Çalımbay: "Hakem hataları hep bizi buldu"
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezon başından beri hakem hatalarına en fazla maruz kalan takımın kendileri olduğunu belirterek, "Bizim kayıp puanları telafi etme şansımız çok zor. Biz sadece maçlarımızda normal yönetim istiyoruz." dedi.
İstanbul Belediye ile oynadığı ve 1-1 biten maçın ardından kente dönen Sivasspor, çarşamba günü konuk edeceği Samsunspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Belediye karşsında ilk onburde oynayan futblcular düz koşu çalışması yaparken, diğer oyuncular ise normal çalışmaya tabi tutuldu. Sakatlığı bulunan Hayrettin antrenmana katılmadı. Tecrübeli oyuncunun Samsunspor maçında forma giyemeyeceği belirtildi. Belediye maçında 1 puandan fazlasını hak ettiklerini belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bu sezon çok iyi oynadığımız maçlardan biri de bu maçtı. Başından sonuna kadar iyi oynadık ve pozisyonlar bulduk. Toplar direkten döndü, penaltılık pozisyonlar vardı. Aldığımız bir puan önemli ama 3 puanla bitirebilirdik. Takımımız mükümmel oynadı. Sahaya çok iyi şeyler sergiledi. Belediye de galibiyet için oynayınca sahaya güzel şeyler çıktı" dedi.
HATALAR BİZİ BULUYOR"
Belediye maçında yaşanan hakem hatalarına da değinen Çalımbay, "Benim söyleyecek bir şeyim kalmadı. O kadar çok hatalar oluyor ki, Sivasspor'a yazık. Bu kadar sahipsiz değil. Kimseyi suçlamıyoruz ama biraz bakmaları lazım. Gazetelere baktığınızda küçük yer verip maçla ilgili sadece puanlar paylaşıldı deniyor ama maçta ne olmuş etmiş üzerinde duran yok. Biz hiçbir hakeme yüklenmiyoruz. Bu maçın hakemini seviyorum. Bana göre geleceğin en iyi hakemlerinden bir olacak. Çünkü iyi niyetmli ama hata yapıyor. Eskişehir maçında da kalecisiz kaldık santroforu kaleci yaptık. Biz sadece adaletli yönetimler istiyoruz. Hakemlik zor iş, herkesin yapacağı iş değil ama yapıyorsanız hakkıyla yapmanız gerekir. Ama maalesef hatalar genelde hep bizi buldu. Eskişehir, Trabzon, Karabük, Kayseri maçları gibi maçları say say bitmiyor. İşi artık oluruna bıraktık. Bizim hakemlerden beklediğimiz normal maç yönetsinler. Çünkü büyükler gibi bizim kayıpları telafi etme şansımız yok. Kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Basının da bunları göze getirmesi ve adaletli davranması lazım. Sadece 3 veya 4 büyüklerin pozisyonları tartşılıyor ama Anadolu takımları 2 dakika gösteriliyor veya gösterilmiyor. Hakemler adına bu güne kadar çok şanssızlık yaşadık ama inşallah artık olmaz" dedi.
Çarşamba günü Samsunspor ile oynayacakları maçı galibiyetle bitirmek istediklerini söyleyen Çalımbay, "Samsun önemli maç. Ligi iyi yerde bitirmemiz gerekiyor. 12 gün sonra tekrar ilg maçı oynayacağız. Kendi sahamızda olacağı için iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Devre arası bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Transfer yapabilirsek bir iki oyuncu alacağız. Samsun maçı da bizim için hayati derecede önemli" diye konuştu.
Samsun maçının 20.30'de oynanacak olmasına da değinen Çalımbay, "Hafta arası öğlen Anadolu'da maç oynanması bütün takımlar için zor. Çalışan ve okuyan insanların bizim maça gelmesi şansı yok. Gece 20.30'da Sivas'ta maç oynattınız mı bu kez soğuk ve kıştan seyirci gelmez. Dezavantajları çok ama inşallah ikinci yarı düzelteceklerdir. Bu sene Sivasspor açısından her şey şanssız geçiyor. Ama ben arkadaşlarıma güveniyorum. Yönetimimiz iyi şekilde işi götürüyor. Zor günlerimizde şehir bize destek oluyor. İnşallah bu seneyi iyi bir yerde bitireceğiz" ifadelerini kullandı.
|