Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 30.08.2010, 11:49   #181
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 988 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

Şu ana kadar yapılmış 180'den fazla bütün yorum, eleştiri ve iltifatları okudum. Elbette sahanın kenarında hoca tarafından veya işin yönetim kademesi tarafından tam olarak anlaşılamayan ve doğru okunamayan olaylar olabilir. Bu yüzden bu forumdaki her bir yorumun teknik heyet ve yönetim için altın kıymetinde olduğunu düşünüyorum.

Bir çok arkadaşımız güzel noktalara temas etmişler, baştan benzeri hususlar için uzun uzun yazmak yerine insanların bir çoğunun hemfikir oldukları bazı hususları sıralamakta (forumun özetini çıkarmakta) fayda var:

- Mehmet Yıldız kendisini 'yıldız' yapan kimi özelliklerini yitirmiş gibi görünüyor. rakip defansla boğuşan, hep ayakta kalan, savunmayı neredeyse rakip takımın ceza sahasında başlatan, herşeyden önemlisi asist yapan Mehmet yok. Bu konuda hemfikirim. Kendisini özlüyoruz.

- Güzel bir akşamda, dolu tribünler önünde yenilmemize rağmen insanlar oynanan futboldan memnun. Benim de teselli bulduğum nokta bu, 0-2 yenilmiş olsak bile kimi zaman çok iyi pas yapan, gerektiğinde sert oynayan, pozisyon üretebilen bir takımız. Zaten ümitvar olmamızın, belki de sonuca bu kadar üzülmemizin nedeni bu. İyi oynadık ve çok basit hatalar yüzünden yenildik, bunu kabullenemiyoruz.

- Genel kabul gören diğer bir husus Mesut Hocamızın yaptığı iki yanlış değişiklik ve arkasından gelen son 10 dakikalık hezimet. Sağda Uğur Kavuk'un Zita'nın yerinde oynatılma ısarının sebebini tam olarak çözemiyorum, belki halen hocamızın bildiği birşeyler vardır ama solda Cihan'ın yerine Erman'ın alınması belki de hüsran yaşamamızın en büyük nedeni idi. Bazen kendime soruyorum acaba ben mi Erman konusunda çok ön yargılıyım ve bu yüzden adam hakkında sürekli olumsuz düşünüyorum diye ama sonra diyorum ki yok ben haklıyım. Bursa maçında da aynısı oldu. Cihan ve Zita oyundan çıktıktan sonra ne olduysa bir anda oyunun rengi değişti, Bursa hiç olmadığı kadar rahat üzerimize gelmeye başladı ve içimden herhalde Bursa'nın golü geliyor dedim. Bir çok kişi de bunu hissetmiştir. Bu iki çok kritik değişiklikten sonra bir anda un ufak olduk parçalandık, gerçekten yazık oldu, 80 dakikalık iyi futbol ve mücadele yanlış değişikliklerle heba edildi. Forumu takip edenler bilir, geen yıldan beri elli kere söyledim yine söyleyeceğim, Erman'la oynayan Sivasspor hep bir kişi eksik oynuyor. Erman'ın bu sezon takımla birlikte kendisini toparlayacağını ve bu yüzden Tshabalala transferinin gereksiz olabileceğini savunan birisi olarak artık Erman'dan ümidimi kestim, bence devre arasında kesinlikle gönderilmeli. Tshabalala gelsin artık.

- Forumun popüler suçlusu Ferhat'a gelince , bence Sivasspor'da daha uzun süre sabredilmesi ve şans verilmesi gereken bir futbolcu ama böylesi kritik maçlarda Murat Sözgelmez gibi bir cengavere şans verilmesi lazım. Ayrıca Diallo da sol bekte oynar diyen arkadaşlar var ama daha önce Diallo'yu bu mevkide hiç izlemediğim için yorum yok!

- Taraftarın genel olarak futbollarından memnun olduğu ve beğendiği futbolcular: Ramoviç, Dennis İvanovs, Sedat Bayrak, Abdurrahman, Kadir, Zita, biraz Mehmet Nas, biraz Cihan, biraz da Ceyhun! En azından kadro istikrarı yakalamaya başlıyoruz, bu da güzel bir gelişme. Futbolda başarı için en temel şartı bir miktar sağlamış gibi gözüküyoruz. Kadroda her maç yeri garanti olan ve iyi oynadığına çoğunluğun mutabık kaldığı 7-8 futbolcunun var olması Sivasspor'un şuan ki en büyük artısı. Geçen yıl Muhsin Hoca'nın her maç 6-7 futbolcuyu sürekli değiştirmesi sonucu bir türlü yakalayamadığımız kadro istikrarı ve yaşadığımız sıkıntıları unutmayalım.

- Gelelim oynatılmayan futbolcular mevzusuna: Herkesin hem fikir olduğu bir konu var ki bu takımda ilk 18'de Keita kesinlikle yer bulmalı. Varsa hocayla veya yönetimle aralarında bir sorun açıklasınlar, biz de bilelim de en azından adam niye oynatılmıyor diye derdine düşmeyelim. Diğer bir konu, forvette sıkıntı yaşadığımız barizken ve Kamanan 5-6 hafta daha yokken ilk 18'e Suarez neden dahil edilmez? İbrahim Şahin ilk 18'e girerken Suarez giremiyecek kalitedeyse neden alındı? (Hatırlayın sezon başını S. Bükreş'ten bonservisini almak için yönetim kendisini paraladı.) Yok çok kaliteli ise forvette sıkıntımız varken neden oynatmıyoruz? Bir arkadaşımızın da dediği gibi Sivasspor'un aldığı yabancı futbolcuyu ilk 18'e dahil etmeme lüksü yok! İlk 18'e dahil etmeyeceğin yabancı futbolcuyu al-ma-ya-cak-sın!

Bursaspor'a gelince: Geçen yıl şampiyonluğu hakederek aldıklarını bir kez daha gösterdiler. Eksiklerimiz olsa bile iyi bir Sivasspor'a puan vermediler. Bir çok arkadaşımızın da belirttiği gibi Volkan Şen'in şımarık tavırları olmasa idi daha iyi olacaktı ama bir kaç züppe heryerde bulunur, bunu da hoş görelim artık.

Son olarak iki hafta sonra şu an TSL'nin Bursa ile birlikte en iyi futbol oynayan, hatta en iyisi diyebileceğimiz bir Trabzon deplasmanına gidiyoruz. Ümitsiz olmayı sevmem, iddialı olmaktan hoşlanırım ama Ts deplasmanından bir puan alırsak sevineceğim. Tamamen ümitsiz de değilim ama öyle müthiş beklenti içerisinde de değilim. Bursa maçında yapılan hatalar ümitlerimi kırıyor! Tabii bu söylediklerim Ts deplasmanı için geçerli, yoksa şu futbolumuzla her türlü ilk 10 içerisinde oluruz, ama bu bizim için yeterli mi?

Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 6 Kullanıcı BOUN'a Teşekkür Ediyor...
Alt 30.08.2010, 12:01   #182
yurtsall
Acemi Yiğido

5 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 580 yurtsall FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hani transfer hani tshabalala
yurtsall isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda yurtsall'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 30.08.2010, 14:42   #183
sebasteia
Usta Yiğido

sebasteia - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.351 Mesajına 3.187 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 888 sebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
yanlız mesut hoca bu takıma çok şey verecektir ..kaç yıl mukavelesi var bilmiyorum ama ben sivaslı yönetici olsam hemen 4 yıllık bi anlaşma çakar we tüm yetkiyi ona veririm öncedende beğenirdim bu hocayı....
başarı için uzun dönemli planlamalar yapmak gerek, ben yönetici olsam mesut bakkal gibi bir adamı bulmuşken değil 4 yıl en az 6-7 yıl takımı ona teslim eder ve oturmuş, sağlam bir jenerasyon yetiştirmesini ve bu süre içerisinde şampiyonluk dahil bir kaç kupa getirmesini isterdim. türk futbolseverlerin bu gerçeği anlaması lazım, yok öyle bir kaç yılda bir değişiklik veya her yıl bir kaç değişiklik, sonra da oturup ağlıyor millet. bak ingilizlere, teknik direktörler en az 4-5 yıllığına planlama yapıp çalışıyor, kimisi 10 kimisi 15 yıl çalışabiliyor....
sebasteia isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda sebasteia'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 31.08.2010, 01:51   #184
migroArmis
Usta Yiğido

migroArmis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.045 Mesajına 2.992 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 migroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
sebasteia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
başarı için uzun dönemli planlamalar yapmak gerek, ben yönetici olsam mesut bakkal gibi bir adamı bulmuşken değil 4 yıl en az 6-7 yıl takımı ona teslim eder ve oturmuş, sağlam bir jenerasyon yetiştirmesini ve bu süre içerisinde şampiyonluk dahil bir kaç kupa getirmesini isterdim. türk futbolseverlerin bu gerçeği anlaması lazım, yok öyle bir kaç yılda bir değişiklik veya her yıl bir kaç değişiklik, sonra da oturup ağlıyor millet. bak ingilizlere, teknik direktörler en az 4-5 yıllığına planlama yapıp çalışıyor, kimisi 10 kimisi 15 yıl çalışabiliyor....
kaldı ki kendi fikrimdir bu mesut bakkal sıradan bir hoca değildir...futbolu bilen süper ligimizde her takımda çalışan hocalardan olmayı haketmeyen bir hocadır.sivassporu tenzih ederek her takım içerisinde tutmuyorum söylemim yanlış anlaşılmasın ...bu yüzden bu hocayla uzun vadeli çalışılmalıdır..birde sivassporun aksayan sol kanadından bahsediliyor..bence sabretmek gerek...
Cevap: Bursa “ ÇAKIR” keyf! 2-0
Alt 31.08.2010, 02:01   #185
migroArmis
Usta Yiğido

migroArmis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.045 Mesajına 2.992 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 migroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Bursa “ ÇAKIR” keyf! 2-0

Alıntı:
yigido yakup Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
bursa mahmut özgener yönetimi geldi geleli cakir keyf tff yönetiminde levent kizil gibi kivrak adam vede hukuk kurulu baskani bursali yunus egemen oglu varken türkiye liginde bursa hep cakir keyf olur.ama bugün burda cakir keyf olanlar yarin avrupada tell tel dökülüyorlar vede bu ülkemizin futboluna zarar veriyor.

su tff yönetimi ve mhk yönetimi oldugu sürece türk futbolu zerre kadar gelisemez.
söyleminize katılmıyorum aksine ben rahmetli hasan doğan ve mahmut özgener yönetiminin dewlet destekli olduğu için tarafsız olduklarına inanıyorum şike ve şaibenin önünü kestiler .bunun en büyük ispatıda istanbul takımlarının tel tel döküldüğüdür.sonra bu yönetimlerin bursasporu kayırmalarındaki gerekçe ne olabilir..bursada anadolu kulubü üç büyüklerden birini kayırıp şampiyon yapsalar söylediğinizi anlayacağım.sizin mantığınızla şampiyon eskişehirspor olsaydı eskişehir kayırılacaktı..şunuda unutmayın federasyonda sadece levent kızıl yunus egemenoğlu değil her futbol takımının temsilcisi wardır.şunuda bilmenizi isterim bu federasyon başkanı dewlet destekli olmayıp kendi başına bırakılıp deselerdiki bir takımı düşüreceksin hangisini istersin..ilk söyleyeceği takım bursaspor olurdu..çünkü mahmut özgener altay kulubunun eski başkanıdır we altay düştüğü yıl federasyona başvurup altay istanbulspor maçında teşvik prımleri (bursaspor tarafından verildiğini idda etmişti)şike iddasını ortaya atan kişidir we şahsi fikrim bursasporuda hiç sewmez..saygılar
Alt 31.08.2010, 10:27   #186
pover58
Usta Yiğido

501 Mesajına 741 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 807 pover58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

maçın en iyisi çok en kötüsü m yıldız hiç yok adam ya öyle yıldızlık olmaz.ceyhunla m nas takıma çok canlılık getirdi çok iyiler.kadir ve cihan zaten iyi defans idare eder.ferhat kendine güveni gelince iyi olacak.umarım hayro çabuk iyileşir.acil golcü lazım yıldızla bu kadar başkasını beklemeyin .herkes begeniyor ben hiç begenmiyorum m yıldızı.çok yeteneksizleşti boş kaleye atamıyor adam .cihan bazen kendisi vurmayı denemeli.kamananın olmayışı çok kötü tsabalala ne oldu galiba alınmadı zor günler bizi bekliyor adam bir maçta parasını çıkarırdı neden alınmıyor hayret ya aubey e 2 milyon veren yönetim bu adama gelince iyice cimrileşti.hadi hayırlısı.
pover58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda pover58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 31.08.2010, 11:36   #187
sebasteia
Usta Yiğido

sebasteia - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.351 Mesajına 3.187 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 888 sebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
pover58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
maçın en iyisi çok en kötüsü m yıldız hiç yok adam ya öyle yıldızlık olmaz.ceyhunla m nas takıma çok canlılık getirdi çok iyiler.kadir ve cihan zaten iyi defans idare eder.ferhat kendine güveni gelince iyi olacak.umarım hayro çabuk iyileşir.acil golcü lazım yıldızla bu kadar başkasını beklemeyin .herkes begeniyor ben hiç begenmiyorum m yıldızı.çok yeteneksizleşti boş kaleye atamıyor adam .cihan bazen kendisi vurmayı denemeli.kamananın olmayışı çok kötü tsabalala ne oldu galiba alınmadı zor günler bizi bekliyor adam bir maçta parasını çıkarırdı neden alınmıyor hayret ya aubey e 2 milyon veren yönetim bu adama gelince iyice cimrileşti.hadi hayırlısı.
beyler aubey'e o kadar para asla verilmemiştir, bilgi karmaşası yaratmayın lütfen!
sebasteia isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda sebasteia'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 31.08.2010, 11:46   #188
hiko58
Usta Yiğido

hiko58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

425 Mesajına 728 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 868 hiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDIhiko58 TAM BIR BEYEFENDI

bence maçın kötüsü ferhat hiç bir ortayı yerine atamadı ve mehmet yıldız kötüydü. son pasları veremedi.
Bu Konuda hiko58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 31.08.2010, 14:17   #189
yiğidomustafa
Yiğido

69 Mesajına 97 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yiğidomustafa Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

macın en köTüsü feRHaTtı we macın en iyisi yqTu coqunLq ii oYnadı eze eze yeniLdq :S :S
yiğidomustafa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.08.2010, 14:52   #190
ayna26
Tecrübeli Yiğido

278 Mesajına 456 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 673 ayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISI

maç bitti,artık önümüzdeki maçlara bakacağız.ancak şöyle geriye dönp baktığımızda Bursanın 2-0 yenmesi içimize dert oldu, nasıl olmasın ki, ilk yarının ilk çeyreğinde baskılı futbol golle süslenemedi, kaçanlar, izin verilmeyen goller vardı diyebiliriz.diyorum ki Bursaya yenilme değil de bu oyunla yenilmek koyuyor insana, acil forvet gerek, eğer bu forvet takım içinde varsa neden 18'de yok.burada futbolcu ismi zikretmeyeceğim, sol kanat açık veriyor, tabiri yerinde ise S.O.S. veriyor.Bu kanatta oynayanlar arasında uyumluluk olmalı.Takımın aksayan yönleri bursa maçında ortaya çıktı, forvette yırtıcı bir eleman gerek, yorulmadan pres yapabilecek, kaleye şut atabilecek bir forvet.
diyecek başka bir şey yok, hepsi bu kadar....

Etiketler
değerlendirelim, maçı