Zafer
İsviçre maçından sonra A Milli Takımımız’a 6 maç ceza verip, hepimizi çileden çıkaran FIFA nihayet insafa geldi. Ulusoy ve Erzik’in ortaklaşa çalışması sonuç verdi, şok ceza 3 maça indirildi
Emre’ye de 2 maç indirim
FIFA Tahkim Kurulu, İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle A Milli Takımımız’a verilen 6 maçlık tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirdi. Ancak Türkiye’nin tarafsız sahada yapacağı bu üç maçta veya özel karşılaşmalarda herhangi bir olay yaşanması halinde eski cezanın aynen geçerli olacağı kaydedildi. Kurul ayrıca milli futbolcu Emre Belözoğlu ile İsviçreli Benjamin Huggel’in 6 maçlık cezasını da 4 maça düşürdü.
‘Erzik’ten Allah razı olsun’
Haluk Ulusoy, bu kararın federasyonunun FIFA nezdindeki gücü, itibarı ve etkinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir diplomasi ve beraberlik içinde, en azından cezayı yarı yarıya indirebilir miyiz diye yola çıktık. Şenes Erzik ile iyi bir ikili oluşturduk. Bu kararın çıkacağına inancım sonsuzdu. Şenes başkanımızdan Allah razı olsun. Ülke adına yapması gerekenden fazlasını yaptı diye düşünüyorum...”
‘Ben olsam CAS’a giderdim’
“Bu tip bir olayın tekrarlanmayacağına dair FIFA’ya garanti verdik. Yaşanan olaylardan herkesin ders aldığını varsayıyorum.” Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakcı, “Ben olsam yine de CAS’a giderdim” derken, Erzik ve Ulusoy’a teşekkür eden Milli Takımın teknik patronu Fatih Terim ise şöyle konuştu: “Bu aşamada toplanıp maçları hangi ülke ve statta yapacağımıza karar vereceğiz. Dortmund ve Gelsenkirchen’deki statlar çok iyi ama bakacağız.”
Milli takımın maç programı
2 Eylül 2006: BAY
6 Eylül 2006: Türkiye-Malta (Tarafsız)
7 Ekim 2006: Macaristan-Türkiye
11 Ekim 2006: Türkiye-Moldova (Tarafsız)
24 Mart 2007: Yunanistan-Türkiye
28 Mart 2007: Türkiye-Norveç (Tarafsız)
2 Haziran 2007: Bosna Hersek-Türkiye
6 Haziran 2007: BAY
8 Eylül 2007: Malta-Türkiye
12 Eylül 2007: Türkiye-Macaristan
13 Ekim 2007: Moldova-Türkiye
17 Ekim 2007: Türkiye-Yunanistan
17 Kasım 2007: Norveç-Türkiye
21 Kasım 2007: Türkiye-Bosna Hersek