Cevap: Maçı değerlendirelim
Değerli Arkadaşlar
Kazandığımız için mutluyum. Lakin, zevkten dört köşe olduğum söylenemez. Zira, son dakikada gelen gole kadar yine saçımı başımı yoldum durdum. Evet, geçen senelere göre topu yere indirerek ve ayağa oynuyoruz. Genelde de maç boyunca topun kontrolü bizde oluyor. Bunlar oyunumuzun güzel yönleri. Lakin hiç hücum zenginliğimiz yok desem yeridir. Ayrıca bir saat içerisinde oyuncularımızın birçoğu yoruluyor. Son paslarda, ortalarda ise sıfır çekiyoruz. Kaleye şut, müdafaa arkasına kaçma ise nadir. Hücumlarımız, kale önüne gelip, at kişneten lakin kaleye hücum etmeyip geri çekilen yeniçeriler gibi. Gel top dolaştır ya da top ayağına dolaştırıp kaybet...
Sol kanatta Ziya'nın, orta alanda Adem'in yokluğu kendini belli ediyor. Kadir yalnız kalıyor ve eskisi gibi hatalar veya dengesiz fauller yapıyor. Hücumda Utaka ve Cebbur biraz gayretli olmasına karşın yine dengesiz ve sorumsuz idiler. Hep söyledim, özellikle Utaka'dan bir şey olmaz. Olması için niyetin olması gerekir, ki şimdiye kadar oynama niyetinin olduğu görülmedi.
Cebbur düzelecek gibi, ama o da niyet ve gayret yoksunu. Burhan iki gol atmasına rağmen vurup dışarı attığı pozisyonlarda arkadaşlarını düşünse, belki son ana kadar sıkıntı yaşamayacaktık.
Carlos'un Ziya'nın yokluğunda sol kanatta Aydın'la başlaması yanlış, lakin Eren de pek güven vermiyor. Başka bir yanlış ise bir adım atacakken Aydın'ın topu dört-beş adım ileriye atıp topları ve pozisyonunu kaybetmesi. Burhan'a yaptığı orta dışında da neredeyse orta ve pas yapamaması. Orta ve uzun mesafede pas ve etkili orta yapamam sıkıntısı bütün futbolcularımızda var.
Bugün kazanılmış bir maç ve alınan üç puan, lakin hırslı ve etkili oynayacak rakipler karşısında zorlanacak bir takım var. Takımın hırsa ve tempoya ihtiyacı bir de her ne kadar Murat Erdoğan yok dese de var iyi bir santrafora ihtiyacı var.
|