Beni mahçup edin!
Sivasspor’un Ç.Rize’yi yenip süper ligde ikinci sıraya kadar yükselmesinin ardından gazete ve televizyonlardaki puan durumunu gösteren çizelgeye daha çok bakmaya başladım. Önceki akşam yine elime kumandayı alıp teleteks sayfasından puan durumuna baktım.
Süper ligden 3. lige kadar bütün grupları tek tek izledim. Tabii bu arada süper ligin puan durumuna bakarken ayrıca zevk aldım, gurur duydum. Kolay değil, Dünya yıldızlarının oynadığı ligde Sivasspor lider takımın sadece bir puan gerisinde 2. sırada bulunuyor. Sivasspor’un bu başarısını daha iyi anlamak ve nerelere geldiğini daha iyi görmek için diğer liglerde (2. ve 3. lig) mücadele eden takımlara bakmak gerekir. Süper ligin hemen altındaki TFF 1. ligindeki 18 takımdan sadece Gaziantep Belediye ve Mardinspor süper ligde oynamamış, geri kalan bütün takımlar süper ligde yer almışlar. Bir alt lige baktığım zaman yine zamanında futbolda söz sahibi olmuş takımları görüyorum.
Örneğin Adanaspor, Mersin İdmanyurdu, Erzurumspor ve Sarıyer. Ben bu takımlara gıpta ile baktığımı “Biz ne zaman buralara geleceğiz” dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Çok şükür bugün o takımlar ve daha bir çok takım taraftarı Sivasspor’a imrenerek bakıyorlar. 3. ligin puan durumuna baktığım zaman daha değişik duygulara kapılıyorum. Dünün, Balıkesir, Altınordu, Kütahya ve Zonguldak gibi sükseli ve örnek gösterilen takımları bugün neredeyse spor kamuoyunda hiç ağırlığı olmayan 3. liglerde görüyoruz.
Bunları niçin mi yazıyorum? Takımımıza destek olasınız, sahip çıkasınız ve kıymetini bilesiniz diye! Şu ana kadar ne yazık ki bunun farkında değilsiniz! Tabi şehir olarak. Sivasspor mütevazi bütçesiyle 100 milyon dolarlık bütçeye sahip takımları geride bırakıyor ve biz hala gerekli desteği bir türlü veremiyoruz. Ben bu konuda yaza yaza bıktım!
Şu andaki manzarayı görünce daha çok tahrik oluyorum. Geçtiğimiz hafta sonu 2. ligde Giresun-Mardin maçını izledim. Maçı televizyon verdiği halde tribünler tıklım tıklım ve son derece coşkuluydu. Maça gelenlerin neredeyse yüzde 90’nın üzerinde yeşil-beyaz forma ve kaşkol vardı. Bir gün sonra izlediğim Bursa-Fener maçı için zaten Bursa taraftarı için söylenecek bir şey olamaz.
Sivas’ın o seviyeye gelmesi için aradan 40 sene geçmesi lazım. En az 10 bin kişi aynı anda ellerinde yeşil-beyaz kaşkolle tribün şovu yapması müthiş bir görüntü oluşturdu. Daha önce de yapılan bu şov görüntüler bir çok televizyon programlarına da jenerik olmuştu. Bütün Türkiye Sivasspor’a imreniyor, ama ben bugün taraftarı eleştiriyorum. Hata bende desem, kesinlikle değil! Sivas’ta oynanan maçlarda tribünlere gelenlerin yaptığını görüyorum. Sadece 100 kişilik bir grup zaman zaman takım lehine tezahürat yapar, geriye kalan 9 bin 900 kişi de sadece gol olursa, ya da rakip takım futbolcusu agresif davranıp bizim futbolcuya bir şey yaparsa ayağa kalkar ve bağırır!
İnanmayan gelsin Bursa maçında tribünlere baksın.
İnşallah ben mahçup olurum!..
Abdullah YİĞİT, Hürdoğan Gazetesi 26.09.2007
|