Cevap: Sivasspor-Gaziantepspor maçı tahmin ve yoru
Ben mevcut hoca'da pek bir eksik göremiyorum, ancak teknik direktör değişiklikleri her zaman için o takıma yeni bir kan gibi olumlu fayda veriyor, bunun örneğklerini geçen sene biz ve bu senede ManisaSpor’da gördük, ancak manisa’nın kadrosu itiraf etmek gerekirse bizimkinden çok daha iyi, orta sahalarında Murat Erdoğan gibi agresif futbol oynayan, devamlı baskı yapan, ara paslar atabilen bir oyuncuları var.
Bizim asıl eksikliğimiz hocada değil bizim kadromuzdadır.
Geri dörtlümüz fena sayılmaz aslında ama sakatlananlar olunca yerlerine oynayan yedeklerimiz de iş yok ( Ferhat Bıkmaz, Uğur Kavuk ve benzerleri)
Orta sahamız yol geçen hanı gibi, hala orta sahayı oturtmaya çalışıyoruz çünkü sakatlıklar durumunda onlarında alternatifleri iyi değiller, Zita'nın oynadığı tüm maçlarda galip gelemesek bile iyi oyunumuzla yenildik yada berabere kaldık, Zita'nın yerini dolduracak bir oyuncumuz yok, Kadir Bekmezci kapasitesi belli bir oyuncu, kapasitesinin üstünde oynamaya çabalamasından dolayı ve devamlı pres yapmaya çalışıp koşmasından dolayı da takdir ediyorum.
Forvet hattında da Kamanan ile oynamaya alışmış olan Mehmet Yıldız yalnız kalıyor ve orta sahamız zayıf olduğu için genelde Ivanovs’un kendi yarı sahamızdan attığı uzun topları kaleye arkası dönük olarak almaya çalışıyor. Ceyhun ise son haftalarda bencil oynamaya başladı, Cihan’la yeteri kadar paslaşmıyor. Galatasaray maçında Zita’nın Mehmet Yıldız’ı paslarıyla nasıl besleyip sonra da yardıma gidip rakip defansı nasıl rahatsız ettiğini hatırlayalım.
Ara transfer döneminde 4 tane kendini ispatlamış orta saha oyuncu ile sol bek ve sağ bek için de birer tane alternatif defans oyuncusu almazsak istediğimiz kadar hoca değiştirelim pek değişen bir şey olmaz.
|