Maçta göze çarpanlar
1-Özellikle Pivot Santrafor olarak en uç noktada Ricardo Pedriel Suarezi düşünmesi ilk gözümüze çarpan!! değişiklikdi. Zira biz sitemizde günlerce konuşmuştuk, Mehmet Yıldız artık belli bir yorgunluk ve oyun sistemi olarakda çözünürlük devresine girdi. Artık rakip onun hangi mevkide kaç adım atacağını biliyor. Ona göre önlemlerini alıyor. Artık onun forvet arkasında oynaması lazımki hocamızda bunu düşünmüş olmalı R.P.Suarezi son noktada oynattı buda bizim son vuruş yaparak goller atmamıza neden oldu.
2-Kardemir Karabüksporu bu kadar kötü görmemiştim. Bizim bu maçta patlamamızın nedenlerinden biriside takımlarının defansında yaşadıkları problem oldu. Anlayacağınız bizim bu galibiyetimiz gölgelenmesin ama rakibin aşırı kötü olması bizi yanıltmamalı...
3-Ceyhunun ilk onbirde başlamaması bize acaba neden dedirtti. Arık şunu görmemiz lazım. Eğer rakip karşısında kafa kafaya gidiyorsak (mesela 1 farkla mağlupsak yada beraberlikle sürüyorsa) mutlaka Ceyhunun ikinci devre oyuna girmesi gerekiyor. İlk onbirde başlaması dezavantajımız olabilir. Gördünüz 2 asist iki gol oldu. Hatta 4 asist 4 golde olabilirdi. Özetle Ceyhun mutlaka oynamalı ama oyunun gidişatına göre...
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler
Bu senaryonun tam tersini bizde yaşadık. Hangi maçı söylesem bilmiyorumki fakat goller geldikçe kırılgan bir yapımız vardı. Aynı şeyleri Kardemir Karabüksporda yaşadı. Üçden sonra koptu maç. Ondan sonrası zaten yorumsuz çünkü çevirecek güç yok, oyuncu kalitesi yok, rakip (biz

) iyi konsantre olmuş onun için normal beklenen bir oyun koyarak maçı kazandık.
Maçın Yıldızı Kimdi
1-
Ziya Erdal : Şehrimizin yeni parlayan yıldızı, spikerin TÜRK FUTBOLU YENİ BİR SOL BEK KAZANDI demesi beni çok gururlandırdı. Ayağına top yakışıyor çok iyi mücadele ediyor, çok savaşıyor, iyi niyetli oynuyor vede yardımlaşmayı çok seviyor. Kredi üstüne kredi kazanıyor Ziya... Allah nazardan saklasın. İki sol bekimizde iyi maşallah. Gerekirse Tandem oynayabilirmi bilmem ama bu maçtada göğsümüzü kabarttı...
2-
Ricardo Pedriel Suarez : Onun işi sadece ve sadece gol atmak ve mevkisinde defansa pres yapmak. Son vuruşlarda bazan etkisiz kalsada sistem değişikliğimizde oynayabilecek nokta oyuncu diye düşünüyorum. Bugün 3 gol attı kaçırdıda. İnşallah bazı zor maçlarımızda fazla gol kaçırmaz. Çünkü o maçlarda bu kadar gol pozisyonuna giremeyebilir.
3-
Cihan Yılmaz : Yavaş yavaş toparlanıyor Cihan... Biliyoruz o gerçek oyununu hala sahaya yansıtamıyor ama aradığı golü bulması hem kendisine özgüven kattı hemde takıma. Anahtar golü ile inşallah üzerimizdeki kara bulutları dağıtır. Özellikle deplasman maçlarında ona çok iş düşecek. Kapacağı toplarla ve yapacağı presle takımı ilk ileri sürükleyecek oyuncumuz. Ön libero ile bu maçta çok iyi anlaştı. Koştu mücadele etti. Düzeliyor inşallah daha iyi olacak.
4-
Mehmet Nas : Bu maçta çok hoşuma gitti. Özellikle ilk yarının yarım saatlik bölümünde çok iyi oynadı. Galiba yaşının da vermiş olduğu sıkıntıyı yaşadı ve ikinci devre azda olsa oyundan düştü. Yinede görevini yaptı. Girmiş olduğu pozisyonu golle sonuçlandırsaydı daha güzel olacaktı ama olmadı. Artık oda üzerinden atıyor olumsuzlukları. Mesut Hocanın gitmesi onu etkilememiş bu belli oluyor çünkü bu tarz oyuncular giden hocanın vermiş olduğu moral bozukluğundan etkilenirler ama o bunu yaşamadı. Umarım kart cezası ve sakatlık yaşamaz, çünkü iyi bir Mehmet Nas'a bu takımın ihtiyacı var...
5-
Kadir Bekmezci : Adamım benim ya, oyun stili benim çok hoşuma gidiyor. Oyun içinde sanki hiç görünmüyor ama o kadar çok iş yapıyorki topsuz oyunlarda hiç kimse farkına bile varamıyor. Rakip hızlı çıkışlarda ilk olarak onu görüyor oda mutlaka müdahele ediyor. Belki faullerle kesiyor ama karşısına geçiyor rakibin. Maşallah hiç geçit vermiyor. Belki on pozisyonda bir iki top kaçırıyor ama o kadarda olacak. Emenikenin ön bölgesinde oynadı Diallo ve Sedat -İvanovs- a çok yardım etti. Mutlaka kadroda olması gereken bir oyuncu.
6-
Alişan Şeker 24 yaşındaki kalecimiz 2 haftadır oynuyor ağır ağır form tutuyor. Fakat kendine çok güvenmesi bazı durumlarda bizi zor durumda bırakabilir. Çok kritik kurtarışlar olmadı ama kalemizde güven vermeye devam ediyor. Galiba bu gidişle Ramoviç bench de oturacak.
7-
Yannick Kamanan Bu gün çok top ezdi, hocasını çok kızdırdı ama ben yavaş yavaş eski Kamananın geliş sinyallerini görür gibi oldum. Çok rahat oyuncu geçiyor ama geliyor sıfırdan kaleye vuruyor. Vurmayacaksın kardeşim çıkaracaksın asist yapacaksın. Yoksa çıkarsın dışarı. Ama özellikle deplasman maçlarında bu tür hareketlere ihtiyacımız olabilir. Rakibin yüklendiği durumlarda yakaladığımız kontralar eğer Kamananın ayağına düşerse çok pozisyona girmemize neden olabilir.
Maçın en kötüsü kimdi
Maçta kötü oyuncumuz yoktu fakat sonucun vermiş olduğu oyunu ortaya koymayan Vasat oyuncularımız vardı. Örneğin
Diallo Kasımpaşa maçındaki hatasının haricinde ve BJK maçındaki performansından çok uzaktı. Milli takımda Galiba yapmış olduğu uzun seyahat onu etkilemiş. Oda artık oynamalı.
İvanovs kafa toplarının haricinde topları oyuna sürmede sıkıntı yaşadı. Zaten rakip takım çökmüş durumda ama kendiside milli takımdan döndüğünden ondada yorgunluk sinyalleri vardı.
Mehmet Yıldız Hala iyi topçu kötü topçu tartışması yapanlar var. Topçuluğuna bir şey diyemem çünkü çok iyi biliyorumki özellikle belinde ağrıları olan ve tam randımanlı oynayamıyor. Değerli arkadaşlarım o kötü topçu olabilir, o belki bencil olabilir, ben dahil eleştirebiliriz ama unutmayınki iyi zamanında bizi bırakıp gitmeyen Mehmet Yıldız değilmiydi. O değilmiydi sakat sakat oynayan. O değilmiydi geçen sene geldikden sonra takımı ateşleyip kümede bırakan. Nankör olmamalıyız. Kötü oynuyor evet kabul edelim ama iyi olacağına eminim. Çünkü hala skatlık problemi var. Devre arası ona çok iyi gelecek emin olun. Ama bu maçta vasattı...
Uğur Kavuk kardeşimiz de bu maçta vasattı. Bazan topu ayağına alınca bocalıyor eli ayağı karışıyor toparlayamıyor işleri. Eğer rakip takım işi çözüp onun üzerinden oynasaydı ve üzerine gitseydi bu maçın sonucu daha değişik olabilirdi. Abdurrahman Dereliyi arattı oda vasat oynadı.
Maçta göze çarpanlar
Taraftarımız sadece maratonda göze çarptı. 5-1 ken bile yanımdaki arkadaşlar bu nasıl iş takım fark atmış taraftar coşmuyor diye serzendi. Fakat onlarada pek fazla kabahat bulamıyorum çünkü art arda gelen sonuçlar bayağı bir yıpratmış. Yenildiğimiz takımların bazılarıda Karabükden kötü takımlardı. İnşallah ilk devrenin son iç saha maçımızda Konya ya karşı bu şekilde olmayacaklardır.
Sistemimiz artık değişiyor diyebiliriz. Özellikle Pivot Santrafor olayı cuk diye oturacak gibi görünüyor.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler
Hakemin vermiş olduğu kararın yorumlarını dinlemedimde izlemedimde fakat bana biraz ağır geldi. Belki faul vardı ama pozisyon dışarda olup içerde bitti diye düşünüyorum. Fakat rakip takımın kötü olması bizim atacağımız gollerin önüne geçemezdi. Karabüksporu çok kötü gördüm. Bir oyuncunun olmayışı onları duraklama dönemine sokmuş. Eğer kemik kadrodan 2-3 kişi olmasa işleri yaş diyebilirim.
Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz
Mecburi değişikliği bir kenara bırakırsak özellikle
Ceyhunu dışarda oturtup sonradan oyuna sokması rakip takımın çökmesine neden oldu. 2 Asist yaptı 2 gol oldu biraz daha becerkili olsak tüm asistleri gol olacaktı. ama keşke oyunun son bölümlerinde
Kaan diye bir çocuk vardı genç takımdan onu oyuna sürseydi daha iyi olacaktı. Çünkü böyle maçları fazla oynamayabiliriz.