Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Nostalji Sivasspor

Nostalji Sivasspor Sivasspor Nostalji, Futbolcular, Amigolar, Yönetim, Taraftarlar vs.

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 12:43   #1
izmirliyigido
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

Sivas basınında 50 yıldan fazla süredir görev yapan Yücel Yönal, bugüne kadar 29 kulüp başkanı ve 50 teknik direktör ile çalıştı. Ömrünü Sivasspor’a adayan Yönal, sporun bacasız sanayi olduğu ve sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Serhat ZAFER / AjansSpor Sivas Temsilcisi

38 yıl sonra Sivasspor’u Süper Ligde görmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşayan Gazeteci Yücel Yönal, kendisine bu anı yaşatan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve ekibine sonsuz teşekkürlerini sundu.

İşte Yücel Yönal’ın ağzından Sivasspor.

“Öncelikle Sivas’ın ve Sivasspor’un adını taşıyan SİVASSPOR Dergisini yayın hayatına hazırlayan, zor günlerin adamı olarak tanıdığım, tuttuğunu koparan Sivas sevdalısı Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetimini böyle bir dergiyi Sivasspor’a kazandırmalarından dolayı tebrik eder yayın hayatında uzun ömürlü olmasını canı gönülden temenni ederim.

Kıymetli okuyucular her insan yaptığı güzel işlerle öğünme hakkına sahiptir. Belli konularda tevazu göstermeye, yaptıklarımızı gizlemeye gerek yoktur. Yarım asra yaklaşan gazetecilik meslek hayatımda hem gazeteci, hem de fotoğrafçı kimliğimle senelerce Ankara ve İstanbul gazete ve ajanslarının mutfağına Sivas’tan haber taşımanın hala mutluluğunu yaşıyorum. Elim kalem tuttuğunca, deklanşöre basana kadar da bu görevi Allah’ın izniyle sürdürmek azmindeyim. Sivas’ta senelerce foto ve haber muhabirliği görevlerini yapmam nedeniyle ülkeme ve Sivas’a yararlı olan bir şeyler yaptığımı sanıyorum.

Gönül yarem, büyük sevdam Sivasspor 38 yıllık rüyamı gerçekleştirdi. Bu köşeden Sivasspor için methiyeler düzmek, Sivasspor’un şanlı tarihine bakıp bugünleri yorumlamak benim hakkım diyorum. Sivasspor 40 yaşında, ben Sivasspor’dan 25 yaş büyüğüm. 40 yıl bu sevdanın peşinde yılmadan, usanmadan koştum durdum. 4 Eylül Stadyumu’nun dili olsa da konuşsa, nelere şahit olduğumu, ne sıkıntılar yaşadığımı. Bu uzun maratonda birçok başkan, onlarca yönetici, yüzlerce futbolcu geldi gitti. Kimileri yaşamını sürdürüp Sivasspor ile nostalji yaşarken, kimileri hakkın rahmetine kavuştu. Neyse ki ben bu şampiyonluğu gördüğüm için gözlerim açık gitmeyeceğim. 40 yıl kar, yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden Kırmızı-Beyazlı takım doğduğu günden bugüne kadar neler yaşadım.

Sivas’ın futbolda adını duyurabilmesi için çiçeği burnunda bir gazeteci olarak o yıllarda Sivas’ta yayınlanan yurt gazetesi muhabirliğinin yanı sıra Cumhuriyet, Tercüman, Son Havadis, Yeni Sabah, Akşam Gazetesi ve Türk Haberler Ajansı muhabirliklerini yaptım. 1960 yılına kadar profesyonel takımlar büyük şehirlerde kurulmuştu. Daha sonraki yıllarda Adana, Bursa, Trabzon, Eskişehir ve Samsun illerinde kurulmaya başlandı. Bende o senelerde muhabirliğini yaptığım gazetelerde “Sivasspor ikinci lige alınmalı”, “Sivas buna müsait” v.s haberler yapıyordum. 1967 yılında Şekerspor haksız yere birinci ligden düşürüldüğü iddiasıyla Danıştay’a dava açtı. Davayı kazanan Şekerspor’un birinci lige çıkması ile Sivasspor ikinci lig beyaz guruba alındı. Bu müjdeli haber Cumhuriyet Gazetesi Spor Servisi Müdürü, şimdi ise Türk Spor Ajansı Sahibi ve Yönetmeni Erdoğan Arıpınar’ın büyük bir gazetecilik çalışması yaparak almış olduğu istihbaratla bana iletildi. Sivasspor’un ikinci lige çıktığı haberini bende o dönemin Belediye Başkanı Ahmet Durakoğlu’nu makamında ziyaret ederek müjdeyi verdim. Bu müjdeyi belediye ses yayın cihazından Sivaslılara duyurmanın mutluluğunu yaşadım. Yapılan anonsta “CUMHURİYET GAZETESİNİN SİVASLILARA MÜJDESİ VAR. YARIN BİR CUMHURİYET GAZETESİ ALIN” anonsunu yaptırarak Sivaslılara Sivasspor’un ikinci lige alındığını duyuran gazeteci oldum.

İkinci olay ise , o yıllarda Sivasspor’un maç yaptığı stadyumun adı Şehir Stadyumuydu. Diğer gazeteci arkadaşlarım gazetelerde stadyumun adını Şehir Stadyumu olarak yazarken ben ise o zamanki Gençlikspor İl Müdürleri sırası ile Halil Gürel, Hikmet Kavukçu ve Nurettin Kaptan’ın bana “sen bu stadyumun ismini neden 4 Eylül geçiyorsun, bir daha geçme” demelerine rağmen onlara aldırış etmeden 4 Eylül Stadyumu yazmaya devam ettim. Amacım stadyumun isminin tarihi Sivas Kongresi ile aynı adı taşımasıydı. Bunda da muvaffak oldum ve o günden sonra şehir stadyumunun adı 4 Eylül Stadyumu kaldı.

Sivassporla yaşadığım önemli üçüncü olay “YİĞİDOLAR” oldu. Yigidolar adına gelince o dönem Eskişehir’in es-eslerinden, Trabzonspor’un Lazigolarından, Fenerbahçenin sarıkanaryasından esinlenerek yiğidin harman yeri olarak anılan Sivas’ta taraftara “YİĞİDO” lakabını yakıştırdım. Bu patent ilgi gördü. Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Namık Sevik, Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Erdoğan Arıpınar, Zafer Gazetesi Spor Sorumlusu Güray Soysal, Son Havadis Gazetesi’nden Tahir Kutsü Maker, Tercüman Gazetesi’nden İslam Cüpi tarafından “YİĞİDO” adını ortaya çıkartılmamdan dolayı tebrik edildim.

O yıllarda iletişimin kısıtlı olması nedeniyle stadyumda bir tek telefon vardı.Önce PTT şehirlerarası aranır, 03’e kayıt verilir sonra PTT memureleri tarafından bağlantı sağlanırdı. Bağlanmada gecikmeler olması nedeniyle memureler ile defalarca mahkemelik oldum. Fakat hepsinden hakim karşısında aklanarak çıktım. O yıllarda maçların önemine göre fotoğraf istenirdi.Hem maçı izleyeceksin, hem de maçtan sonra fotoğrafı banyo yapıp, karta basıp 5 saat içerisinde Ankara Sitelerde olacaksın.Şimdi ise maçların fotoğrafları ve haberi dizüstü bilgisayarla anında gazete merkezlerine ulaştırılıyor. Yetmişli yıllarda özellikle zirveyi zorladığmız seneler hemen hemen çeşitli gazete ve ajansların muhabiri olmam nedeniyle gelen gazetecileri ağırlamak işi bana düşerdi. Sivasımızın tanıtımını ve konukseverliğin en güzelini sergilemeye gayret ederdim. Maç öncesi neyse de maçtan sonra haberler geçilir ondan sonra şenlik başlardı. Köşk ve belediye lokantalarında verilen yemek sonrası Paşafabrikası, Hafik Gölü ziyaret edilir, Sivas’a dönünce de fasıl Kale Gazinosu’nda sabaha kadar sürerdi. Tabi bunların bir bedeli vardı. Ama Sivasımızın tanıtımı bakımından helal olsun diyorum.Bugüne kadar 29 değişik kulüp başkanı, 50 teknik direktör ile çalıştım. Sivasspor’un Türkiye Süper Ligi’ne çıkacağına inandım ve hayali ile yaşadım. Tek kelime ile “İYİKİ VARSIN MECNUN OTYAKMAZ” diyorum. Milyonlarca Sivaslı adına teşekkür ediyor, iyiki varsın diyorum.

Sivasspor’un Türkiye Süper Ligine çıkmasından sonra yıllarca Sivasspor haberleri yapmam, Sivas şehit stadyumunun adını 4 eylül Stadyumu olarak değiştirmem, Sivasspor taraftarlarına “YİĞİDOLAR” lakabını yakıştırmam nedeni ile İstanbul Kalyon Otel’de Türk Spor Ajansı tarafından düzenlenen bir etkinlikte başarılı sporcular yanı sıra bana da Türk Spor Ajansı Sahibi Erdoğan Arıpınar tarafından şilt verilmesiyle onurlandım.

Kaynak: www.ajansspor.com/haber/173963
(19.03.2007 14:48)
  Alıntı ile Cevapla
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 12:52   #2
izmirliyigido
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

Ben küçüklüğümde ve gençliğimde Sivas'ta iken, gerek maçlarda olsun, gerekse milli bayramlardaki törenlerde olsun Yücel abiyi her zaman görürdüm. Hatta biz ikiz olduğumuz için biz ilkokul yıllarındayken, bir hayli dikkatini çekerdi herhalde bize takılırdı. Aradan geçen 24 yılda eminim kendisi o kadar işlerin arasında bunu unutmuştur ama ben asla onu unutmadım. Sivas'ın bir simgesi haline gelen bu büyük insan tarihe şahitlik yapmış ve de Sivasspor tarihini adım adım, santim santim, milim milim bilen , yaşayan ve aktaran SİVAS'ın ve SİVASSPOR'un şanlı sayfalarında her zaman yerinin alacaktır. Ve asla da unutulmayacaktır.

Gelin hayattayken kıymetini bilelim, ondan faydalanalım. Allah sana uzun ömürler ve sağlıklı bir hayat versin Yücel abi. Herşey için çok teşekkürler. Sivas'a gelince mutlaka ziyaretinize geleceğim Yücel abi.

İzmir'den sevgi ve saygılarımla
(Yalçın KINIK-İzmir)

Konu izmirliyigido tarafından (20.03.2007 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 6 Kullanıcı 'a Teşekkür Ediyor...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 15:16   #3
merkez_emre
Usta Yiğido
 
merkez_emre - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 02.12.2006
Yaş: 34
Mesajlar: 1.926
Thanks: 510
470 Mesajına 1.011 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 830 merkez_emre COK SEVILEN BIR KISImerkez_emre COK SEVILEN BIR KISImerkez_emre COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

gercekten Dev bi cınar allah uzun ömürler versin
__________________
Bu kadar taraftarın ıcınde bız taraftar olamayız haydi eyvallah ;)
merkez_emre isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda merkez_emre'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 16:14   #4
abircan
Usta Yiğido
 
abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 2.156
Thanks: 555
239 Mesajına 440 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 905 abircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDIabircan TAM BIR BEYEFENDI
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

helal olsun ne değerlerimiz varmış, sahip çıkalım lütfen
__________________
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık
KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ
abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda abircan'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 16:19   #5
ali_zara
Yiğido
 
ali_zara - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 07.02.2007
Yaş: 29
Mesajlar: 388
Thanks: 72
39 Mesajına 56 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 665 ali_zara Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

wallahi o abiyı tebrik etmek lazım hep sivassporu 3.2.1 ligte takıp edıyor bravo abi bu abi bizdende fanatık yaa
ali_zara isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda ali_zara'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 17:46   #6
zaralım 58
Usta Yiğido
 
zaralım 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 09.09.2006
Yaş: 35
Mesajlar: 1.902
Thanks: 19
151 Mesajına 195 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 832 zaralım 58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

YÜCEL YÖNAL SİVASSPOR İÇİN BİR ABİDEDİR.SİVASSPOR YÜCEL YÖNAL'IN DEĞERİNİ BİLMELİDİR.
zaralım 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı zaralım 58'a Teşekkür Ediyor...
-->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 17:58   #7
myway
Usta Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 18.03.2006
Mesajlar: 3.670
Thanks: 2.696
978 Mesajına 2.692 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1042 myway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

Yücel Abiyi de bu haberle tanımış olduk... teşekkürler
'Elim kalem tuttuğunca, deklanşöre basana kadar da bu görevi Allah’ın izniyle sürdürmek azmindeyim.' demiş kendisi....
biz de öyle olmasını umuyoruz. katkılarından dolayı teşekkür bir borçtur bu abimize...
myway isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı myway'a Teşekkür Ediyor...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 18:47   #8
kurtay58
Yiğido
 
kurtay58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 17.03.2007
Mesajlar: 411
Thanks: 58
99 Mesajına 188 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 664 kurtay58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

YÜCEL ABİ İNŞALLAH SİVASSPORUN ŞAMPİYONLUĞUNUDA GÖRÜRSÜN. ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN
kurtay58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda kurtay58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 20.03.2007, 21:53   #9
AMCA58
Yiğido
 
AMCA58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 04.09.2005
Yaş: 53
Mesajlar: 302
Thanks: 13
9 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 AMCA58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

YÜCEL ABİYİ STADYUMA GELENLER,MAÇLARI DEVAMLI SEYREDENLER MUHAKKAK TANIRLAR.GAYET MUTEVAZİ OLAN YÜCEL AĞABEY BOYNUNA TAKTIĞI FLAŞLI MAKİNASIYLA SAHA KENARINDA GEZİNİR,EN İYİ POZLARI YAKALAMAYA ÇALIŞIR,ARADA FUTBOLCULARLA ŞAKALAŞARAK ONLARDAN HABER ALMAYA ÇALIŞAN,İŞİNİ ÖZENLE YAPMAYA ÇALIŞAN HERKESİN SAYGI DUYDUĞU VE TANIDIĞI BİR İSİMDİR.KENDİSİNİ BURDAN SELAMLIYOR,DAHA NİCE UZUN YILLAR DİLEKLERİMLE SAYGIYLA SELAMLIYORUM.ONUN GİBİ İNSANLAR HAYATTAYKEN DEĞERLERİNİ BİLMEK LAZIM.
__________________
::P
AMCA58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı AMCA58'a Teşekkür Ediyor...
--->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!
Alt 21.03.2007, 08:41   #10
izmirliyigido
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart --->: 40 yıldır Sivasspor'u takip ediyor!

Tanıyanlar ve hatta maçlarda dikkat edenler Yücel Yönal'ı hemen biliyorlar. Sivas'ta ki ilk maçımızda lütfen maç öncesi sevgi gösterisinde bulunup, tribünlere çağıralım...
  Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı 'a Teşekkür Ediyor...
Cevapla

Etiketler
ediyor, sivassporu, takip, yıldır

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git