Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..
Alt 22.04.2007, 08:38   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..

Bir güneş gibi doğmuştu 1925’te İzmir’in üzerine... Altay’dan kopma bir grup insanın bir araya gelerek Türk futboluna kazandırdığı Göztepe, kısa zamanda büyük başarılara imza attı.

1949’da Gençlerbirliği ve Beşiktaş’ı saf dışı bırakarak Türkiye Amatör Takımlar şampiyonu oldu. 1959’da kurulan Profesyonel 1.Lig’e alındı. İki kez Türkiye Kupasını İzmir’e getirdi.
Artık yurt içindeki başarılar da yetmiyordu Sarı-Kırmızılılar’a... Adnan Süvari komutasındaki Göz Göz, Ali’li, Fevzi’li, Gürsel’li, Nevzat’lı kadrosuyla Avrupa’da da destan yazmaya başladı. Atletico Madrid’e üç gol atan Göztepe, Fuar Şehirleri Kupası’nda (UEFA) adını yarı finale yazdıran ilk Türk kulübü olarak tarihe geçti. Türkiye 1.Ligi’nde 25 sezon geçirdi. 1981-82 sezonunda İkinci Lig’e düştü. 18 yıl mücadele ettiği 2. Lig’den 1999’da 1. Lig’e taşınırken İzmir o gece uyumadı.
Onbinler sokağa döküldü... Güzelyalı sahili kilitlendi, o muhteşem geceyi kutladı. Ama temelsiz bir yapı üzerine kurulan Sarı-Kırmızılılar zafer sarhoşluğu içerisinde 1. Lig’de fazla yaşayamadı. Kara bulutlar kulübün üzerini kapladı. 2002-2003’te Lig A’ya indi. Yanlışlar sürdü, efsane kendini maratonun sonunda Lig B’de buldu. Tarihi çınar günden güne erirken, iç çekişmeler, kıskançlıklar, ‘Ben bilirim’ ukalalığı yaraya merhem olamadı. Ve Göztepe Üçüncü Lig’le tanıştı.

Geçtiğimiz sezon amatörlüğün kapısından dönüldü. Borçlar nedeniyle kulübün eli kolu bağlandı. Transfer yasağı nedeniyle hiçbir takviye yapılamadı. Daha düne kadar halı sahada top koşturan gencecik fidanlar, zorunlu olarak arenaya sürüldü. Mahkeme kapılarında çare arandı. Ama kanser vücudun her yerini sarmıştı artık.
Ve dün...
Aliağa Belediye maçı bir umuttu. Her hastanın umudu gibi... Ve 90 dakikanın sonunda o umut da bitti. Alsancak Stadı’na gelen binlerce Sarı-Kırmızılı, Göztepe’yi İzmir’de son kez Profesyonel Lig’de gördü. Kimi öfkeli, kendilerini bu duruma getirenlere isyan ediyordu... Kimi gözyaşları içinde bir çınarın devrilmesine tanıklık ediyordu.

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..
Alt 22.04.2007, 08:55   #2
liseli
Yiğido

liseli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

14 Mesajına 36 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 752 liseli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..

Koskoca Göztepe düştü çok üzüldüm yazık oldu Ligde o kadar gereksiz takım varken Göztepenin küme düşmesi beni üzdü...
Alt 22.04.2007, 08:55   #3
Hayatcoqqberbat
Acemi Yiğido

Hayatcoqqberbat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 681 Hayatcoqqberbat Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

way be işte vurdumduymazlığın sonu klupleri nema aracı olarak gören bazı yöneciler yüzünden 80 yıllık çınar devrildi yazık oldu bence arık altay veya izmirsporla birleşip yeniden oluşum sağlamalılar. yoksa kaybolup giderler yazık çok yazık
Hayatcoqqberbat isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..
Alt 22.04.2007, 09:01   #4
Abdullah DuMaN
Usta Yiğido

Abdullah DuMaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.168 Mesajına 9.556 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1527 Abdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz sein
Standart -->: EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..

bir zamanın en iyi takımların dan birisinin bu hahe gelmesi nekadar kötü ne oldum dememeli ne olucam demeli

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....
Abdullah DuMaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007, 09:14   #5
Bilmiyorum5
Tecrübeli Yiğido

Bilmiyorum5 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 12 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Bilmiyorum5 kann nur auf Besserung hoffen

sivassporumuzun BU OLAYLARDAN DERS ALMASI GEREKTIGINI DUSUNUYORUM YARIN BIZIMDE SONUMUZUN BOYLE OLMASINI ISTEMIYORSAK TRANSFER YAPARKEN BUTCEMIZIN USTUNE CIKMAMAMIZ LAZIM AKSI TAKTIRDE SONU HUSRAN OLUYO GORULDUGU GIBI DUN BIR COK GOSTEPE SITESINI VE YAZARLARINI ZIYARET ETTIM TAKIM BU HALE OYUNCULAR YUZUNDEN DUSTU FUTBOLCULAR TAKIMI SÖMÜRDÜLER DEDİ . BU FUTBOLCULARI BUYUK PARALARA ALDIK (SÜPERLİGDEKİ DÖNEMDEN BAHSEDIYO) AMA KONTRATLARINDAKI FIYAT COK OLDUGU ICIN ODEYEMEDIK VE BU OYUNCULAR BEDELSIZ KALARAK BASKA TAKIMLARA GITTI KULUBUN ESAS COKUS NEDENI BU BU HUSUSTA SIVASSPOR YÖNETİMİNİN BÖYLE HATALARA DUSMEMESI LAZIM SUAN Kİ MEVCUT YÖNETİM DÜŞMEZ DİYEBİLRSİNİZ AMA MECNUN OTYAKMAZ FİKRET ÜNSAL VE BULENT UYGUN ISTIFA ETSIN BU TAKIM ANINDA KUME DUSER DUNYANININ BORCU OLUR KIMSEDE SAHIP CIKMAZ BU SEBEPLE BENCE SIVASSPORUN HEDEFI UEFA DEGIL BU TIP SORUNLARLA KARSILASMAMAK ICIN IYI BIR MALI ALT YAPI OLUSTURMAK OLMALIDIR SAYGILAR
Alt 22.04.2007, 09:39   #6
35gürün58
Usta Yiğido

35gürün58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

284 Mesajına 589 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 819 35gürün58 FAZLA SÖZE GEREK YOK35gürün58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Evet gidişatı da sonunuda hüzünle ve hazinle izledim çünkü İzmir'de ikamet etmem nedeniyle 1965 yılından bu yana Göztepeyi takip ediyor nice büyük futbolcunun göztepenin başarıları için ter döktüğünü yakınen izliyordum,
Kaptan Gürsel aksel, Gol kralı Fevzi Zemzem, kalede Ali Artuner, Bombacı Halil,Özer,İsmail, ve başlarında muhteşem futbol adamı Adnan Suvari..
açılış yazısında değindiği gibi nice büyük başarılara imzasını atmış dev bir çınar ,benim için özel bir önemide Kaptan Gürsel in İlkokulda benim Öğretmenim oluşu okulumuzda birde Altınordulu Muzaffer vardı iki futbol adamı karşılıklı takım oluşturur ve okulumuzun o büyük bahçesinde maç yapardık, sonra aradan yıllar geçti O büyük başarıları yaşandıktan sonra Öğretmenim , kaptan Gürsel Aksel yanlış hatırlamıyorsam Rize de bir araba kazasında yanarak can verdi bu beni bir hayli sarsmıştı, daha sonra sırasıyla Adnan Suvari, Ali Artuner gibi efsaneler aramızdanm ayrılarak rahmetli oldular,
Açılış yazısında da değinildiği gibi sahipsizlik, yanlış yönetim ve transfer politikaları, iyi futbolcularına sahip çıkmama , bir kazanç ve nema aracı olarak görülme ve satılanların yerine en az o kalitede futbolcular konulmaması ve böylelikle kazanılan paralarında kalitesiz futbolcu alımıyla kaybedilmesi , İzmirli iş adamlarının büyük bölümünün destek olmaması ,olanlarında sen ben kavgaları ile artı değer yaratmaması neticesinde bir efsanenin sonu hazırlandı.

Buradan gelmek istediğim bir konu var aslında bunlardan tüm takımların ders çıkarması gerek, özelliklede kendi adıma Sivassporum. Elimizde maçı çevirecek,kaderini etkileyecek birkaç futbolcumuz var, Servet sözleşmesi gereği sudan ucuza gidiyor, önce 500 bin dolar dendi şimdi 250 bin dolar artı kiralık bir futbolcu deniyor yani, 250 bin doları kesiyorlar ve 250 bin dolara kiralık futbolcu veriyorlar, sözleşme gereği yapılacak birşey de yok,
Hiç olmazsa Balili ye ve Mehmet Yıldız a sahip çıkalım onlara herzaman ihtiyacımız var, eğer satılırsa alınacakların onların yerini dolduracakları garanti değil. Bak Kayserispora Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz u o kadar istemelerine rağmen;önümüzdeki sezon hedeflerimiz için bizim ihtiyacımız var kesinlikle satmayız diyorlar, çok istiyorsanız kartpostallarını gönderelim diyorlar.Takdir edilecek ve ders çıkarılacak bir davranış, hatta üstüne iyi birkaç transferle daha da güçleneceğiz diyorlar.
Biz Mehmet Yıldızı ve Balili yi satarsak yerine takıma geçmişte olduğu gibi 10 tane transfer yapsak ve gelenleri tarih tekerrürden ibaret tir deyip gönderirsek ne olacak Mehmet ve Balili elden kaçırılmış ve yerine gerisin geriye gönderilen futbolcular ...................... ne olur ? kazanılan paralar da çarçur olur.
Geçmişte iki sezon yapılan transfer hataları,politikaları beni korkutuyor ve böyle düşünmeye zorluyor.

Evet Göztepe ye yazık oldu. Diğer takımlara da düşünülmesi gereken iyi bir ders.
İnşallah Küllerinden yeniden doğar ve bir dev gibi doğrulur Göztepe........
35gürün58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007, 09:44   #7
Ss--58--Ss
YASAKLI ÜYE

42 Mesajına 63 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Ss--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekannt
Böse --->: EFSANE´NİN ÇÖKÜŞÜ..

COK YAZIK OLDU GOZTEPE YE UZULDUM
Ss--58--Ss isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007, 10:07   #8
yigido_furkan
Usta Yiğido

yigido_furkan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

226 Mesajına 403 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 875 yigido_furkan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

cok yazık olmus okadar taraftara yazık üzüldüm inş. yenıden yükselirler ama artık zor
yigido_furkan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007, 10:20   #9
Flavio
Tecrübeli Yiğido

Flavio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 9 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 802 Flavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer AnblickFlavio ist ein wunderbarer Anblick

yazık olmuş.göztepelilere geçmiş olsun...

http://img250.imageshack.us/img250/1921/bububuh6.jpg
Flavio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.04.2007, 10:50   #10
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1269 yerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISI

Göztepe'nin düşüşü diğer takımlara örnek olmalı bence adamlar nerden nereye geldiler baksanıza. Kuluplerin yaptığı yanlış transferler tararaftarların takıma sahip çıkmamamları dah bir sürü sebep eğeer başarı istiyorsak herşeyi planlı bir şekilde ve ileriye dönük yapılmalıdır. Ders çıkartılmalı bu düşüsten...
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla