Lig tv nin zararını karşılayacağız diye afedersiniz Kırk dombalak dikiyorlar bunlar. Allah aşkına Türk futbolu batakta sizler neler üretiyorsunuz. Hatta ürettiniz.
Bir kere sisteme bir pilot yapılır. Yani atıyorum 3. lige BAL ligine bir yıl deneme yaparsınız uygularsınız ve takibi olursunuz. Baktınız tıkır tıkır işliyor sistem o zaman tamam. Ama Yok biz 22 takım yapacağız 2 ye ayıracağız play-off sistemi kuracağız falan filan diyerek bazı kuruluşları kurturma amacına gidemezsiniz. Peki sistemde ne olacak 11 takım yaptığınız zaman her hafta 2 takım Bay geçmeyecekmi. İstanbula yakın takımlar bir tarafa diğer takımlar bir tarafamı olacak.
Yok arkadaş niyet iyi niyet değil. Kaldı ki Bu seneki sistemi kaldıramıyoruz bunumu kaldıracak Türk Futbolu. Kurtaracaksanız alt yapıları modernize edin. Gözünüzü dikmişsiniz. Almanyada yetişen ve tabiri caizse refize olmuş oyuncularla kurgu yapıyorsunuz. Elin almanı Mesutu sana kaptırmaz, Al sana Tunay der. Bunu o futbolcuyu rencide etmek için söylemiyorum. Adamlar kafasındaki topçuları sınıfa bölmüş 1. sınıf benim 2. sınıf kimin olursa olsun diyor. Bunların çaresine bakın.
6222 sayılı kanunu çıkardınız, Esas olarak uygulamaya geçin. Satadyumların durumu rezalet. Seyirciler 2. sınıf vatandaş muamelesi görülüyor. Tuvaletler rezalet, Satıcılar standat dışı, girişler çıkışlar iğrenç. Elin Çinlisi devasa bir satadyum yapıyor 8 ayda bitiriyor. Türkiyede 3 satada bedel. Ama bizde yok ihale yapılacaktı, Yok yer seçimi yapılacaktı, Proje uymadı yan yattı çamura battı gidiyor.
Ya siyaset, ona ne demeli. Tam anlamıyla atı olan cirit atıyor, atı olmayan burnunu çekiyor. İnce ayar seyrine dalıyor. Ne olacak Siyasetin spordaki etkisi. Bizim sporla siyasetin alakası yok diyenleri kaval edası ile dinliyoruz. Adamlar birbir bakanlıklara oturuyor yine diğerleri seyirci kalıyor. Sonra müdahele üztüne müdahele çifte standart üstüne çifte standart. 10 yıl projede kalan bir vilayetin stadı bekler. Bir senede diğer stadın inşaatı biter. Bu sorunlar ne olacak.
Bırakın liglerimiz bildiğimiz gibi kalsın. Kafamız karışıklığı kaldırmıyor. Son üç düşer ilk üç Avrupaya gider. Kupayı Alan ise yine kupanın son adayı olur. Hesap gayet basit. Yok buçuklar yuvarlanacakmış. Yok 22 olacakmış.
Alın size gülücük işte...