Cevap: Maçı Değerlendirelim
Ümit'in fendi Mesut u yendi...Ben takıma ilk geldiğinde de Sivassporun ilacının Mesut Bakkal olmadığını;Çünkü bu takımın beraberliklerle değil,hücum futboluyla ligde kalacağını yazdığım mesajda söylemiştim...Mesut Bakkal bundan sonraki maçlarda süper hocalık yapar;her maçı kazanıp ligde kalır ;büyük bir futbol mucizesine imza atarsa ben de efendice Mesut Hoca dan özür dileyen bir başlık bile açabilirim...Geçen haftaki maçtan sonra Etzaz Hussian gibi 22 yaşındaki bir oyuncuyu bütün lig maçlarında bu yılda Avrupa ligi maçlarında oynatan Molde takımının hocasının istafa etmesi gerektiğini söylemiştim...Çünkü Hussain bizim takımda yedek kalıyor hatta bugünkü maçta 18 e bile alınmadı..Hussain in yerine oynattığı oyuncular adeta sahada döküldüler.....Hele 2 haftadır Teixeria'ya yaptığını hepimiz biliyoruz...Ben Mesut a da kızamıyorum çünkü adamın kapasitesi bu...Mesut Bakkal bu zamana kadar sadece ilk antrenörlük yıllarında GB. kazandığı bir lig 6. lığı var..Vizyonu dar bi hoca..Kolay kolay genç oyuncu oynattığı,ortaya çıkardığıda hiç görülmemiştir...Düşünün uzun zamandır takımda oynamayan İ.Akın,Adem gibi oyuncuları kurtarıcı diye sahaya sürüyor.....Takımda ilk geldiğinde yeni hoca motivasyonundan dolayı bir canlanma oldu hepsi o kadar.....Mesut Bakkal şanslı da bir hocadır bakarsınız üst üste maç bile kazanabilir..Ama umarım bu kaybedilen puanları ilerki maçlarda aramayız..Adam ne kadar sağlamcılık yapıyor;geçen maçta 1 puana resmen yattı;bu hafta da aynı taktikle oynadı ama papaz pilav yemedi...Olan da sivasspora oldu...Sivassporun 3 puanlara ihtiyacı var;Mesut Hoca hala beraberlik peşinde...Bu maçlardan 3 puan alamazsak ilerdeki Bursa,Başakşehir,bjk,Fb ,Trabzonspor maçlarından nasıl 3 puan alacağız...Bizi ligde bıraktığı sezon 6 beraberlik ve hükmen Ankaraspor galibiyetiyle ligde kalmıştık..Şu anda da takımın galibiyete ihtiyacı varken hala tek forvet ve sıkı savunmanın mantığı nedir...Son maçta İ.Akın ve Adem i oynatıp Texieria yı son 15 dak. da oyuna almanın mantığı nedir...Elinde 22 yaşında Hussain,24 yaşında Texeria gibi hücum özelliği olan oyuncular varken hala Hasan Kabze ile maça başlamanın anlamı nedir...Senin 3 puana ihtiyacın varken 2. yarı Teixeria yı oyuna alıp neden çift forvete dönmezsin Mesut Hocam...Rakibi 2. yarıya 2 oyuncu ile başlayıp maçı alacağım mesajı verirken sen aynı oyuncularla oyuna devam etmek sana ne kazandırdı...Biz burada boş boş konuşuyoruz...Haftaya Kasımpaşa maçı belki de M.Bakkal ın son maçı bile olabilir..Ama Mesut Hoca şanslı hocadır derler bir de bakarsın tesadüfü bir golle maçı alır yoluna bir müddet daha devam eder..İşin lamı cimi kalmadı...Takım malesef dibe doğru çökmüş durumda...Umarım Mesut Hoca ile yollar en kısa zamanda ayrılır..Düşeceksek seneye de bu takımı çalıştıracak bir hocayla şerefimizle maç kazanarak düşelim diyorum..Bu aşamada Osman ÖZKÖYLÜ bile Mesut BAKKAL dan sivasspora daha faydalı olur...Malesef Mesut Hoca son 2 maçta çıkardığı kadroyla oyunu okuyamama ve zamanında gerekli değişiklikleri yapamayarak kendi ipini ve sivasspoun ipini de çekmiştir..
|