?