Sivasspor’un hocası Bülent Uygun, Galatasaray maçı öncesi ilginç açıklamalar yaptı. Uygun'a göre...
‘Kalli kalsaydı şampiyonduk’
Sivasspor’un hocası Bülent Uygun, Galatasaray maçı öncesi ilginç açıklamalar yaptı, “Feldkamp devam etseydi şampiyon olurduk. Artık son 2 karşılaşmayı kaybetsek bile destan yazdık” ifadelerini kullandı
Bülent Uygun, Sivas’ta çarşıda dolaşırken esnafa sormuş:
“Neden bayrak asmıyorsunuz?”
“Neden ki” diye yanıt vermişler. Anlatmaya çalışmış. “Galatasaray’ı yenersek Şampiyonlar Ligi ve belki de şampiyonluk.” Yine sıcak ilgiyi görememiş.
Uygun’dan bunları telefon sohbetinden öğreniyoruz. Zaten herkes röportaj için sırada. Kente şimdiden giden gazeteciler var. Ama futbolcularla konuşmak yasak. Fenerbahçe maçında herkese serbestmiş, olmamış. Beşiktaş maçında kendi dahil herkese yasak konmuş. Yine olmamış. Bu sefer sadece kendisi konuşacak. Bir yerde kendini feda ediyor.
Tek başına radyo, televizyon ve gazete ile ayrı ayrı röportaj yapacak ya da demeç verecek. Takımı tamamen soyutlamış. Oyuncuların telefonlarını bile kapattırmış.
“Peki hocam. Diyelim ki Şampiyonlar Ligi’ne kaldın. Hangi statta oynayacaksın? UEFA, mevcut stadını kontrole bile gelmez. Hayatta orada oynatmazlar” diye sorduk.
O herşeyi düşünmüş.
Huzurevi bile var
- Aç Halil benim internet sitemi. bulentuygun.com.tr.
- Açtım hocam.
- Gir şimdi projelerime.
- Girdim hocam.
- İşte stat orada. Projesi, planı, her şeyi hazır. İki ayda, en fazla üç ayda biter yeni stat. Portatif. Tıkır, tıkır oluyor. Hem de Galatasaray’dan önce. Aslan gibi stat.
Sahiden de stadın tüm detayları sitesinde var. Sadece stat değil, huzurevi de var. Tam teşekküllü hastane ve huzurevi de projeye dahil. Stat inşaatı Şampiyonlar Ligi’ne hazır.
Telefonda devam ediyoruz.
- Hocam Lincoln oynasın mı, oynamasın mı?
- Hiç fark etmez. İster oynasın, ister oynamasın. Benim için fark etmez. Peki Arda oynuyor mu?
- Oynuyor.
- Keşke Arda oynamasa. Lincoln oynasın, o oynamasın. Adam çok yetenekli. Ama farkında değil.
- Peki Kalli’yi ister miydin?
- İsterdim tabi. Keşke gitmeseydi. Kalli kalsaydı Sivas şampiyon olurdu. Biliyor musun aslında Sivas’ın farkına varan bir tek Kalli oldu.
Prim 7 bin 500 YTL
- Nasıl?
- 4. haftada söyledi, ama bugün kimse hatırlamıyor. ‘Bu Sivas’a dikkat edin. Bizim rakibimiz onlar olacak’ demişti. Bak adamın dediği çıktı.
- Galatasaray ile aranızda bir mukayese yapar mısınız?
- Nasıl yapayım? Yapamıyorum. Geçenlerde uğraştık. Öyle yaptık, böyle yaptık olmadı. Bir türlü mukayese olmadı. 200 trilyonluk takım! Vallahi olmuyor.
- Prim ne kadar?
- Adam başı 7 bin 500 YTL.
- O kadar mı?
- Evet o kadar.
- Hocam son sözünüz.
- Benim tek isteğim var. Sivas, Atatürk’ü nasıl karşıladıysa bu maçı da öyle karşılamalı. Cumhuriyet şehrine bu yakışır. Biz son 2 maç yenilsek bile destan yazdık. Bu değişmez. Bu çocukların hepsi futbol kahramanı.
milliyet