Cevap: Maçı değerlendirelim ...
Güzel bir gündü...Statda 1 saat önce gittim..Maçtan önce çıca söylemek gerkirse herkes gergindi..Bir çok taraftar Karabük'ten çekiniyordu...Hele Emenike lafı geçince herkes tedirgin oluyordu...Bu maçın kadrosunu görünce çok mutlu oldum;çünkü sivasspor B. Uygun döneminde Trabzonspor ile deplasmanda berabere biren maça da da M. yıldız-Kamanan-İsraelli Forvet ile çıkmış ve adeta ben senden korkmuyorum mesajı rakibe verilerek o maçtan 1 puan alınmıştı...Bugünkü maçta da rakibe aynı mesaj verildi...Maç sivassporun presiyle başladı;sivasspor sağlı sollu ataklarla kaleye gelmeye başladı..Suarez bütün kafa toplarını alrak rakibi çok zorladı,M. Yıldız çok iyi değildi ama diğer maçlara göre biraz daha gayretliydi...Bilhassa sağ kanattan Uğur ve Cihan ın bindirmeleri ile sivasspor gol aradı;ardığı golü de erken buldu...Rakip golden sonra üzerimize gelmeye başladı;sağdan yapılan ortada geçen maçta olduğu gibi bu maçta da Diallo zamanlama hatası yapınca maç bir anda 1-1 oldu..Ardından tekrar bindirmeler başladı;sonrasında atılan birtopta Suarez ceza sahasının dışında başlayıp içinde biten pozisyonda rakibin çekmesiyle kendini yerde buldu hakem önce tererddüt etti ama tarftar öyle bir gürültü çıkardı ki bir anda düdüğü çaldı;yalnız işin ilginç yanı hakem bu pozisyonda serbest vuruş kararı verdi ama atraftrında baskısıyla yan hakem pozisyonun içeride olduğunu söyleyince hakem penaltı verdi M. Yıldız da golü attı..Bu pozisyonu biraz önce tekrar tekrar izledim amabu penaltıyı her hakem verir mi hiç de emin değilim...Suarez rakibin çekmesiyle mi yoksa kendi mi düşüyor pek belli değil...İlk ayrı kaleye giden sert şuta adeta atlatan Sedat'ın sakatlanığ çıkması herkesi çok üzdü...2. yarı sivasspor golle başladı;dak 73 olduğunda bi,r de bktık ki skor 5-1 olmuş..Sivasspor da Diallo hala aksıyor;golde onun büyük hatası vardı...Sivasspor ceyhunsuz daha iyi oynuyor,bunu bir kez daha gördük..Ceyhun oyuna girdiğinde 2. yarı rakibin gardı düşmüştü..Ceyhun eğer oynarsa hep 2. yarı oynamalı...Sivasspor da Kamanan hala kendine gelebilmiş değil..Takıma ilerde bilhassa deplasmanda daha çok katkısı olacaktır....Sivasspor takım halinde iyi oynadığı için bu maçı farklı kazandı..Yalnız unutmamak gerkir ki her takım Krabük değil,her takımın defansı Krabük'ün defansı gibi çok fazla ferdi hata yapmaz;artı her takımın kalecisi de Karabük'ün 3. kalecisi gibi olmaz..Sivasspor bu maçı bileğinin hakkıyla aldı ama yine de bu atkımda direkt oynaycak en 3-4 tane kaliteli oyuncu ,2-3 tane de geleğe yönelik genç oyuncu lazım...Son sözüm de kalecimize genç kaleci oynadıkça daha iyi olacak ama şunu da unutmaması lazım;bir kalecinin en büyük düşmanı konsantrasyon eksikliğive kebdine aşırı güvendir..Alişan'da 2. ayrı 2 pozisyonda gereksiz yere bazı hatalar yaptı;ama rakip dikkatli olmadığı için pozisyonlar gol olmadı,başka takımlar hata affetmez...Sivaspor için lig daha yeni başladı;inşallah takım G.Birliği maçında da böyle oynar ve puanlar kazanır...Son 5 maç için beni umudum daha fazla arttı...SİVASPOR İNŞALLAH BU LİGDE KALACAK;BEN BUNA İNANIYORUM...
|