Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım

Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım Burada güzel kentimiz Sivas hakkında değişik Bilgiler verebilir veya yorumlayabilirsiniz. Sivas'ımızı güzelliklerini anlatalım

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 17.02.2005, 14:01   #11
sivaslibozo
Acemi Yiğido

sivaslibozo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

9 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 754 sivaslibozo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Oncelile GECEHEKIMI arkadasa tesekur ediyorum.
Cunku yapmis oldugu aciklama cok ONemli bizim icin, bilindigi gibi TV medyasinda ki bazi SERREFSIZ sahsiyetler ornek(BEDRI BAYKAM)gibi
her firsatta sivas olaylarini bahane edip SIVASIMIZA vede sivaslilara laf atmaktadir.amaci SIVAS da yasan ve kerdesce gecinip giden Sivaslilari birbirine dusurmek.
Bizde SIVASIN resmi web sitesnde kendi kendimizi karalayip kucukdusurucu seylerle daha fazla rezil etmeyelim.
.lige ciktigimizda emimim medya cok sey arayacak sivasi ve sivassporu kotulemek icin, bize dusen gorev SAPINA KADAR SIVASLI oldugumuzu onlara firsat vermeyerek ispat etmemiz.

VE daima biryerde birbirimize arkacikmamiz lazim, eger bu dunyada KAYSERILIler kadarda olamiyacaksak ayip bize.

sunuda belirtmeden gecemiyecem, eger SIVASSPOR 1.lige cikarsa ki cikacak, ozaman kayseri-sivas macinda olen SIVASLI SEHITLERIMIZIN ocu bi nevi alinmis olucak.
ama dunyada tek bir SIVASLI olsada bu ofke ve bu KIN misafire saldirmayi ilke edinen KAYSERILILERE karsi BITMEYECEKKKKKK....

Hollanda ve Almanyadan

YIGIDO TARAFTAR
UNIVERSITELI

SIVASLI BOZOOOOOO
sivaslibozo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.02.2005, 15:06   #12
karasah58
Yeni Yiğido

karasah58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 karasah58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Hemserim hos ve guzel soylemissin ama...

bir Sivasli olarak bu dunyada bizim elimizden kotuluk yapmak yakismaz vede obur dunayda olamaz. Eger ki bir hatalari varsa Kayserilerinin (varda) onlari Allaha havale etmek en iyisidir.

Eger bizler kotuluge kotulukle karsilik verirsek..

Bana soyler misin bizim (sivasli olamamizin) farki nerede kalacak.
Lutfen RICA EDRIYORUM boyle aciklamalar yapip insanimizi bolmuyelim...
sivas-kayseri macinda oluler verdigimiz dogrudur... ama daha genc olan kardeslerimizin kafalarini intikam kelimesi ile bozmuyallim. Birakalim biz kendimizle mesgul olalim... olmus bitmisi degistiremeyiz, sade onlem alabiliriz bir daha olmasin diye.. Bu yazlilar lutfen bir kulaginizdan girip oburunden cikmasin!!!

obur soylediklerinize katiliyorum.. kenidimiz bir birimize kenetlendikce bize ne medya ne dunya bir sey yapabilir... yeterki gercek anlamada istiyelim.
karasah58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.02.2005, 16:08   #13
DJMuRaT
YASAKLI ÜYE

DJMuRaT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 DJMuRaT ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

AbirCan sende amma sallamıShSıN YaVf ben 20 yaSındayım biz bu fıkrayı ilkokul 5 te anlatırdık yok kuzenimmiSh yok bilmem ne bi kere esentepeyle yenimahalle farklı hatlarda biraz GerÇeKÇi OlAlIm LüT FeN
DJMuRaT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.02.2005, 16:51   #14
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 965 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI

kardeşim murat
yenimahalle 19 . sokakta oturdum aralıksız 15 yıl, meydandan minübüse binince elektrikbirliği yani ece mah. oradan dikine çıkar yeni mah. muhtarlığı vardır parkın yanından yukarıya doğru esentepe camisi değilmidir önünden geçer biraz ilerden sola dönüp giderdi yanlız dikkat et bu anlatığım 1985 yılında idi enson, üniversiteyi kazanıp ayrılınca bir daha ancak turist olarak döndüm, :o geç şimdi deme bana lütfen zaten bu hikayede senin ilkokul yıllarına denk geliyor :o
haydi sağlıcakla kal ha buarada şuan zaragoza maçını izlemeye saraçoğluna çıkıyorum, e artık bir destek atarsınız artık gönülden
Alt 08.03.2005, 08:00   #15
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1251 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick

:roll: :lol:
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.03.2005, 21:27   #16
talha58
Usta Yiğido

talha58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

221 Mesajına 462 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 960 talha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISItalha58 COK SEVILEN BIR KISI

Arkadaşlar öncelikle GeceHakimi arkadaşıma katılıyorum. Ben Tarihçiyim. Ziya Gökalp'in şiirlerinde belirttiği ve en saf en güzel şive olduğunu belirttiği İstanbul şivesine en yakın şivelerden bir tanesinin de Sivas şivesi olduğunu gördüm. Dikkat ederseniz küçük nüanslar ve sokak aralarındaki konuşmalar her bölgede veya yörede yapılabilecek konuşmalardır. Bu nedenle bunları bir ahalinin şivesi şeklinde değil de genel olarak komik olaylar olarak belirtmek de fayda vardır. Bİr başka konu ise tarihte yaşanan bazı menfi olayların artık unutulması gerektiği ve bundan sonra centilmence davranışların yani bize yakışan davranışların sergilenmesi zorunluluğudur. O nedenle lütfen sahadaki rakiplerimiz fakat gerçek hayattaki dostlarımız hakkında husumete yol açacak ifadelerden kaçınalım.
talha58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.03.2005, 22:33   #17
Eyüp Bayrak
Acemi Yiğido

Eyüp Bayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Eyüp Bayrak isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

GÜZIDE SEHRIMIZ SIVAS HAKKINDA:
Ünlü gezgin Evliya Celebi seyahatnamesinde Sivas hakkinda söyle diyor:
Sivastan at üzerinde gecerken kafam agac dallarina degmesin diye basimi egerek gectim. diyor.
Bu büyük gezginin de yazdigi gibi Sivasimiz cok önceleri cok SIK agacliklarla kapli oldugu ve yesilliklerle dolu oldugu bildiriliyor.Ama bugün bakiyoruz ki bilincsiz kesimler sonucu Sivasimiz yesillikten mahrum kalmistir.
Eyüp Bayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 29.03.2005, 22:58   #18
Eyüp Bayrak
Acemi Yiğido

Eyüp Bayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Eyüp Bayrak isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

TARIHTEN BIR ENSTANTANE
Sivas konumu itibariyle her dönem cok önemli bir merkez olmus,cesitli medeniyetlere besiklik etmistir.bunlardan biri de Osmanli medeniyetidir.Yildirim Bayezit ve diger bir türk olan mogol hükümdar Timur un dünya hakimiyet mücadelesi sirasinda stratejik bir konuma sahip Sivasi isgal etmesiyle savas kacinilmaz olmustur.Timur un Sivasi isgaline cok icerleyen büyük padisah Bayezit;Sivas gibi bir sehir i kaybettim diyerek üzüntüsünü belirten bir söz söylemistir.Timur Sivasi isgal ettikten sonra cok büyük yikimlar yapmis ,sehir yagmalanmistir.Fakat kim bilir, belki de Sivas halkinin bedduasi yüzünden dünya hakimiyetini gerceklestiremeden Cin üzerine sefer hazirliklari yaparken ölmüstür.
Eyüp Bayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 01.04.2005, 01:56   #19
V1CT0RY
Usta Yiğido

V1CT0RY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

86 Mesajına 186 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 979 V1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOKV1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOKV1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
iskeletor Nickli Üyeden Alıntı
GÜZIDE SEHRIMIZ SIVAS HAKKINDA:
Ünlü gezgin Evliya Celebi seyahatnamesinde Sivas hakkinda söyle diyor:
Sivastan at üzerinde gecerken kafam agac dallarina degmesin diye basimi egerek gectim. diyor.
Bu büyük gezginin de yazdigi gibi Sivasimiz cok önceleri cok *** agacliklarla kapli oldugu ve yesilliklerle dolu oldugu bildiriliyor.Ama bugün bakiyoruz ki bilincsiz kesimler sonucu Sivasimiz yesillikten mahrum kalmistir.
WALLA YAWS YEŞİLLİK HALİYLE SİVASIM DAHADA Bİ GUZEL OLURDU HER HALDE
Alt 28.04.2005, 12:45   #20
bostanci58
Yeni Yiğido

bostanci58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 bostanci58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

GECE HAKİMİ KARDEŞİM SANA SONUNA KADAR KATILIYORUM.BU NEZİH DÜŞÜNCENİZDEN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDİYORUM.BÖYLE İFADELER HİÇTE HOŞ DEGİL.YAZIYI YAZAN ARKADAŞIMIZINDA İYİ NİYETİNDEN ŞÜPEM YOKTUR. NASIL DOGDUSAK BİRGÜN ÖLECEGİZ SİVASSPORLU DOGDUK SİVASSPORLU ÖLECEGİZ....[size=6][/size]
bostanci58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
fikra, gİbİ, hİkayelerİ, sİvas, sİvasli