Cevap: TARAFTARIMIZA..!
Tüm arkadaşların mesajlarını okumaya çalıştım. Bu mesajlarda hemen göze çarpan meseleleri aktarmakla başlamak daha doğru olsa gerek.
1-Çok katı agresif yorum yapan arkadaşlar fanatik derecesinde bağlı hatta bağımlı takımlarına.. En ufak yenilgilerde ve kötü futbolda duygularını dışa vuruyor hatta işi biraz abartarak küfür argo ve kişilik haklarına saldırıya varana kadar sınırları zorluyorlar.
2-Adam sendeci yorum yazan arkadaşlar ise belli bir yaşın üzerinde olan ve takım nasıl gidiyor, takımın bünyesi nasıl oluşmuş, top yuvarlakmı, saha düzmü, futbol kaç kişiyle oynanıyor derecesine varana kadar bilgiden mahrum ama yinede adım geçsin diye bir şeyler karalayan zatçıklar...
3-Üzgün ama mağrur ayrıca efendi kişilikli yorum yazan arkadaşlarımız ise, üzüntüsünü ve agresifliğini bastırıp, teskin etme vede arkadaşlarına yol gösterme şeklinde ortaya çıkan adeta bir edebi akım gibi taraftar profili çizen bir kesimden oluşuyor...
Tam olarak nasıl davranmalıyız nasıl tepki koymalıyız bilemiyoruz ama art arda gelen kötü sonuçlar insanı bir yerlere sürüklediği doğru. Ama değerli arkadaşlarımız bir tepki vereceksek mutlaka verelim. Çıkalıp bağıralım çağıralım aramızda münazaralar yapalım. Gel görki söz konusu ahlak vede argo/küfür işin içine girdiği zaman hem kendimizi hemde buraya yazı yazılan sayfaları nahoş etmiş oluyoruz. Bir arkadaşımız çıkıyor Sayın Bakkal derhal istifa etmelidir takımın selahiyeti bakımından takımdan gönderilmelidir. Şu şu şu sebeplerden olayı gitmelidir vesaire sözlerle gayet medenice ve üsturupluca sözlerini söylerken bir diğer arkadaşımız defol git, burası ahırmı, çapulcularını alda git..vs söylemlerle hatta daha ağır hakaretlerle adeta kişilik hakkına saygısızlık edercesine söylemlerde bulunuluyorsa işte bu durumda sizin yazdıklarınız da editlenir vede vermiş olduğunuz tepki hiçbir işe yaramaz. Arkadaşlar eleştirilerinize katılmamak mümkün değil. Belki yüzde 70-80 ine katılıyoruz ama söylemleriniz ve bakış açınızın ağza vuruş şekli bu olmamalı. Bakınız maç sonlarında tüm PC başındaki hemşerilerimiz yorum yazıyor. Katılırsınız katılmazsınız ama ben kendi adıma UTANIYORUM bu yazdıklarınızdan. İstisnalar kaideyi bozmaz bu kişilerin sayıları çok az. Ama toplu hareketlerde bir kıvılcım nerde yanarsa o kişiler hep o tarafa yönleniyor. Yine diyorum düşüncelerinizde haklısınız.
Ayrıca biz taraftar olarak her zaman şehrimizde yaşasakta yaşamasakta takımımıza gönülden bağlıyız. Sivasspor bir bütündür. Oyuncular, yönetimler, teknik ekip hepsi gelip geçicidir. Tek baki futbol adına taraftardır. Bir takım taraftarı ile yaşar onunla bütünleşir. Ama taraftar bu şekilde tavır gösterirse hem takım hem şehrimizin ekonomisi hemde kendi sağlığımız dolaylıda olsa etkilenir yıpranır. Yenilince alkışlamayacağız tabiki tepkimizi koyacağız. Hem zamanımızı hemde paramızı harcıyorsak bir şeyler beklemek bizimde hakkımız, lakin bu şekilde değil...
Lütfen sizden ricamız 60 bin civarında üyesi olan, Yazılı ve görsel medya tarafından takip edilen güzide sitemizi, güzel ve yapıcı yorumlarla şenlendirelim hem örnek olalım hemde eleştirilerimizi yapalım. Taraftar takımın kalbi ise bu kalbi sağlam tutalım. Tüm oyuncularımıza teknik heyete ve yönetime herşeye rağmen destek olalım. Bu saatten sonra sadece teknik patronun işi bırakması birşeylere merhem olmayabilir. Biraz daha zaman verelim.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|