Cevap: Düşündüren tablo!
Uzun zamandır futbol maçları önemli bir gelir kapısıdır,kapıdaki simitçiden köşe yazarlarına,tv izlenme oranlarından kahvahanedeki maç yayınlarına kadar,böyle büyük bir pazarın talebine karşı arz/ın yeterince ve kaliteli karşılanması kaçınılmazdır.
Kulüpler artık amatörler tarafından yönetilmiyor,çok profösyönel kişiler bu işlerin başında,sosyal tesislerden medya ilişklerine kadar hep profosyenel ekipler bu işi yapıyor.
bazılarıda hala kasaba politikacı sı zihniyetinde;''ben fedakarlık yapıyorum,işimi gücümü bıraktım vs.vs.''
bu şekilde düşünerek kulüp yönetemessiniz,mecnun başkana sözüm yok,sivasspor için yaptıkları yadsınamaz,ancaaak her galibiyetten elde edilecek pirimler,daha çok medyada yer alarak elde edilecek sponsor gelirleri,bir yerlere gelmek isteyen futbolcu tercihleri,yetiştirip veya iyi oynatıp pazarlayacağınız futbolcular,alt yapıdan gelecek sporcu potansiyeli,her mahalleden bir futbolcu olsa alt yapıda ve sivassporda halkın ilgisi,bunlar küçümsenecek şeyler değil,
Halktan kopuk bir yönetim varsa,sivassporu doğru tahlil edemeyen yerel medya ve yorumcuları varsa,Hizmet kalitesini sağlayamayan bir statyum yönetimi varsa,her futbol maçının giriş ve çıkışında insanlar eziyet görüyorsa,kusura bakmayın sayın başkan bütün gözler size dönecektir.
İşe profosyonel yöneticilerle başlayın,yönetim kurulunuz denetleyici ve hesap soran olsun,seyircinin taleplerini alın ve değerlendirin,çözülecekleri çözün ,çözülmeyenlerinide nedenini açıklayın,açık ve net olun.seyirci sizi anlayacaktır,çile çekilen bir stadyuma seyirci neden gelsin,girişten başlayan kötü futbolla biten bir hafta sonunu niye ziyan etsin.
Buy sirke satan satıcı ile bal satan satıcı hikayesi gibi,malını pazarla müşterine değer verdiğini göster,onu dinle bak stadyum doluyormu,dolmuyormu,
|