22.01.2013, 11:06
|
|
|
Usta Yiğido
1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
|
Ne koydun ki elime,ne süreyim yüzüne!

Sivasspor’un Gaziantepspor maç öncesi,stadın yanındaki bilet gişesi önünde adının Turan olduğunu söyleyen bir taraftar “ Abi,maça gelirken senin sürekli söylediğin , seyirci konusu aklıma geldi,onun içinde gelirken kahvelere bakarak geldim valla hepsi ağzına kadar çakılıydı!Buraya gelip tenhalığı görünce sinirlenip nerdeyse bende geri gedecektim” diyerek Sivaslı’ların maça ilgisizliğini anlattı.
Turan kardeşime de söyledim,bu konuda Sivas insanın aşırı derece bilinçsiz,onun içinde Sivasspor’un kıymetini bilmiyorlar.Sivasspor’un Gaziantepspor karşısındaki futbolunu ve yapılan transferleri eleştirelim,ama öncesinde biz görevimizi yapıyormuyuz ona bakmak gerekir. Yapmadığımız gün gibi ortada. Bursaspor’la oynanan kupa maçına 2 bine yakın ,Gaziantepspor maçınada 3 bin civarında seyirci geliyorsa,kimse kusura bakmasın ne Sivasspor’un oynadığı futbolu,nede yapılan transferi eleştirme hakkımız var!Önce bu takıma gerçekten sahip çıkılacak,ondan sonra konuşulacak. Sen lig maçına gelme,kahvede otur,yada evinde televizyon seyret,ondan sonrada Sivasspor’u eleştir.Bu gerçekleri yazıp söylediğim zamanda “ Ya sen bu konuda Sivaslı’lara çok yükleniyorsun” filan deniyor.
Sivaslı’nın bu vefasızlığını görünce az bile yazdığımı düşünüyorum.
Hala çoğu insan “ Biz zamanında çook gittik,Amasya,Fatsaspor,Termes por vs.deplasmanların da takıma çok destek verdik”.
Sanki Sivasspor sevgisi nöbetleşerek el değiştirecek bir şeymiş gibi! İşin garip tarafı bunu söyleyenler,Fenerbahce,Galatas aray ve Beşiktaş’la oynanan maçlara koşa koşa geliyorlar.
Sivasspor’a gereken desteği vermek için illa alt liglerde oynaması mı bekleniyor? Başarılı olur veya olamaz,Sivasspor süper ligdeyse destekte süper olmalı. Ama bakıyorsunuz,Sivasspor süper ligde,Sivaslı hala 2.lig B kategorisinde!
SİVASSPOR BİR AN ÖNCE TOPLANMALI
Sivasspor bu sezon gerek oynadığı futbolla,gerekse aldığı skorlarla bir türlü istikrarı yakalayamadı. Ligin ilk yarısında bazı maçlarda çok iyi futbol oynayarak göz kamaştıran Sivasspor,kupada ve ikinci yarının ilk maçında bekleneni bir türlü veremedi.Daha doğrusu,bu maçlarda Sivasspor’a iyi bir golcünün ne kadar gerekli olduğu bir defa daha ortaya çıktı. Eneramo hala düzelecek,hala kendisinden bekleneni verecek! Çok güçlü ve çok iyi top saklıyor ama geçen sezonki gol vuruşlarından çok uzak. Ligin ilk yarısındada Eneramo iyi değildi,ama herkes “Devre arası kampından sonra kendine gelir” diye düşündü ama ne 1461 Trabzon maçında nede Gaziantep maçında beklenen Eneramo’dan eser yoktu.
Sercan Yıldırım Sivasspor’un bu bölgede aradığı isim olurmu bunu zaman gösterecek.Çok kısa süre içerisinde Kırmızı-Beyazlı formayla göreceğimiz bir başka golcü Polonyalı 27 yaşındaki Arkadiusz Piech içinde aynı düşüncedeyim.
Netice olarak şunu bir kez daha tekrarlamakta fayda var. Bizler takımımız için gerekli desteği verelim,ondan sonra Sivasspor’dan bir şeyler bekleyelim..
Abdullah YİĞİT/Hürdoğan
|
|
|