Cevap: Maçı Değerlendirelim
Maçı stadda maraton D 'de seyrettim. Kısa notlar iletmek istiyorum.
-Tam önümde yeni transferimiz Ahmet Şahbaz'ın babası ve arkadaşları vardı, Maraş'tan maçı seyretmeye gelmişlerdi. Biraz sohbet ettik. 'Oğlum size emanet ' dedi. Ben de bütün taraftarlarımız adına 'Tabii ki amca' dedim. Bursaspor maçındaki golün her defansın başına gelebileceğini söyledim. O da oğlunun duran toplarda kafa gollerinin olacağını söyledi.
-Yanımdaki emmiler ve arkamdaki FBli olup da maçı bizim tarafta seyredenlerden dolayı ilk devre biraz 'Otur, göremiyom' çekişmesiyle geçti. İkinci yarı goller gelince emmiler benden önce ayağa kalktılar, o da ayrı mesele tabii.
-Maça gelirken yanımda kırmızı beyaz balonlar getirmiştim. Onları yanımdakilerle şişirip 58. dk. şovuna hazırladık. Yan tarafta bir taraftarımız da poşetlerle konfeti, kağıt parçaları getirmişti. Gol de o dakikada gelince muhteşem oldu.
-Yunus Yıldırım, doğru bildiğinden şaşmayan farklı bir hakem. FB'nin lehine verilmeyen haklı penaltısında yan hakemin kararına uymuştur. Ama, tehlikeli harekete verdiği sarı kart sonrası itiraza verdiği ikinci sarıdan kırmızıda haklıdır.
- Sivassporumuz doğru taktikle sahadaydı. FB eksik kalmasaydı da maç en çok berabere bitebilirdi. Fb istediği oyunu gene oynayamıyordu. Roberto Carlos, haftaiçi verdiği demeçle -oyun anlayışımızı değiştirmeyeceğiz demişti- beni de basını da ters köşeye yatırdı. Sivasspor'un geride boşluklar vereceğini sananlar yanıldı. Carlos'u bundan dolayı kutluyorum.
-Aydın Karabulut, ilk yarı şahsi oyunuyla, Burhan da oyuna katkı vermemeleriyle takımı eksik bırakıyorlardı. Devre arası gerekli uyarılar yapılmış ki Aydın, takım oyununa döndü, Burhan da beklediğimiz bindirmelerini yaptı.
-Sivassporumuzun iç saha senaryosu bu maçın ikinci yarısıdır. Gelen her takıma uyguladığımızda galibiyet bizimdir. Bundan sonra deplasmanda taraftarlar olarak neler yapabiliriz? Bunu da yarından itibaren tartışmaya başlasak iyi olur.
|