Cevap: Gelin Tribünde Bir Kalp Açalım Adı ANADOLU
Sayın Migroarmis kardeşim...
Güzel bir noktaya değinmişsin. Spor dostluktur, kaynaşmadır, kardeşliktir. RAKİP=DÜŞMAN değildir.Rekabetin güzelliği kardeşlikle daha da anlam bulacaktır.Aksi halde nifak tohumları ekmekle bir yere varılmaz.RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER misali...Düşüncelerine katılmamak elde değil...
Sivaslı olduğum için değil .Çok hasta olmadığım ve şehir dışında bulunmadığım müddetçe her maça giderim.Her maçta görüyorum ki ; EDEPLE GELEN DE LÜTUFLA GİDİYOR. Küfretmeyene edilmiyor. Sivas halkı sıcakkanlı ve bir o kadar da tez canlıdır. Şahsen küfre karşıyım bunun haklı bir durumu olmaz. Ama misafir gelen takım taraftarıda durduk yere kaşımamalı(Bursa ile alakalı değil bu kısım) .Mesela geçen sene Trabzonla burada karşılaştığımız kupa maçında HOŞGELDİNİZ diye tezahürat yapıldı. Çok güzel ve hoş bir tablo. Biz oraya gidince işler değişti maalesef. Trabzonu özellikle örnek verdim , çünki bizim tek sorunlu olduğumuz takım Trabzondur.Sivas halkı babacandır . Biz herkesi güleryüzle karşılıyoruz. Ama maalesef misafir taraftarlar işi bazen cıvıtıyor .
GS nin bizi yenip şampiyon olduğu sene sokaklar sarı - kırmızı taraftarlarla doluydu bizi yendiler .Maç sonu eğlencelerine sokakta devam ettiler. Ne patırtı ne kütürtü.TÜM SAMİMİYETİMLE DİYORUM BUNU TÜRKİYE'DE HİÇ BİR YERDE YAPAMAZLAR.İstanbulda dahil.Orda bile kavga çıkar. Sivas daha ne yapsın. Zamanında 2. ligde olaylı bir Diyarbakır maçı vardı. Adamlar maç sonu bizim seyircileri dövdü yine olay çıkmadı.Sahada teknik heyete saldırıldı yine olay yok. İddia ediyorum süper ligde Sivas deplasmanından daha güzel karşılanılan bir yer görmedim. En son örnek Erciyes taraftarıdır.Bizim 4 eylül belediye takımına Kayseride saldırıldı. Biz yine burada ERCİYES SEN BİZİM KARDEŞİMİZSİN dedik.Sivas halkı dışardan gösterilmek istenildiği gibi değildir.ANADOLU MİSAFİRPERVERLİĞİNİN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ SİVASTIR.
Migroarmis kardeş şiddete, küfüre, olumsuz tezahürata hepten karşı biriyimdir Yapan her kimse insanlıktan nasibini almamış adamlık fukarası kişilerdir.Elbette içimizde çürük elmalardayok değil . Yukarda olduğu gibi arada kozalaklarda çıkabiliyor. Biz onları içimizde sindirmesini de biliyoruz.
Allah şahit ben istiyorum ki; gelen misafirleri evimizde ağırlayalım biletini biz alalım. Lokanta köşelerinde görmeyelim onları, Allah ne verdiyse yağlı yavan aynı sofrayı beraber paylaşalım. Oturup derdimizi dökelim çare arayalım, beraber ağlayıp beraber gülelim. İlk adımıda ben atayım zamanın varda erken gelebiliyorsan buyur gel misafirim ol kardeşim .Özelden ulaşabilirsin...
Ve ataların şu sözünü tekrar yazıp sözlerime son veriyorum.
EDEPLE GELEN LÜTUFLA GİDER...!
|