Abdullah Yiğit / HÜRDOĞAN
Şans mıdır, yoksa şansızlık mı bilmiyorum. Sivasspor’la maç yapacak takımlar o maça değişik duygularla çıkıyor. Ligin ilk yarısında Beşiktaş maçını hatırlayın.
Sivasspor maçı öncesi fırtınılar koptu. Maça Paf takımıyla bile çıkılması gündeme geldi,ama sonra as takımla oynadılar. Geçen haftaki rakip Vestel Manisaspor hoca değişikliği yaşadı ve yeni hocasıyla Sivasspor’un karşısına çıktı.
Bu haftaki rakibimiz Konyaspor’da yönetim değişikliği oldu ve yeni yönetimin verdiği gazla Sivasspor’un karşısına çıkacaklar. Önceki akşam Kon Tv.de bu maçla ilgili yorumlar yapıldı. Proğrama telefonla katılan Konyaspor’un yeni yöneticisi Sivasspor maçına giderken yeni bir sayfa açtıklarını ve kendileri için ligin yeni başladığını söyledi. Tabi yönetici kimliğiyle başka bir şey söyleyemezdi, ancak Konyaspor’un Sivasspor maçına değişik duygularla çıkacağı kesin.
Sivasspor’a ters geldiğide söylenen Konyaspor’a bizim maçtan sonra başarılar diledikten sonra başka bir konunun altını çizmek istiyorum.
Pazartesi akşamı hemen her ulusal kanalda yayınlanan spor porgramlarını izledim ve Sivasspor’la ilgili yapılan yorumlarda bir şey dikkatimi çekti.
Sivasspor ligin ilk yarısını lider bitirirken ve daha sonrada bir kaç hafta bu koltukta otururken “Tabi canım! Sivasspor şampiyon olsun, Anadolu’dan şampiyon çıkmasını bende isterim” diyenler,önceki akşam adeta çark edip, neredeyse Sivasspor’un şampiyonluk yarışı için iddiası kalmadığını ima ettiler. Ligin bitimsine 8 hafta var ve 4. sıradaki Sivasspor’la lider arasındaki puan farkı ise sadece üç. Üstelik bu lider takımla 4 Eylül Stadı’nda birde maç oynayacağız. Yapılan yorumları dinlerken, daha önce Sivasspor’un başarılı olmasını istediğini söyleyenlerin bunu pek içten söylemediklerinide anladım. Sivasspor’un gerçekten şampiyon olmasını isteyenler var,ama çoğunun o günkü şartlarda öyle konuşması gerektiğide ortaya çıkmış oldu. Süper ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendirirken adam neredeyse Sivasspor adını ağızına almayacak! Sivasspor’u söylerken öyle hızlı geçiyorki utanmasa “Sivasspor’u geç” diyecek!
Sivasspor’un tarih yazıp şampiyon olmasını çok ama çok istiyordum, ancak özellikle Manisa maçından sonra yapılan yorumlardan sonra böyle bir başarıda ne kadar çok kahrından çatlayan olacağını anladığım gibi, Sivasspor’un sezonu şampiyon olarak bitirmesi için daha çok dua etmeye başladım.