Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Süperlig > Milli Takım Hakkında

Milli Takım Hakkında Milli Takım Hakkında Yorumlar

Seçenekler Arama Stil

TÜRKIYE - MACARISTAN
Alt 11.09.2007, 10:47   #1
yigidomustafa58
Usta Yiğido

yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1162 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Pfeil TÜRKIYE - MACARISTAN

665 gün süren hasret sona eriyor

A Milli Futbol Takımı, Macaristan ile yarın yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 438. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 227'si resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 437 maçta, 150 galibiyet, 104 beraberlik alırken, 183 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 558 gol atarken, kalesinde 681 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı'nın yarınki Macaristan maçıyla birlikte iç saha ve taraftar özlemi bitiyor.
Milliler, 16 Kasım 2005 tarihindeki olaylı İsviçre maçından tam 665 gün sonra, Türkiye sınırları içinde resmi bir maça çıkacak.

İsviçre Milli Takımı ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu baraj rövanş maçını 4-2 kazanmasına rağmen, ilk maçı 2-0 yitirdiği için finallere gidemeyen Türkiye, maç sonrası yaşanan saha olayları nedeniyle FIFA tarafından önce 6 resmi maç tarafsız sahada seyircisiz oynamakla cezalandırılmış, bu ceza daha sonra Türkiye'nin itirazı üzerine 3 maça düşürülmüştü.

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde iç sahada oynaması gereken ilk 3 maçı Almanya'nın Frankfurt kentinde yapan Türkiye, yarınki Macaristan maçıyla birlikte Türkiye sınırları içinde, seyircisi önünde oynamaya başlayacak.

Öte yandan, 1 Mart 2006'da Çek Cumhuriyeti ile İzmir'de özel maç yapan Türkiye, tam 19 karşılaşma sonra Türkiye sınırları içinde sahaya çıkacak.

HASRET BİTİYOR
A Milli Futbol Takımı'nın, olaylı İsviçre maçının ardından yaptığı resmi
ve özel karşılaşmalar şöyle:

Tarih Yer Organizasyon Rakip Sonuç
---------- -------- ------------ --------- -----
01.03.2006 İzmir Özel Çek Cum. 2 - 2
12.04.2006 Bakü Özel Azerbaycan 1 - 1
24.04.2006 Genk Özel Belçika 3 - 3
26.05.2006 Bochum Özel Gana 1 - 1
28.05.2006 Hamburg Özel Estonya 1 - 1
31.05.2006 Offenbach Özel S.Arabistan 1 - 0
02.06.2006 Sittard Özel Angola 3 - 2
04.06.2006 Krefeld Özel Makedonya 0 - 1
16.08.2006 Lüksemburg Özel Lüksemburg 1 - 0
06.09.2006 Frankfurt Avr.Şam.Ele. Malta 2 - 0
07.10.2006 Budapeşte Avr.Şam.Ele. Macaristan 1 - 0
11.10.2006 Frankfurt Avr.Şam.Ele. Moldova 5 - 0
15.11.2006 Bergamo Özel İtalya 1 - 1
07.02.2007 Tiflis Özel Gürcistan 0 - 1
24.03.2007 Atina Avr.Şam.Ele. Yunanistan 4 - 1
28.03.2007 Frankfurt Avr.Şam.Ele. Norveç 2 - 2
02.06.2007 Saraybosna Avr.Şam.Ele. Bosna-Hersek 2 - 3
05.06.2007 Dortmund Özel Brezilya 0 - 0
22.08.2007 Bükreş Özel Romanya 0 - 2
08.09.2007 La Valetta Avr.Şam.Ele. Malta 2 - 2

Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır.

MACARİSTAN MAÇLARI

Tarih Yer Organizasyon Sonuç
---------- -------- ------------- -----
19.02.1956 İstanbul Özel 3 - 1
29.04.1962 Budapeşte Özel 1 - 2
22.09.1982 Györ Özel 0 - 5
04.04.1984 İstanbul Özel 0 - 6
16.03.1988 Budapeşte Özel 0 - 1
05.09.1990 Budapeşte Özel 1 - 4
07.09.1994 Budapeşte Avr.Şam.Ele.Gru. 2 - 2
06.09.1995 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. 2 - 0
07.10.2006 Budapeşte Avr.Şam.Ele.Gru. 1 - 0
Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır.

İNÖNÜ'DEKİ 64. MAÇ
A Milli Futbol Takımı, yarınki Macaristan maçını yapacağı İstanbul BJK İnönü Stadı'nda daha önce 63 kez sahaya çıktı.

Milliler, geride kalan maçlarda Dolmabahçe'de 26 galibiyet alırken, 22 kez yenildi, 15 maçta da eşitliği bozamadı.
BJK İnönü Stadı'nda rakip fileleri toplam 79 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 85 gol gördü.

Türkiye, BJK İnönü Stadı'nda ilk maçını 30 Mayıs 1948'de Avusturya ile yaptı ve özel karşılaşmayı 1-0 kaybetti. Milliler, Dolmabahçe'deki son randevusunda ise 3 Eylül 2005 tarihinde Danimarka ile 2-2 berabere kaldı.

(A) Milli Futbol Takımı, BJK İnönü Stadı'nda en farklı skorlu galibiyetini 28 Mayıs 1950'de özel maçta İran'ı 6-1 yenerek alırken, en farklı skorlu yenilgisini ise 14 Kasım 1984'te Dünya Kupası elemelerinde 8-0 ile İngiltere'ye karşı yaşadı.
RESMİ MAÇLARDA 15 YILDIR YENİLGİ YOK
Türkiye, BJK İnönü Stadı'nda son 15 yılda yaptığı 9 resmi maçın 6'sını kazanırken, 3'ünde berabere kaldı, hiç yenilmedi.

Dolmabahçe'de resmi maçlarda son yenilgisini 16 Aralık 1992 tarihinde, Dünya Kupası elemelerinde Hollanda karşısında 3-1'lik skorla alan milliler, bu statta daha sonra yaptıkları resmi maçlarda Polonya ve İsveç'i 2-1, Macaristan ve Arnavutluk'u 2-0, Azerbaycan'ı 3-0, Makedonya'yı 3-2 yendi, Letonya ve Danimarka ile 2-2, Yunanistan ile 0-0 berabere kaldı.

Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
"Ben ders almam, veririm !.. "(Canlı)
Alt 11.09.2007, 11:18   #2
yigidomustafa58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1162 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Pfeil "Ben ders almam, veririm !.. "(Canlı)

"Ben ders almam, veririm !.. "(Canlı)

Malta karşısında çok değerli iki puan kaybeden milli takımda Fatih Terim yarın oynanacak olam Macaristan karşılaşması öncesinde Turkcell Riva Tesislerinde bir basın toplantısı düzenliyor.

Sağduyulu eleştirilere mutlaka kulak veriyoruz. ama bunun dışındaki eleştirilere enerji harcamak istemiyoruz. Ben ve arkadaşlarım Macaristan maçında en iyi sonucu almak için çalışıyoruz. Yoksa Malta'ya puan kaybettiyseniz eleştirilmeniz gerekir. Türkiye gibi bir takım Malta'da puan kaybetmemeliydi. Bir diğer önemli maça 2 gün kala da bazı eleştiriler dikkate almayız. Futbolcular bunları hak etmiyor. Ciddi bir işimiz var. Bundan sonra 3 puan almak için mücadele edeceğiz. Ben zaferler yaşadım, başarısızlıklar tattım. Ben hepsi için emek sarfettim. Ben bunları tatmamış. Bu vicdansızlarda var mıdır?

"SEYİRCİLER MİLLİ TAKIMI ÖZLEMİŞLERDİR"
Biz oyuncularımızla birebir konuştuk. Bu onlarla benim arasındadır. O yüzden onlara dyduğum saygıdır. Ama öz eleştirilerini yaptılar. Biz bu beraberliği başka maçta da alabilirdik. Stada gelecek olan tarafarları yanlış yönlendirmeyelim. Oradaki seyirciler milli takımı özlemişlerdir. Bu galibiyette önemli bir rol oynayacaklardır. Zaten 2 puan kaybetmiş kritik bir noktada kaybetmiş bir oyuncunun eleştirisini mutlaka kendisi yapmıştır. Ancak üzüntülerini hissediyorum. Ama maçtan sonra bunun bir faydası yok. Olayları bana paylaştılar. Yanlışlarını konuştuk.

Onlar genç. Ben de hatalar yaptım. Daha fevri, daha sinirli yaklaştığım zamanlar oldu. Bunları gençliğine vermek lazım. Yaşayarak öğreniyorsunuz. Acıtmak başka birşey, üzmek başka birşey. Yaşayarak öğrenmeyenler bunu bilmeyebilirler. Onlar da tecrübe edineceklerdir.

Macaristan yarın İstanbul'da

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda 12 Eylül Çarşamba günü Türkiye ile karşılaşacak Macaristan Milli Takımı, yarın İstanbul'a gelecek.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı'na saat 12.00'de gelecek Macaristan kafilesi, buradan konaklayacağı Polat Renaissance Otel'e geçecek.

Konuk ekip, yarın akşam saat 20.00'de, maçın oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda antrenman yapacak. Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Peter Varhidi'nin de antrenman öncesi ya da sonrasında statta basın toplantısı yapacağı bildirildi.

Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
--->: TÜRKIYE - MACARISTAN
Alt 11.09.2007, 11:27   #3
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1238 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: TÜRKIYE - MACARISTAN

benim bu macta hiç ümidim yok ruhu kalmamış br milli takım olacak yine sahada...inşallah yanılırım.
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.2007, 11:46   #4
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1304 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok

Alıntı:
puar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
benim bu macta hiç ümidim yok ruhu kalmamış br milli takım olacak yine sahada...inşallah yanılırım.
BEN KARDEŞİM SANA KATILMIYORUM AMA BENCE ŞİMDİ DAHA İYİ DİNAMİK BİR TAKIM OLCAK DEĞİŞİK OYUNCULAR DAHA Ç OK ÜNLÜ SİMA OLCAK TERİM BÖYLE TANIYORUM BEN İNŞ BENDE YANILMAM
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.2007, 16:15   #5
SivasLady
Gast

Terim'den, Macar maçına sürpriz 11

Malta karşısında sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılarak Avrupa Şampiyonası finalleri için işini zora sokan Milliler'de, Fatih Terim kadroda büyük bir revizyona hazırlanıyor...

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında geçtiğimiz cumartesi günü Malta ile 2-2 berabere kalarak herkesi şaşırtan A Milli Takım'da yarın oynanacak Macaristan maçı öncesi Teknik Direktör Fatih Terim'in ilk 11'de büyük oranda değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Terim'in Malta maçı 11'inden sadece Servet ve Emre Belözoğlu'na şans vermesi beklenirken, tecrübeli teknik adamın kadro konusundaki son kararını bu akşam İnönü Stadı'nda yapılacak antreman sonrasında vereceği öğrenildi.

Fatih Terim'in defansın sağında sakatlandığı için kadrodan çıkarılan Sabri'nin yerine Mehmet Topuz'u düşündüğü ancak hafif sakatlığı bulunan Hamit'in de bu mevkide görev alabileceği belirtildi.

İşte Macaristan maçının muhtemel 11'i:

Rüştü, Mehmet Topuz (Hamit), Servet, Emre Aşık, Hakan Balta (Deniz),
Aurelio, Gökdeniz, Ayhan, Emre Belözoğlu, Nihat, Gökhan Ünal
Alt 11.09.2007, 16:18   #6
yigidomustafa58
Usta Yiğido

Alıntı:
SivasLady Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster

Malta karşısında sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılarak Avrupa Şampiyonası finalleri için işini zora sokan Milliler'de, Fatih Terim kadroda büyük bir revizyona hazırlanıyor...

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında geçtiğimiz cumartesi günü Malta ile 2-2 berabere kalarak herkesi şaşırtan A Milli Takım'da yarın oynanacak Macaristan maçı öncesi Teknik Direktör Fatih Terim'in ilk 11'de büyük oranda değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Terim'in Malta maçı 11'inden sadece Servet ve Emre Belözoğlu'na şans vermesi beklenirken, tecrübeli teknik adamın kadro konusundaki son kararını bu akşam İnönü Stadı'nda yapılacak antreman sonrasında vereceği öğrenildi.

Fatih Terim'in defansın sağında sakatlandığı için kadrodan çıkarılan Sabri'nin yerine Mehmet Topuz'u düşündüğü ancak hafif sakatlığı bulunan Hamit'in de bu mevkide görev alabileceği belirtildi.

süper o zaman kadro ama Rüştü yerine Hakan Arıkan olsa daha iyi olur...

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
Alt 11.09.2007, 16:47   #7
Ss--58--Ss
YASAKLI ÜYE

42 Mesajına 63 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Ss--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekanntSs--58--Ss ist jedem bekannt
Pfeil --->: TÜRKIYE - MACARISTAN

Alıntı:
SivasLady Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster

işte bu süper oldu fatih hoca bu kadroyu malta macında sahaya sürseydi maltaya fark atardık.macaristan macını kazanacagız insallah.
Ss--58--Ss isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.2007, 16:49   #8
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

46 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 886 ErdalGüler isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

İNŞALLAH KAZANIRIZ. TAKIMDADA BÜYÜK BASKI VAR...
Alt 11.09.2007, 16:52   #9
mth58
Acemi Yiğido

mth58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 660 mth58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

inşallah kazanırız ama milli takımımızda hırs yok...
mth58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.09.2007, 17:20   #10
MERİÇ
Tecrübeli Yiğido

MERİÇ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

27 Mesajına 33 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 820 MERİÇ isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Benm ümidim yok ağalar bu takımdan!
MERİÇ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla