Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı Değerlendirelim
Alt 04.03.2013, 15:12   #161
Ferhat06
Usta Yiğido

1.607 Mesajına 3.813 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 Ferhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Maçı Değerlendirelim

Alıntı:
SIVAS58FOREVER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu uzun yazımı okuyacaklara şimdiden teşekkür ederim, haklarını helal etsinler, çünkü bu devirde zaman her şeyden önemli, hepimiz çalışıyoruz yada meşgulüz, kısa yazmak yerine detaylı yazayım dedim.

BursaSpor maçında SivasSpor’un dersini çok iyi çalışmış olduğu belliydi, BursaSpor ilk 10 dakika sonra oyun üstünlüğüne Sivas’a vermek zorunda kaldı, bunda SivasSpor’un Bursa’nın açıklarını tespit edip bu açıklara yönelik bir oyun sistemi kurgulamış olması önemliydi, defans ile hücum hattı arasındaki kısa mesafede kısa paslarla Bursa orta sahasını hallaç pamuğu gibi dağıtan ancak maalesef son toplarda iyi olmayan bir SivasSpor izledik. İlk yarı Bursa’nın organize atak geliştirememesi Sivas’ın tüm geçitleri kapatmış olmasına ve Bursa’nın muhtemel hücum yollarını tıkanmasından ileri geliyordu, bu tebrik etmemiz gereken bir konu. Gole defalarca çok yaklaşan SivasSpor karşısında çaresizce bakan Hikmet Karaman’ın kameraya yansıyan yüz ifadesi her şeyi anlatmaya da yetiyordu.

Genç hakem seyirci baskısıyla yada art niyetiyle maalesef birçok pozisyonda yanlış düdük çaldı:

3. dakikadaki hareket tamamen ceza sahası dışındaydı ancak hakem çekinmeden penaltı noktasını gösterme hatasına düştü.

SivasSpor’un ofsayt nedeniyle iptal edilen golü ofsayt değildi ve oyunun başlarında atılan bu golün haksız yere iptal edilmesi oyunu etkiledi, çünkü beraberliği yakalamak için yüklenecek BursaSpor’a ikinci hatta üçüncü gol de atılabilirdi.

Serdar Aziz’in Piech’in boynunu kırmak istercesine yada nefesini kesip boğmak istercesine yaptığı hareket anlık bir hareket değildi ve başlaması ile son bulması arasında geçen uzunca zamanda olaya çok yakın olan hakem gerekli kırmızı kartı veremedi ve bu hareketiyle Serdar Aziz topyekün hücuma kalkmış kalabalık SivasSpor’un Piech’in ayağından alacağı asistle gol atmasını da engellemiş oldu ve tüm bunları yapmasına rağmen cezalandırılmamıştır.

Bursa’lılar kaybettikleri toplar sonrasında kendilerini yere bırakarak hakemden düdük çalmasını beklemişlerdir ve hakem de bunu yapmıştır ve bu şekilde birçok tehlikeli olabilecek atağımız başlamadan durdurulmuştur.

Topa düdükten çok kısa bir süre sonra vurdu diye Aatıf’a sarı kart vermesi de yanlıştı çünkü düdük ile vurma arasında çok kısa bir süre vardı ve benzer pozisyonda Batalla için kart göstermedi.

SivasSpor defansının bir anlık hatasından yararlanan BursaSpor golü bularak ecel terleri dökmeyi bıraktı, çünkü organize atak geliştirmeden şans eseri bulduğu gole kadar oyun ve pozisyon üstünlüğü Sivas’taydı. Golden sonra beraberliği yakalamak isteyen SivasSpor tüm kozlarını kullanarak geride açıklar verip risk almaya başlamıştır ve bu dakikadan sonra Bursa pozisyon bulmaya başlamıştır ki bu da son derece normaldir, aksi takdirde Bursa’nın üstün bir oyunu kesinlikle yoktu ve SivasSpor çok daha iyi oynuyordu.

Tüm bunlara rağmen, Ziya kaleci ile karşı karşıya kaldığı o pozisyonu gole çevirebilseydi, Enaramo bu kadar kaçırmasaydı, şu an çok daha farklı şeyler konuşuyor olacaktık.

Tam tersi olsaydı ve keşke oyun üstünlüğü Bursa’da olsaydı da 3 puanı biz alsaydık demek geliyor içimizden, çünkü içinde bulunduğumuz durum itibariyle ligde puanlara ihtiyacımız var ancak oyun kalitesi puandan daha önemlidir.

Piech maalesef henüz hazır değil gibi göründü, maç içerisinde genelde futbolseverlerin zevkine hitap eden koşular yapıyor, futbolseverler bu tip oyuncuları her zaman beğenirler, mesela Galatasaray’daki Sabri her ne kadar çok eleştiri alıyorsa da bir o kadar da alkış alıyor çünkü nefesinin son damlasına kadar koşuyor, Piech de bu öücadeleci yapısıyla alkışı hak ediyor ancak dün aldığı topları maalesef olumsuz sonuçlanacak şekilde kullandı.

Rıza Hoca’nın sol açık olarak Ziya’yı düşünmesinin eleştirilmesi son derece doğal ve bu olmalı da, ancak Ziya 3 gün önceki maçta sol açıkta çok iyi görev yaparak bu mevkiye aday olduğunu göstermişti ve onun yerine de ne zaman ne yapacağı belli olmayan emektarımız Hayrettin’i alıp birbiriyle çok iyi anlaşan iki kişinin o koridoru daha iyi kullabilmesini istemişti, aslında Hayrettin ile Hakan’ın gole mal olan basit hataları dışında da başarılı oldular, farklı bir varvasyon düşünülebilir miydi? Tabii ki evet, birçok alternatif düşünülebilirdi ama Ziya karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atmış olsa şu an Rıza Hoca iyiki Ziya’yı sol açık olarak tercih etmiş diyecektik. Futbol da hamleler yapılırken maalesef bireysel hataları hangi oyuncunun ne zaman yapabileceği pek kestirilemez. Bu yüzden iyi oynayan takımımıza ve onları oyuna iyi hazırlayan hocamıza sahip çıkalım.

Sakatlanan kanat oyuncusu yerine sağ bek almadı aslında hoca, sakatlanan kanat oyuncusu yerine Ziya’yı kanat oyuncusu olarak görevlendirdi, çünkü Ziya bunu hakediyor, çok iyi bindirmeler yapabiliyor ve o mevkide geriye de çok yardımcı olabiliyor ve Ziya’nın yerine de elimizdeki tek sağ bek Hayrettin’i aldıi yanlış yada doğru, bu tartışılabilir, ancak yapılan hatayı saymazsak Hayrettin ve Ziya o kanadı çok iyi kullandılar, bu da ayrı bir konu.

İlerideki oyuncularımız son vuruşlarda biraz daha iyi olabilirlerse tekrar seri yakalayıp üst sıralara çıkacağımıza inanıyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır, Fenerbahçe ve Trabzon maçlarında da inandık ve başardık, inanıyorum ki stadı tamamen doldurarak Antalya maçından başlayarak yeni bir galibiyet serisi yakalacağız, çünkü kötü oynamıyoruz aksine iyi ve zevk veren bir oyun oynuyoruz, aksini düşünen arkadaşlar elbette ki var, yenilmiş olmanın öfkesini yanlış kişilerden çıkartmaya çalışanlar da var, ancak lütfen BursaSpor maçının özet görüntülerini tekrar izleyin, youtube dan yada Lig tv web sitesinden izleyebilirsiniz, biz o şanssız golü yiyip risk almaya başlayana kadar saz tamamen bizim elimizde ve Bursa’dan çok üstünüz, Bursa ancak biz beraberlik için risk almaya başladığımzıda pozisyon bulmaya başlayabildi ve bu da özet görüntülerde de açıkça görünüyor. Pazar günü stadı doldurup takımımıza ve hocamıza sahip çıkalım, çünkü buna oyuncularımızın ihtiyacı var, onlar gerçekten üstün mücadele edip ter döküyorlar bizler de onları eleştirebiliriz ama maç esnasında ise desteklemeliyiz, taraftar olmak da bunu gerektirir, yapıcı eleştiriyi gerektirir.
Yedek kulübesinde Mehmet Nas,Pedriel,Piech gibi sağaçık oynayabilecek adam varken Hayrettini tercih etmek şapkadan tavşan çıkarmaya yeltenmektir.Ziyadan forvet yaratmaya çalıştı ve beğenmedi onu da oyundan aldı.Hani bir Nasreddin hoca fıkrası var;hoca derki bir yemek icad ettim ama ben de beğenmedim diye.
Ferhat06 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Ferhat06'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 04.03.2013, 15:24   #162
Serdar63972
Tecrübeli Yiğido

408 Mesajına 994 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 529 Serdar63972 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Kadro hikayeleri hakem hikayeleri bilmem neler... Alt alta iki tane de Rıza Hocacı mesaj yazılınca herşey hakemlere herşey yönetime kalıyor değil mi? Siz mi çok akıllısınız bizi mi saf görüyorsunuz. Biri Rıza Hoca'nın yardımcısı gibi kendini haklı çıkaracak teknik detaylar verir, hakem analizleri verir. Diğeri aklısıra yönetime sallar kadro dar der. Hoca hocaysa prensibini koyacak diyecekki çıkıp ben mi oynayacağım şu şu şu bölgelere 1.sıra 2.sıra.... 15.sıra şu isimler var. Hiç biri alınamazsa 15.sıra alınır bende 15. olurum der. Yoksa transfer döneminde başka takımlarla görüş, başka takımlara transfer önerisinde bulun sonra, yardımcın mı, kardeşin mi, adamın mı kimi yolluyorsan yolla siteye yazı yazıdr ki transfer yoktu diye. Ben şunu bilirim, 16.ıncıyla aramda 2 puan fark var. Yok hakem öyleymiş yok hakem böyleymiş. Birde iyi top oynuyoruz demişler iyice kahroldum. Organize atağın mı var şutun mu var... Rıza Hocanızıda alın gidin. Arkanıza bile bakmayın...
Serdar63972 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı Serdar63972'a Teşekkür Ediyor...
Alt 04.03.2013, 15:26   #163
SIVAS58FOREVER
Yiğido

SIVAS58FOREVER - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

199 Mesajına 376 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 581 SIVAS58FOREVER FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ferhat06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yedek kulübesinde Mehmet Nas,Pedriel,Piech gibi sağaçık oynayabilecek adam varken Hayrettini tercih etmek şapkadan tavşan çıkarmaya yeltenmektir.Ziyadan forvet yaratmaya çalıştı ve beğenmedi onu da oyundan aldı.Hani bir Nasreddin hoca fıkrası var;hoca derki bir yemek icad ettim ama ben de beğenmedim diye.
Alternatif olarak saydığın isimler maalesef sağ açık değiller, ben biraz daha açayım, alternatifler şunlardı, Mehmet Nas ve Adem Koçak ama bunların ikisi de orta sahanın ortasında oynayan oyuncular. Diğer alternatifler ise Pedriel, Piech ve Sercan'dı, ancak bu üçü de santrafor tabir edilen mevkide yani forvet hattının ortasında son vuruş yapma özelliğine sahip oyuncular, ancak bunlardan pedriel zaman zaman kanat oyuncusu olarak da görev yaptı ama maalesef pek başarılı olamadı, kanatta gene de en iyi alternatif Perşembe günkü göz dolduran oyunuyla Ziya idi, nitekim dün de o mevki de Ziya başarılı bir şekilde görev yaptı, sadece Ziya'nın yerine giren Hayrettin Hakan ile anlaşmazlığa düştü, aslında oradaki hata daha çok Hakan'a aitti, çünkü o topa ya gelişine vurup uzaklaştırabilirdi yada yan taraftaki Ziya ya verebilirdi.
SIVAS58FOREVER isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.03.2013, 15:32   #164
SIVAS58FOREVER
Yiğido

Alıntı:
Serdar63972 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kadro hikayeleri hakem hikayeleri bilmem neler... Alt alta iki tane de Rıza Hocacı mesaj yazılınca herşey hakemlere herşey yönetime kalıyor değil mi? Siz mi çok akıllısınız bizi mi saf görüyorsunuz. Biri Rıza Hoca'nın yardımcısı gibi kendini haklı çıkaracak teknik detaylar verir, hakem analizleri verir. Diğeri aklısıra yönetime sallar kadro dar der. Hoca hocaysa prensibini koyacak diyecekki çıkıp ben mi oynayacağım şu şu şu bölgelere 1.sıra 2.sıra.... 15.sıra şu isimler var. Hiç biri alınamazsa 15.sıra alınır bende 15. olurum der. Yoksa transfer döneminde başka takımlarla görüş, başka takımlara transfer önerisinde bulun sonra, yardımcın mı, kardeşin mi, adamın mı kimi yolluyorsan yolla siteye yazı yazıdr ki transfer yoktu diye. Ben şunu bilirim, 16.ıncıyla aramda 2 puan fark var. Yok hakem öyleymiş yok hakem böyleymiş. Birde iyi top oynuyoruz demişler iyice kahroldum. Organize atağın mı var şutun mu var... Rıza Hocanızıda alın gidin. Arkanıza bile bakmayın...
Sen maçı izlememişsin, bari bi zahmet maçın özet görüntülerini izle de ne kadar çok organize atak yaptığımızı ne kadar çok şut çektiğimizi gör, Bursa oynayamadı, çünkü ona göre bir sistemle oynadık ama maalesef şanssız bir gol yedik.

İkinci bir konu da şu, sen ve senin gibi doğru bilgilere dayanmadan sırf hocayı eleştirmek için eleştiri yapanlar sanıyorlar ki Rıza Hoca ve oyuncular bu siteyi takip ediyor ve bunları okuyor vs. Böyle birşey yok, onlar işlerine bakıyorlar, bu sitede klavye başında maçı dahi izlemeden konuşanların yazdıkları şeyleri okuyacak zamanları da yok, antrenmanları izlemeye gidiyorsanız lütfen bi sorun oyunculara yada hocaya böyle bi forum sitesini takip ediyorlar mı? Bir kere "defol", "çek git" tarzında yazılan eleştirilere ben eleştiri demiyorum, alternatif kadro kurma konusunu işleyebiliriz veya oyun içindeki taktikleri ve bu da zevkli olabilir ama ilkokul çağındaki çocuklar gibi hakaretten öteye gitmeden bir üslupla eleştiri yapılmaz, yapılsa da kimse okumaz
Alt 04.03.2013, 15:34   #165
Serdar63972
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
Sen maçı izlememişsin, bari bi zahmet maçın özet görüntülerini izle de ne kadar çok organize atak yaptığımızı ne kadar çok şut çektiğimizi gör, Bursa oynayamadı, çünkü ona göre bir sistemle oynadık ama maalesef şanssız bir gol yedik.

İkinci bir konu da şu, sen ve senin gibi doğru bilgilere dayanmadan sırf hocayı eleştirmek için eleştiri yapanlar sanıyorlar ki Rıza Hoca ve oyuncular bu siteyi takip ediyor ve bunları okuyor vs. Böyle birşey yok, onlar işlerine bakıyorlar, bu sitede klavye başında maçı dahi izlemeden konuşanların yazdıkları şeyleri okuyacak zamanları da yok, antrenmanları izlemeye gidiyorsanız lütfen bi sorun oyunculara yada hocaya böyle bi forum sitesini takip ediyorlar mı? Bir kere "defol", "çek git" tarzında yazılan eleştirilere ben eleştiri demiyorum, alternatif kadro kurma konusunu işleyebiliriz veya oyun içindeki taktikleri ve bu da zevkli olabilir ama ilkokul çağındaki çocuklar gibi hakaretten öteye gitmeden bir üslupla eleştiri yapılmaz, yapılsa da kimse okumaz

Muhatabım değilsin...
Alt 04.03.2013, 15:37   #166
SIVAS58FOREVER
Yiğido

Alıntı:
Muhatabım değilsin...
Tahammülsüzsün ve eleştiriye açık değilsin
Alt 04.03.2013, 15:40   #167
Ferhat06
Usta Yiğido

1.607 Mesajına 3.813 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 Ferhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende ZukunftFerhat06 hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:

O arkadaş bize satılmış,yalaka ve dalkavuk diyor.Ben 52 yaşındayım 400 km yol katedip Ankaradan maça gittim ve tezahürat yapdım.Testi içinde ne varsa onu sızdırır diyelim ve Allaha havale edelim.
Ferhat06 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Ferhat06'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 04.03.2013, 15:42   #168
Serdar63972
Tecrübeli Yiğido

Tahammülsüz olmam eleştiriye açık olmamam hiç kimseyi enterese etmez. Bulunduğum ülkede mesai saatini 2 saat geçti ben hala çalışıyorum. Kaldı ki tahammülsüz-eleştiriye açık değilsin diyen zihniyet vermiyor ekmeğimi. İşimi iyi yapıyorum. Kimseye kendimi eleştirtecek kozlar vermiyorum.
Bu Konuda Serdar63972'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 04.03.2013, 15:43   #169
Serdar63972
Tecrübeli Yiğido

Artı ben kimseye dalkavuk+yalaka demedim. Hee birileri üstüne alınmışsa da benim yapacağım birşey yok. Yarası olan gocunur...
Alt 04.03.2013, 15:51   #170
Kizilirmak58
Yiğido

Kizilirmak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

163 Mesajına 290 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 693 Kizilirmak58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
kimse burda akllı yada saf onu aramıyor . herkes kendini bilir ben sadece kadro darlığından bahsettim. kendi şahsi kanatim böyle bugünkü durumu bu yüzden beliirtim sivassporun

Etiketler
artık, değerlendirelim, düşürülüyoruz, maçı, yeter