Cevap: Michael Eneramo
Eneramo: Beni tutamazlar
Yiğido'nun Didier Drogba'ya benzetilen yıldızı Eneramo, Kadıköy'de Fener'i yıktı, haftanın en çok konuşulan ismi oldu. Nijeryalı forvet, “Çok iyi oynadık. Baskıya karşı dik durduk. İki gol attığım bu büyüleyici maç, artık unutulmaz” diye konuştu.
Şükrü Saracoğlu’nda Fenerbahçe’yi yıkan adam olarak tüm dikkatleri üzerine çeken, Sarı-Lacivertli filelere 2 gol birden atan Sivasspor’un Nijeryalı hücum silahı Michael Eneramo, FANATİK’e konuştu. Kanarya karşısında mükemmele yakın bir futbol oynayan, karşılaşma sırasında ağrıları nedeniyle oyundan çıkmak isteyen ancak arkadaşının sakatlanması sonrası oyuna devam eden 27 yaşındaki forvet, 90’da attığı golle haftanın adamı oldu. Biz de soluğu hemen onun yanında aldık ve kendisine efsane performansı ile birçok konu hakkındaki düşüncelerini sorduk. Şimdi söz Enaramo’da;
‘Hepimiz savaştık ve kazandık’
“Fenerbahçe maçında çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Baskıya karşı dik durmayı başardık. Bu maç ligdeki durumumuza bakıldığında çok kritikti. Hepimiz çok savaştık ve kazanmak istediğimizi gösterdik. Onlarla Türkiye Kupası’nda oynamış ve berabere kalmıştık. Ama bu maça bakış açımız daha farklıydı. İyi konsantre olduk ve İstanbul’da kazanılan 3 puan, ilerisi adına bize büyük moral verdi.”
"Aslında çıkmak istemedim"
“Herkes benim sakatlandığım için oyundan çıkmak istediğimi sandı. Ama sakatlığım çok da önemli değildi. Ayağımda hafif bir ağrı olunca, hoca da beni çıkarmak istedi. Ama o sırada Sercan sakatlanınca, ben de oyuna devam etmek zorunda kaldım. Aslında biraz risk aldım ama sonunda çok mutlu oldum. Son dakikada attığım galibiyeti getiren gol beni çok mutlu etti. Bu benim için çok büyüleyici ve unutulmaz, takımım için de önemli bir hediye oldu.”
‘Lig çok daha rekabetçi...’
“Sivas’a ilk geldiğimden beri hocamız Rıza Çalımbay bana çok yardımcı oluyor. Oyuncularını çok iyi motive ediyor. Türk futbolu hakkında konuşursak, kesinlikle büyük bir lig haline geldiği gerçek. Artık lig çok daha sert ve rekabetçi olmaya başladı. Mesela Karabük, Beşiktaş’tan puan alabiliyor. Sivas, Fenerbahçe’yi sahasında yenebiliyor”
‘Teklif gelirse düşünürüm’
“Benim de hedefim, her futbolcu gibi büyük takımda oynamak. İleride ne olacağını bilemezsiniz... Burada mutluyum. Sivas taraftarı için oynuyorum. Belki sözleşmem bittikten sonra, belki teklif gelirse ayrılmayı düşünürüm. Elbette Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzon beni isterse düşünürüm. Bu bana Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için önemli bir fırsat
sağlar.”
‘Beni zorlayan kimse yok’
“Süper Lig’de çok güçlü ve sağlam defans oyuncuları bulunuyor. Ancak Türkiye’de beni zorlayan bir savunma oyuncusu yok. Ben gayet güçlü bir oyuncuyum ve onlarla oynamak benim için kolay. İnsanların beni Didier Drogba’ya benzetmeleri elbette güzel bir şey. Onun gibi fiziğimi iyi kullanmaya çalışıyorum. Ekstra idmanlar yapıyorum. Karşılaşmalarda son dakikaya kadar savaşıyorum. Türkiye’de en beğendiğim forvet oyuncuları olarak Galatasaray’dan Umut, Burak ve Elmander’i beğeniyorum.”
‘En güçlü kadro Galatasaray’da’
“Kadro olarak baktığımızda her takımın kendisi için avantajlı yönleri var. Ama bana göre Galatasaray diğer takımlara göre bu anlamda çok daha güçlü. Sneijder ve Drogba’nın Türkiye’ye gelmesi, her açıdan çok önemli. Bu sayede lig daha popüler ve daha güçlü olacak. Büyük oyuncuların Türkiye’ye gelmesi, birçok açıdan avantaj. Bu sayede diğer takımların da konsantrasyonu artacak. Diğer başka yıldızların Türkiye’ye gelmesi kolaylaşacak.”
‘Şehre tamamen alıştım’
“Sivas’a ilk geldiğimde benim için şehre ve buradaki yaşama alışmak zordu. Ancak şimdi bir sıkıntım yok. Burayı seviyorum ve Sivas’ta yaşamaya alıştım. Burada antrenmanlar dışındaki vaktimi ailemle geçiriyorum. Evin dışında arkadaşlarımla film izliyor, beraber yemek yiyoruz. Maçları da takip ediyorum. Afrika Uluslar Kupası’nı kaçırmıyorum. Fildişi Sahili’ni eleyen ülkem Nijerya’nın kupayı kazanmasını umut ediyorum. Kalbim onlarla. Kendilerine şans diliyorum.”
|