Spor yazarı yada muhabiri değilim, ama Sivasspor’un son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar hakkında yorum yapmak, her Sivaslı kadar benim de hakkım olsa gerek.
Her şeyden önce şimdi sakin olmak zamanı. Puan durumu itibariyle lider konumunda da olsak, hiçbir şey henüz bitmiş değil, başlamışta değil. Ancak bu hafta oynanacak bir deplasman maçınız var ve rakibinizde öyle yabana atılır bir takım değil ve Süper Lig iddiası olan bir takım.
Kamuoyunda yükselen seslere baktığınızda şimdiden “ Bu sene de aynısı mı olacak?” tartışmasının yaşandığını görüyorsunuz.
Bu senede aynısı olmayacağını şimdiden söylemekte erken. Çünkü teknik direktör İsmail Kartal’ın üzerine basa basa söylediği “ 3 puanlık sistemde hiçbir şey garanti değil” açıklaması, aradaki 7 puanlık farkın 2 puana inmesi ile ispatlanıyor.
Takımın eski gücünde olmadığı, sporcularda form düşüklüğü olduğu son maçlarda iyice belli oldu. Yorulan, koşmayan oyuncuların çokluğu , oyunu istediği gibi kurgulayan futbolcuların sakat durumda olması bu düşüşün başlıca nedeni.
Ancak yedek kulübesinde bekleyen diğer futbolculara bir şans verilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Takımın orta sahasında yer alan futbolcuların, biraz daha geri dörtlüye yakın oynaması gerektiğini hissedebiliyorum.
Futbol adamı değilim ama, bazı önemli maçlarda beraberliği yatmanın hiçbir mahsuru olmadığı tokat atmaktan ziyade tokat yememenin daha ehven olacağını düşünüyorum.
Ayrıca son maçlarda gördüğümüz hakem triolarının, biraz daha duyarlı olmaları yönünde , siyasilerimizin, bürokratlarımızın ve ileri gelenlerimizin açıklama yapmasının fayda getireceğine inananlardanım.
Futbolun sadece sahada oynanmadığını ben değil herkes söylüyor. Vestel Manisa maçında son dakikada yediğimiz penaltı golü hala hafızalarımızda. Bunun nedeni o maçta hakemin gözüne dikilen Meclis Başkanının resmidir.
Bu hafta içinde Kayseri-Elazığ maçında hakemlerin maçtan sonra Elazığlı yöneticilerle bir lokantada basılmaları ise hiçte şaşkınlık uyandırmadı bende.
Bu hafta da yenilebiliriz.
Elazığ-Sivas maçını televizyondan naklen verdirebilirsek bence şimdiden oynanmaya başlayan ayak oyunlarının bir kısmını diskalifiye edebiliriz.
Birde hiç iddiası olmayan, bir İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımının maça hangi gazla ve hangi mantıkla çıktığı da önemlidir.
Rüştünü ispat etmeye mi çalışmıştır…
Tüm Sivaslı hemşerilerimizin tek yürek ve tek bilek olması gerekliği vardır, kimse adam sende diyemez.
Tüm Türkiye’nin dört bir yanına dağılan hemşerilerimizin, gurbette yaşayan kardeşlerimizin, yıllardır içini yakıp kavuran bir özlem bitmek zorundadır.
Söylemeye dilim varmıyor ama, bir aksilik canımızı yakarsa, bizde bu yolda kimin hatası varsa onun canını yakmak zorundayız.
Kah sattığı markayı almayarak, kah sandığa gömerek, içimize girmeye kalkıştığında kovalayarak.
Maç artık sadece sahada oynanmıyor.
Şimdi sakin olmak zamanı!..
Sağlıcakla kalın.