Cevap: Maçı Değerlendirelim
Bir maşı daha galibiyetle kapattık..Maçtan önce maçı 1-0 sivasspor kazandı deseleer bir çok kişi sesini çıkarmazdı..Maç 3-0 olunca kazanan takım her zaman haklıdır diyip kazanan takımı ve oyuncularını alkışlamak gerekir..Maça gelince büyük kısmı sivassporun kontrolünde geçti..Karabükünde bilhassa 2. yarının başalrında bizim defans oyuncularının kademe hatalarından dolayı pozisyonları vardı...Karabük bilhassa Cernat ve Bilal ile uzaktan gol aramaya çalıştı..Klaye bol bol şut attılar;ama bir çok şut karavana oldu..Kaleci Atilla'ya fazla top gelmedi..Atiila topu malesef oyuna iyi sokamıyor..Üst sıralara oynayan bir takımın kalecisi kesinlikle olamaz..Bana hiç güven vermiyor..Defans ta bugün fazla zorlanmadı;çünkü rakip kaleye çok fazla gelemedi..Orta sahamız bugün çok fazla koşarak rakibe fazla alan bırakmadı..Cerny bilhassa ilk yarı takımın en iyisiydi..Cerny ofansif yönünün dışında bir kaç pozisyonda defansa yardım edip kademeye girerek görevini fazlasıyla yaptı..Enaramo her zamanki gibi çalışkandı..Oynadıkça daha çok forma girecek gollerine de devam edecek..Erman attığı akıl dolu gole rağmen aldığı b,ir çok topu arkadaşlarına vermek yerine hep kaleye şut attı..Attığı şutların çoğu gereksizdi..İlk yarı kaleye vurmak yerien Grosecki ye pas olarak kullansa sonuç daha farklı olabilirdi..Hakeme gelince ben fazla beğenmedim..Bir çok pozisyonda sivassporun aleyhine kararlar verdi..Murat a çok gereksiz bir sarı kart çıkararak cezalı duruma düşürdü..Penatı kararında haklıydı...-10 derece soğulta statta takımını destekleyen taraftarı kutluyorum..Umarım federasyon bundan sonraki maçlarımızı(bilhassa hafta sonu maçları)gündüz erken saatlerde oynanır..Mersin e,antalya ya gündüz 4-5 de maç oynatp Türkiye nin en soğuk illlerinden birinde akşam 6,gece 8 de -10 larda maç oynatmak hangi vicdana sığar..Bu maçta gösterdi ki Sivas gibi soğuk,kış şartların ağır olduğu illerde maçlar gündüz öğlen saatlerde ve hafta sonları oynanmalı..Umarım gelecekte kış şartlarına uygun yeni stadımızda dolu tribünlerde oynarız..Sivasspor inşallah bundan sonraki maçlarda iyimücadele ederek,yenemiyorsa yenilmeyerek puanlar kazanarak istenen play off şansını yakalar...
|