Ben bu haftaki İstanbul BŞB mağlubiyetini bir haftalık mağlubiyet değil, Kocaelispor (1-2) maçıyla başlayıp zor kazanılan Karşıyaka (1-0) ve ne oynadığımız belli olmayan Bursaspor (0-1) maçının devamı olan bir rezaletler zinciri olarak görüyorum. Bu hafta ki İstanbul BŞB (1-2) mağlubiyetiyle devam eden bu seri (D) Elazığspor, evimizde Mardinspor (belki yenebiliriz ayıp olmasın diye) ve (D) Mersin İY mağlubiyetleriyle devam ederek Süper Lige mendil sallayacağız gibime geliyor. (İnşallah yanılan ben olurum)
Ama şu son 4 seneye baktığımız zaman bu sahneleri daha önce yaşamıştık. 2002 - 2003 sezonunda 23.hafta da liderdik ve 4. sıradaki BB.Ankaraspor'a 7 puan fark atmışken 24. hafta da (D) V.Manisa ile 1-1, 25.hafta A.Sebat 1-2, 26.hafta (D) Ç.Rize (0-3), 27.hafta BB.Ankaraspor (0-0), 29.hafta (D) Adana DS (2-3) maçlarında sadece 2 puan alarak 5. sıraya gerileyip 3. sıradaki Ç.Rize'den 3 puan geri kalmış ve Süper ligi kaçırmıştık.
Bu sene ne farkı var. Birde şu kritik açıklamalara dikkatinizi çekerim. Oyunun bir parçası olarak, Basın sözcüsü Fikret Ünsal sene sonunda görevi bırakacağını söylüyor, Teknik Direktör seyirciden hiç destek gelmediğini söylüyor, Başkan taraftarın her türlü desteğinden mahrum kaldıklarını ifade ederek zemin hazırlıyorlar.
Esas neden nedir biliyor musunuz? Para !....
Takım Süper Lig'e çıktığı zaman gelen takımları ağırlayacak doğru dürüst bir otelimiz yok. Onlara (kendi tesisimiz haricinde) verecek bir tesisimiz yok. Onları ağırlayacak bir yerimiz yok. Stadımız her yönüyle UEFA kriterlerinde değli acilen yapılması lazım bunu yapacak para yok. Bunlar hep sorun olduğu için (yani kriterleri ve standartları yerine getiremediğimiz için) Lig'e çıkmamızı yönetim ve idari yönetimimiz istemiyor. Bu dediklerimiz altını çizin bir yere yazın. Bu takım Süper Lig'e ÇIKARTILMAYACAKTIR... (İnşallah ben yanılırımda senne sonunda benimle alay edersiniz)
|