Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Yazarlar Ne Dedi?

Yazarlar Ne Dedi? Köşe yazarları

Seçenekler Arama Stil

FELDKAMP BASINDAN DELİKANLI ÇIKTI
Alt 29.05.2008, 22:46   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart FELDKAMP BASINDAN DELİKANLI ÇIKTI

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Spor basını Feldkamp kadar delikanlı çıkmadı!

Dünkü Zaman gazetisine köşe yazısı yazan ünlü Alman hoca Karl Heınz Feldkmap, sessiz çoğunluğun sesi oldu. Bu güzel yazıyı okumamış olanlar için bugün bir de biz yayınladık!

Mehmet’in Milli takıma alınmaması kadar beni üzen bir başka olay, Türk spor basının bu yanlışlığa göz yumması. Çok az sayıda spor yazarı Mehmet’in neden Milli takıma alınmadığını sordu, irdeledi!

Dün Feldkamp’ın bu yazısını okuduktan sonra Mehmet Yıldız konusunda kesinlikle duygusal davranmadığımızı bir kez daha gördüm. Ama ben isterdimki, bu kadar büyük bir yanlış içerisinde olan Fatih Terim’i, bütün spor yazarları ( ya da büyük çoğunluğu) uyarsın! Çünkü bu takım bizim,yani 70 milyonun takımı. Feldkamp’ında dediği gibi inşallah Fatih hoca Avrupa şampiyonası maçlarında Mehmet Yıldız’ı aramaz..

Gelelim en çok konuşulan olaya, yani Mehmet Yıldız’ın transfer söylentilerine. Neredeyse günlük görüştüğüm Mehmet Yıldız’la en son dün öğle saatlerinde konuştum ve hemen basında çıkan Trabzonspor’a transfer olacağı yönündeki haberleri sordum. Bundan önceki haberleri olduğu gibi bu haberide yalanlayan Mehmet Yıldız “Ağbi, öyle bir şey yok, herhalde gazeteler bu günlerde haber bulmakta sıkıntı çekiyor, onun için her gün bir takımla görüştüğüm yazılıyor. Ben, ne yurt içinde, ne de yurt dışında bir takımla görüştüm...” diyerek konuya açıklık getirdi.

Belki bu konuda bizler hemen her gün Mehmet’i arayarak ve aynı soruları sorarak usandırıyoruz ama mecburuz. Basında böyle bir haber çıktığı zaman günde en az 15-20 kişinin “Mehmet gidiyormu?” şeklinde sorusuna muhatap oluyoruz.

Aslında taraftarın Mehmet konusunda bu kadar hassas olmasıda gayet normal. Mehmet Yıldız’ı artık Sivasspor’un bir parçası gibi görmeye başladılar ve gittiği zaman,onun yerine gelecek futbolcunun aynı başarıyı sağlamasından da şüphe duyuyorlar.

Sonuç olarak şunu söyleyeyim, dün öğle saatlerine kadar ne Mehmet Yıldız, ne de menajeri hiç bir kulüple transfer görüşmesi yapmadı, içiniz rahat olsun!...

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: FELDKAMP BASINDAN DELİKANLI ÇIKTI
Alt 29.05.2008, 23:11   #2
sewaz58
Tecrübeli Yiğido

sewaz58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

183 Mesajına 256 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 720 sewaz58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: FELDKAMP BASINDAN DELİKANLI ÇIKTI

Bu saatten sonra ne Mehmet Yıldız ne de bir Sivassporlunun alınmaması konusunda konuşmamızın bir faydası kalmadı.Tek dileğimiz Milli takımımızın büyük bir başarı yakalaması.Ama o kendini adam sanan herife karşıda kinimiz kolay kolay gitmez.. İnşallah herşeye rağmen başarı yakalanacaktır..
BİZ SIVASLIYIZ!!!

58 & SİVASSPOR & 58
sewaz58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2008, 23:11   #3
titizyiğido
Usta Yiğido

titizyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

307 Mesajına 439 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 783 titizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOKtitizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOKtitizyiğido FAZLA SÖZE GEREK YOK

kalli mehmet yıldızın kadroda olmamasına şaşırmış ama ben terimin mehmeti kadroya almamasına hiç şaşırmadım çünkü adam çifte standartçı böylesi insanlardan başka ne beklenebilirki
titizyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.05.2008, 00:10   #4
gercek58li
Usta Yiğido

gercek58li - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

50 Mesajına 75 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 gercek58li ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

KARL HEINZ FELDKAMP
k.feldkamp@zaman.com.tr Spor
Mehmet Yıldız nerede?..

Avrupa Futbol Şampiyonası yaklaşıyor. Milli takım antrenörlerinin kadrolarını 23 kişiye indirmeleri için de süre kısalıyor. Bugünlerde kamuoyunun milli takımda görmek istedikleri futbolcular ile antrenörlerin çağırdığı isimlerin tartışması var.
İspanya'da Raul tartışması gündemde. Türkiye'de Hakan Şükür'ün neden milli takımda olmadığını soranlar mutlaka vardır. Almanya'da Löw'ün işi biraz daha kolay. Çünkü milli takıma çağırdığı isimlerin form durumu üst düzeyde. 5-6 genç futbolcuyu fazla patırtı gürültü olmadan evlerine gönderebilecek. Ancak Türkiye'nin durumu Almanya gibi değil.

Türkiye Milli Takımı hazırlık için Almanya'ya gelirken açıklanan milli takım kadrosunda en büyük hayal kırıklığını Mehmet Yıldız'da yaşadım. Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın neden milli takım kadrosuna çağrılmadığına çok şaşırdım.

Sezon boyunca takımına en faydalı olan, 14 gol atan ve bana göre Türkiye'nin en iyi hücuma dönük futbolcusu kadroda olmalıydı. Mehmet'in Avrupa Şampiyonası için milli takım kadrosuna girme konusunda başka ne yapması gerekirdi?... Fransa liginden çağrılan Mevlüt, ya da Rusya liginden çağrılan başka bir futbolcudan birkaç adım daha önde değil mi idi?... Hatta Fenerbahçe'de hep yedek kalan Semih'ten bile daha iyi bir tercih olmaz mı idi?... Umarım Türkiye Milli Takımı 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde Mehmet Yıldız'ı Türkiye'de unutmanın faturasını ağır ödemez.

Servet sakatlandığı için Galatasaraylı Emre'nin defansa çağrıldığını duydum. En azından son anda da olsa çağrılması isabetli bir karar. Türkiye Süper Ligi'nde bu sezonun ikinci yarısında defansın en iyi isimleri sayılsa Emre ilk akla gelen olurdu. Galatasaray'ın bu sezonki şampiyonluğunda aslan payı Servet, Emre ve ikinci yarıdaki performansı ile Aykut'undur.

Şayet imkansız değilse Fatih Terim yeniden Mehmet Yıldız'ı kadroya çağırabilir. FIFA ve UEFA kuralları bu konuda ne diyor şu an itibarıyla bilmiyorum. Ama zamanı geçmedi ise Mehmet Yıldız'ı kadroya dahil edebilir.

Milli takım antrenörlerinin en büyük avantajı istediği futbolcuyu istediği zaman kadroya alabilmesidir. Kulüp antrenörleri bunu yapamaz. Kulüplerde sözleşmesi bulunan futbolcu sayısı bellidir. Ama bir milli antrenör için ülkenin bütün futbolcuları seçilebilecek isimlerdir.

Türkiye'de özlemle beklediğim bir gelişme de milli takım antrenörü ile kulüp antrenörlerinin bilgi alışverişi yapması olayıdır. Fatih Terim keşke nisan ayı içinde kulüp antrenörleri ile bir araya gelseydi. Onlara ellerindeki futbolcuların form durumlarını sorsa. Eksik ve fazlalıklarını antrenörlerinden dinleseydi. Futbolcuların antrenmanlardaki özel durumlarını sorsaydı. Bunu Almanya'da Löw çok iyi yapıyor. Belirli aralıklarla antrenörleri dinliyor. Notlar alıyor. En son kararı ona göre veriyor. Böyle bir çalışmanın zamanında yapılması olumlu sonuçlar verir.

Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım sürerken oynanan hazırlık maçları da önemli. İnsan bir maçı kaybedince üzülür. Enerjisi azalır. Maç kaybetmek negatif enerji verir. Huzursuzluk oluşturur.

Şimdi saat 12'ye beş var. Yani artık son hazırlık günleri.

Sivas gibi bir ekipte sezon boyunca çok sayıda maçı çeviren Mehmet Yıldız'ın olmamasının üzüntüsü var içimde.

Buna rağmen Türkiye Milli Takımı ve Fatih Terim'e başarılar diliyorum.

29 Mayıs 2008, Perşembe