Sivasspor alkışı hak etti!

Abdullah YİĞİT
Sivasspor bu sezon ilk defa kendi açısından prestijden öteye gitmeyen bir maça çıkacak. Cumartesi günü 4 Eylül stadında oynanacak olan Sivasspor-Eskişehirspor maçı Kırmızı-beyazlılar için hiçbir anlam ifade etmezken,rakip açısından da bir o kadar önemli.
Tabi Sivasspor her şeye rağmen çıkıp normal futbolunu oynayacak,oynamakta zorunda.
Aslına bakılırsa,bizlerin,daha doğrusu bütün Sivaslı’lar Sivasspor’a kocaman bir teşekkür borçlu. Zira,bu sezon yaşanan sıkıtılar ortada. Türk futbol tarihinde yaşanmayan olaylar yaşandı,Başkan aylarca cezaevinde kaldı.En kötüsü,hemen her maça futbolcuların kafası karışık çıktı. Rıza hocanın en çok dert yandığı olay şuydu. “ Tam maça hazırlanıyoruz,ben futbolcuları tamamen maça konsantre etmeye çalışıyorum,basında şike konusunda haberler çıkıyor,buda ister istemez futbolcuları geriyor”
Böyle bir ortamda normal ligi 5. sırada bitiren,sonrada Süper Final Avrupa grubuna kalmayı başaran Sivasspor’a alkışlamaktan başka ne yapılabilir ki?
Sivasspor taraftarı ,sezon başında bu olaylar yaşanırken ne düşünüyordu,şimdi ne düşünüyor? Herkeste Sivasspor’u küme düşürecekler korkusu vardı. Ama şimdi,Sivasspor Avrupa liginde başarılı olunamadığı için üzüntü duyuluyor.
Bu vesile ile,Başkan Mecnun Otyakmaz’ın ceza evinde bulunduğu dönemlerde kulübü çok iyi yöneten ve krizin atlatılmasında baş rol oynayan Sivasspor Başkanvekili sayın Erdal Sarılar ve ekibini bir defa daha tebrik ediyorum. Bu kaostan sonra,ligi buralarda bitirmek kolay bir iş değil,her yönetim bunun altından kalkamazdı.
Onun için,cumartesi günü son maçına çıkacak olan Sivasspor’a “ Neden Avrupa liginde başarılı olamadı” diye kimse kızmasın,aksine takdir etsin,hatta yapabiliyorsa,cumartesi günü stadı doldurup en iyi biçimde yolcu etsin.
Ayrıca,dün 45 yaşına giren Sivasspor’u tebrik ediyorum. İyi ki var,iyi ki böyle bir kulüp kurmuşlar ve iyi ki,renklerin en güzeli,Türk bayrağının rengi Kırmızı-beyazı tercih etmişler.
Bu vesile ile Sivasspor’a hizmet eden,ama gerçekten hizmet edenlere sonsuz şükranlarımı sunuyor,hayatını kaybedenlere Allah’dan rahmet,yaşayanlara ise sağlıklı uzun ömür diliyorum.
Hürdoğan