Cevap: Nankör Balili!
Evvela sporla siyaseti karıştırmamak lazım....
Tamam İsrail devleti ve yahudilerin sadece Türkiye değil tüm Müslümanlara karşı bakış açısı hiç hoş değil.. Özellikle şu son zamanlarda yaşanan olaylar oldukça gergin... Ayrıca İsrail devleti dünyada yönetim biçimi olarak tek şeriatla yönetilen bir ülke, Filistin gerçeği, B.O.Projeleri vesaire...
Fakat bu açıklama özellikle bazı çevirmenler tarafından yanlış yapılmış. Ben özellikle Balili bizdeyken İbrahim Dağaşanın bir hareketini hatırlıyorum, Belki düşünce olarak çok doğru olabilir ama yer yeşil zeminlerdi... ayrıca Trabzon maçında yaşananlar, İnönü stadında yaşananlarda bir Türke yakışır bir durum değildi. Bu ülkede 2 İsrailli topçudan biriydi Balili (Haim Revivodan sonra)... Lakin daha düne kadar taraftarımız adeta bağrına basıyordu bu adamı.. Ne kadar çok seviyorduk, hala düne kadar Balili gelsin diyen bile yokmuydu.
Biz bırakalım Siyaseti futbol tarafından bakalım. Biz dünyanın en hoşgörülü milleti değilmiyiz. (her ne kadar başımıza bu sebebden dolayı gelmedik kalmasada) bize yakışan ekmeğimizi yemiş ve bize (bana göre sonuna kadar) emekleri dokunmuş bir insanı eleştirmek yerine, sarfetmiş olduğu sözlerin ne kadar doğruluk payının olduğunu incelemek düşer. En basitinden Empati kurmalıyız.
Ya biz onun yerinde bu olayları yaşasaydık neler yapardık.
Yinede diyorum, işin siyasi ve dini açılımları bir tarafa.....
|