Şampiyonluğa inandırmak
Şampiyonluğa inandırmak
Bugün Sivasspor'un başarısını yakalamak için kendilerinden en az 4-5 kat masraf yapan takımlar olduğunu vurgulayan Bülent Uygun, “Şehirde başarımız pek anlaşılamadı. Şampiyonluğa inanamadılar. Ne şehir bayraklarla süslendi, ne de başarımızın farkına varıldı. Tek güzel taraf aldığımız dualar” dedi.
Sivasspor'da göreve geldiği günden bu yana başarılı sonuçlarla adından çok söz ettiren teknik direktör Bülent Uygun, G.Saray maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maraton.com.tr'de yayınlanan röportajda Uygun, derbiden, G.Saray maçına, şehrin şampiyonluğa bakışından kalacak ve gidecek oyunculara kadar birçok konuya açıklık getirdi. işte Uygun'un açıklamaları...
Hafta sonu G.Saray ile zorlu bir maçı çıkacaksınız. Maçla ilgili görüşleriniz neler?
B.Uygun: Ligin bitimine iki hafta kala genel anlamda Sivasspor'un performansına baktığımızda çok iyi mücadele eden, hem oynadığı futbolla hem de sergilediği davranışlarla gönüllerin şampiyonluğunu kazanmış bir takım durumunda. Bugüne kadar 4 büyükler dışında bir sezonda en fazla galip gelme sayısını kazanmış bir takım olarak bunun daha da yükselmesini istiyoruz. G.Saray tabiki maçın favorisi. Çünkü herkes öyle söylüyor! Biz yine de sahaya kazamak için çıkacağız.
Büyüklere sahanızda kaybettiniz. Bu Sivas, “gerilimi, stresi yüksek maçları kaldıramıyor” yorumlarını neden oldu. Bu görüşe katılıyor musunuz?
B.UYGUN: Biz büyük maçları deplasmanlarda kazandık. Ama içeride oynadığımız maçları bireysel hatalardan dolayı kaybettik. Bir de bu maçlarda en az 6 oyuncumuz sakattı. Bu demek değildir ki her maçımızda bu böyle olacak.
Derbi sizi nasıl etkiledi?
B.UYGUN: Ben maçın berabere bitmesini istedim. Bunun nedeni ise beraberlik halinde Şampiyonlar Ligi'ne gitme ve şampiyon olma şansımızın çok yükselecek olmasıydı. F.Bahçe'nin yendiği ortamda da ben G.Saray'ı yenersem Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansım yükselecekti. G.Saray'ın F.Bahçe'yi yendiği ortamda da benim hiçbir şartta şampiyonluk şansım kalmayacaktı. Galatasaray bu ortamda 4 puan aldı mı şampiyon oluyor. Diğer anlamda baktığımız zaman da Fenerbahçe iki maçını kazandığı anda Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor. Sizin bütün sezon boyunca uğraştığınız, hayal ettiğiniz şansınızın kaybolduğu bir ortama düştük.
Şehirde hava nasıl? Şampiyonluğa inanıyor mu?
B.UYGUN: Sivas şehri açıkçası şampiyonluğa inanmıyor. Bizim yaşadığımız ortama baktığınız zaman Türkiye'de bütün Anadolu takımlarının yaşamak istediği ortam olduğunu görüyoruz. Bu zevki tadabilmek için bizim harcadığımızın 3-4 katını harcayan, sevgi anlamında daha fazlasını yapmak isteyen takımları görebilirsiniz. Ama Sivas yeni çıktığı lige böyle bir başarıyı beklemedi mi diyelim? Onun tam kelimesini oturtamıyorum. Ama biz bu güzelliğin şehir olarak farkına varamadık. Ne şehir bayraklarla süslenebildi ne de bunun anlamına varılabildi. Tek güzel tarafı şudur ki dualarla sevgilerle gerekli destek verildi.
Mehmet Yıldız'ı sezon sonu takımda tutucak mısınız? Size gelen bir teklif var mı?
B.UYGUN: Benim takımında her futbolcu satılıktır. Ama asla adam satılmaz. Benim futbolcularım Sivaspor'un menfaatleri ve kendi menfaatleri olduğu ortamda, herkesin bir fiyatının belirlenmesi yapıldıktan sonra belli bir zamana kadar satışa çıkacaktır. O satış nezdinde kendileri de o takımla anlaşırlarsa her futbolcu gibi Mehmet'i de diğer futbolcuları da satabilirim.
Hocam önümüzdeki yıl da Sivas'da kalacak mısınız?
B.UYGUN: Benim için maddiyat hiç önemli değildir. Ben, hayallerimle birlikte aynı yolda yürüyeceğim, kalbimde aynı frekansları ve keyfi birbirimize verecek yönetimle çalışmayı severem. Ben yönetimimden ve başkanım Mecnun Abimden son derece memnunum.
Otellerde şimdiden hiç yer kalmadı!
Sivas-G.Saray maçı nedeniyle Sivas'taki otellerde talep patlaması yaşanıyor. Önemli maç öncesi, oteller ve uçak seferlerine de büyük talep geldi. İl dışından maçı izlemeye gelecek sporseverler nedeniyle kentteki birçok otelde maça daha 5 gün olmasına rağmen yer bulunamıyor. Öte yandan maçta G.Saray'a bin 600 bilet verildiği açıklandı.
Marşlı motivasyon
Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor, zorlu G.Saray maçına “Onuncu Yıl” ve “Mehter Marşı” eşliğinde hazırlanıyor. Futbolcularına güç depolatan teknik direktör Uygun, “10. Yıl Marşı” ve “Mehter Marşı” dinlettirdi. Futbolcular bu marşlar eşliğinde neşeli bir şekilde idman yaptı. Çalışmaya sakatlıkları süren Balili ve Sedat Bayrak katılmadı