Cevap: Bunlar futbolcu mu?
Madolyonun 2 tane yüzü var;1. si çuvaldızı önce kendimize sonra başkalarına batırmalıyız..Hatalardan ders çıkarıp futbolumuzu daha ilerilere taşımalıyız...Maçın özetini ben de izledim...Maçta sivassporun sert oynadığı haberleri ne kadar doğru bilmiyorum..Özetlerde bu görüntüler fazla yoktu...Bjk takımı 3 tane yıldız oyuncu transfer ettiği için bu oyuncuların lig başlamadan sakatlanmasını istemiyor..O zamn bende diyorum bu oyuncuları hemen ilk haz. maçında hem de takımı tanımadan oynatmak ne kadar doğru....Sivasspor ne yapacaktı yani bjk 3 tane yıldız aldı diye hiç mücadele etmeyecekti;oyunculara showlarını yapıp kaleye gitmelerine izn mi vercekti..Ya da siz misafirsiniz ,hoşgeldizniz deyip kazndığı her topu rakibe mi verecek ti?Hiç pres yapmayıp her topu kendi kalecisine gönderip kendi yarı alanında mı oynayacak tı?Yok arkdaşlar;dünyada böyle bir şey yok;eğer mücadele edemezsen rakip seni madara eder...Şunu da belitmek gerekiyor;sivassporda forma şu anda bazı oyuncular için aslanın midesinde falan değil daha aşağılarına inmiş durumda..Çünkü hayrettin'in yerine ilk yarı Ziya oynadı ,Sedat takımın zayıf halkası her hareketi olay oluyor,Apo derseniz ilk yarıyı neredeyse karavana geçirdi;skatlıklardan oynyamadı,yerinde Uğur oynuyor...Cihan'in yerine başkaları oynamaya başladı..Ayrıca ilk yarı kadoya giremeyen oyuncuların yerine 5 tane oyuncu tarnsfer edildi ve bu 5 oyuncu ilk 11 için düşünülüyor..Hal böyleyken sivassporda hiçbir oyuncu artık kadroya girebilmek için maçta agrasif oynamak ve formayı kapmak istiyor..Bundan dolayı da ilk maç bu oyuncular açısından kadoya girebilmek için mğcadele maçı oldu..Bundan dolayı bazı sertlikler olabilir..2.yarı sivasspor her maçta agrasif oynamak zorunda ;her takımın iyi transferler yaptığı düşünüldüğünde bütün maçlar final maçı gibi geçecek...Bjk takımı 3 yıldız tarnsferleri yaptı ya zannediyor ki aynı AVEA reklmındaki gibi herkes kaleyi açacak ve yıldızlar da her maçta gol Show yapacak zannediyor..Böyle düşünüyorlarsa çok yanılacaklar çünkü ligin 2. yarısında hiçbir takım açık oynamayacak;maçlar çok zor geçecek;agresif oynayan takımlar ve mücadele eden takımlar puanları alacaklar....Çünkü ülkemizde hiçbir zaman showa yönelik futbol oynanmadı..Bu futbolu oynamaya çalışan takımların durumunu puan tablosuna bakarak daha iyi görebiliriz...
|