izmirliyigido Nickli Üyeden Alıntı
İşte istediğimiz, söylediğimiz, özlediğimiz takım ve futbol buydu. Biz bunu sadece büyütülmüş takımlara karşı değil, tüm takımlara karşı sergilenmesini, tüm maçların ciddiye alınmasını ve her maçta konsantre olunmasını istiyoruz.
Şimdi gelin bunun neresini eleştirelim? Takım, takım halinde oynuyor, yardımlaşma var, pozisyona giriyor, gol atıyor, orta saha da (haftalardır yırtınıyoruz Mehmet Nas ile bu iş olmaz diye) Kıvanç öyle bir oynadı ki hem gözümüze battı, hemde spikerleri konuşturdu.
Peki takım da bu kapasite var da, şimdiye kadar neredeydiniz? Ligin en iyi kadrosuna sahibiz ama Rıza hoca oynatamıyor derken suçlanıyorduk. Bakın oynatınca karşımızda Türkiye Liglerinin en iyi takımı değil, Avrupa takımı olsa yeneriz.
Bütün mesele konsantrasyonu sağlayıp, maçın önemini kavratmak, orta sahayı sağlam adamlardan kurmak ve ofansif oynamak. Daha geçen Mersin İY maçında söylemiştik 1-0 öndesin neden geriye yaslanıyorsun. Bastır 1 gol daha at rahatla, rakibin panik olsun.
Rıza hoca bu maçta pek çok yanlıştan dönmüştü. Bir kere Mehmet Nas olmayınca orta saha daha etkili, daha ofansif, daha pasör oynadı. Kıvanç herşeyi yaptı, anlatmaya gerek yok, sadece ayakta alkışlayın yeter. Murat ve Ziya defansta harikalar yaratırken Navratil basit fakat risksiz oyunu ile alkış aldı.
GROSİCKİ, kelimelerle anlatılmaz. Tek kelimeyle harikaydı. Fenerbahçe'nin her iki kanadını da felç etti, yıktı geçti, gol attı, pas attı, şov yaptı, peşine taktığı herkesin ciğerini söktü. Bravo çocuk sana bravo.
Kadir, araya paslar, defansa yardım, top sürme, top saklama süper ama şut çekme Kadir. Sen şut çekme pas at, süper oluyorsun o zaman.
Eneramo tek kelimeyle harikaydı. Yeni bir Mehmet Yıldız kazandık. Hatta ondan daha iyi bir de gollük pozisyonlar hazırlıyor, gol atıyor, asist yapıyor, top saklıyor, top sürüyor, defansın en sağlam adamı oluveriyor bir anda.
Pedriel, bir şey söylemek istemiyorum. Bu kadar iyi oynayan takımda iyi oynamak zorundaydı, o da ayak uydurmaya çalıştı (!).. Ama keşke daha etkili olabilseydi.
Uğur da iyiydi ama, 83. dakikada ki, söküp götürdüğü, belini kırıp geçtiği pozsyonda o son hareketi yapmayıp ya gol atsaydı ya da güzel bir çıkarsaydı, her halde tüm taraftarların gözünde bir anda değişirdi.
RIZA HOCAM, benim haftalardır demek istediğim buydu. Elinde ki kadro Türkiye liglerinin en kadrolarından biri. Lütfen hocam, oynat, gol atmasını öğret, bağır, kız, bizim gibi seyretme hoca gibi ol derken bunu istemiştik. Bu istikrarı Allah aşkına devam ettir. Her maçta aynı motivasyonu sağla, bak gördüğün gibi zor değilmiş.
Sana yeminle söyleyebilirim ki son 2 yılda, 78 maçta en rahat, en stressiz en sakin maçımdı. Sivas'ta ki kardeşime bile telefonda bu maç kesinlikle bizim hemde 2-1 dedim, hatta kaymaklı oldu 2-0 oldu.
Bize bu maçı yaşatanlara, bayram hediyesi verenlere, emeği geçenlere, tribünlerdeki kardeşlerimize, gruplara teşekkür ediyoruz. Bu istikrarın devamlı olması için dua ediyorum.
Kötüyü eleştirdiğim kadar, güzellikleri de görür, takdir ederim. 3-0 kazandığımız maçta bile eleştirmiştim, çünkü bu maç kadar güzel oynamamıştık. Bu maçla tüm zamanların Fenerbahçe mağlubiyetlerinin İNTİKAMINI ALDIK !... Namağlupluğunu sildik, 27 maçtır kaybetmeme rekorunu sildik, havasını aldık, fiyakasını bozduk. BİZİMLE BAŞLAMIŞTI, BİZİMLE BİTTİ !.. Geçmiş olsun Fenerbahçe..
Teşekkürler herkese, hemde binlerce kez...
.
|