Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı
Grosicki ilk zamanlar beğendiğim futbolcuydu...Enaramoda Sivassporun iyi futbolcularından biri..Ama dikkat edersen bu futbolcuların hiç biri üst düzey futbolcu transferi olarak transfer edilmemiş...Enaramayu bir kenarı koyarsak yazmış olduğunuz futbolcuların hiç birisi istikrar sağlayamamış...Velevki ben yanılıyorum Ozaman tutarsa bu futbolcular bu istisna olur...Ben genel anlamdaki kabul edilen gerçeği belirtmek istedim..Saygılar..
|
Herkesin tavuğu kendine Bülbüldür üstad... Eneramoyu biz Esperance kulübünden aldığımızda Afrika Şampiyonlar Ligi finalisti bir takımın golcüsü hüviyetinde aldık. 6 ay önce Galatasaray istemiş ve alamamıştı. İtalya ve İspanyadan takımlarlada görüşmeleri olmuştu. Ama tesadüftür ki bize gelişi enteresan olmuş, o zamanlar ilk arap baharı karışıklığından ülkeden uzaklaşmak istemiş ve biz almıştık, anlayacağınız kapağı bize gelerek kurtarmıştı. Tomas Rada ve Navratil bize V.Plzen takımından gelmiş ve 3 yıl Avrupa kupalarında mücadele eden bir takımın oyuncuları olarak gelmişti. Hatırlarsanız Tomas Rada Beşiktaşa gol atmış orta saha oyuncusudur. Sizde bilirsiniz ki genelde klas oyuncular forvet oyuncularıdır. Hep onların adı lanse edilir. 5 yaşındaki çocuklara sorsanız 5 isim sayarken hep forvet oyuncuları sayar. Sizin ÜST DÜZEY anlayışınızı bilemiyorum ama şu anda İstanbul takımlarını çıktığımızda hiç bir takımda üst düzey oyuncu yok o zaman... Bu arada Kamil Grosickiyide saymadık tabiki. Milli oyuncu ve Polonya milli takım teknik patronu onu kazanmak adına çoğu kez milli takıma çağırmakta ve çok da başarılı olmaktadır. Bakmayın bu oyuncuların çoğunun kimyası uyuşmuş ve bize faydalı olmuşlardır. İşte bizim üst düzey anlayışımız burada yatıyor. Bizim sistemimize kim uyuyorsa bizim için o futbolcu ÜST DÜZEY futbolcudur. Biz Nordin Wooterleride getirdik. Ama uymadı gitti. Oda üst düzey bir Hollandalıydı ama olmadı. Ama Eneramonun uydu oldu... Şimdi Bursaspor da ben üst düzey oyuncu yok desem ama Pinto ve Batallaya karşı haksızlık etmiş olurum. Belki geldikleri kulüp Arjantinin vasat bir kulübünden gelmiştir ama size ayak uydurmuş ve faydalı olmuştur. Ve üst düzey futbolcu olmuşlardır sizde, hoş bizim içinde öyle ama yinede haksızlık ederiz. Fenerbahçe Ariel Ortegayı aldı ama üst düzey geldi alt düzey gitti...
Bu örnekleri çoğaltabiliriz...