Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Teknik Direktör

Teknik Direktör Teknik Direktör hakkindaki yorumlar

Seçenekler Arama Stil

BİZİM ESERİMİZ
Alt 15.07.2008, 07:51   #1
Abdullah DuMaN
Usta Yiğido

Abdullah DuMaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.168 Mesajına 9.556 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1534 Abdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz sein
Standart BİZİM ESERİMİZ

İnter Toto'da 3.Tur'a çıkan Sivasspor'un hocası Bülent Uygun, FANATİK'e konuştu.
15.7.2008

Başarılı hoca, “Sadece Sivasspor değil, Sivas kenti de çok değişti... Bu devrim ve değişim hızla devam edecek. UEFA Kupası’na katılacağız” dedi.

Sivasspor'un efsane ismi haline gelen Bülent Uygun, tarihi Grbalj zaferinin hemen ardından FANATİK’i ziyaret etti. Önceki gün kazanılan maç sonunda dün İstanbul’a gelen ve ilk iş olarak havalanından gazetemize gelen Uygun, Sivasspor’un başarısı hakkında oldukça samimi açıklamalarda bulundu. İşte Yiğidolar’ın Yiğidi, Türk Futbolu’nun askeri Bülent Uygun’un sözleri...

Hocam öncelikle tebrikler. İlk Avrupa sınavı başarıyla aşıldı, ne hissediyorsunuz?
- Grbalj maçı gerçekten çok önemliydi. Adamlar da bu işi ciddiye alıp, gelmişler Sivas’a. İsmine bakıp aldanmamalı kimse. Zaten futbolları da Yugoslav ekolünün devamı. Biraz zor oldu ama turu geçtik. Zaten bizim olmamız gereken yer İnter Toto değil, Şampiyonlar Ligi ya da UEFA olmalıydı. Ne yapalım, kısmet bu yoldan hedefe gitmekmiş.

Peki 3.Tur’daki rakip Braga nasıl? Rakibi izlediniz mi?- Braga zaten tanınmış bir kulüp. Maçlarını kasetlerden izledik. Geçen sezon UEFA Kupası’nda çok önemli başarılara imza attılar. Bayern Münih ve Bolton gibi takımların arasından sıyrılıp, 3.Tur’a yükseldiler. Sonuçta Portekiz’in önde gelen takımlarından bir tanesi. Ama kesinlikle rakipten çekinmiyoruz. Eğer bu engeli aşarsak, daha kolay bir takımla eşleşeceğiz.

UEFA’ya gideceğinize inanıyor musunuz?
- Tabii ki inanıyoruz. Zaten en başından beri hedefimiz buydu. Eğer gruplara kalabilirsek, bu hem bizim için, hem Sivasspor için, hem de kent için apayrı bir deneyim ve heyecan olacak. İnşallah bu hayallerimizi gerçekleştiririz.

Sivasspor’un sizin görevde bulunduğumuz dönemdeki yükselişinin en önemli etkeni nedir?
- Ben asla bu işe sadece sportif olarak bakmadım. Bu bir inanç işi. Başarıyı yakalamak istiyorsanız, aile gibi olmalısınız. Sivasspor’un başarısıyla birlikte, Sivas kenti de doğru orantılı yükselmeye başladı. Hem sanayi anlamda, hem de kültürel anlamda. Ben Sivasspor 2.Lig’deyken genel menacer olarak göreve başladım. Ama şehrin geldiği nokta gerçekten inanılmaz.

Ne gibi değişimden bahsediyorsunuz?
- Bir kere şehrin çehresi değişti, yavaş yavaş olaylara bakış açıları da değişiyor. Atatürk’ün, ulusal dirilişi başlattığı yer olan Sivas’ta şimdi insanlar daha fazla Atatürkçü. Biz Türkiye’deki bazı tabuları da yıktık. Şimdi insanlar Sivas’a geldiklerinde karamfillerle, gülücüklerle karşılaşınca çok mutlu oluyor. Hani Sivaslılar’a ‘Yiğidolar’ deniyor ya. Sivaslılar, gördüğüm en yiğit insanlar.

Bunların sporla ne gibi bir ilgisi var?
- Bu değişim çok önemli. Bir kere şehirde takıma sahip çıkılmaya başlandı. Futbolcular kentin kendilerine gösterdiği ilgiye, başarıyla karşılık vermeye çalışıyorlar. Düşünün tüpçü geliyor tesise, elinde baklava ve kola var. Bu adam ne kadar para kazanıyor ki! İşte bunları görünce insanın başarılı olma istediği daha fazla artıyor. O insanlara daha fazla şey vermek istiyor.

Peki geçen yılı biraz ele alalım. Şampiyonluğu kaçırdınız, en üzüldüğünüz maç hangisiydi?- En üzüldüğüm maçlar iç sahada Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kaybettiğimiz maçlar oldu. Galatasaray maçıyla ilgili bir üzüntüm yok. Futbolcularım o gün üzerlerine ne düşüyorsa yaptı. Galatasaray çok iyi oynadı. Maçtan sonra Ayhan’la konuştuk. Hocam, “Bir daha vursam gol olur mu bilmiyorum. Hatta o an niye vurduğumu da bilmiyorum” dedi. Yani yapılacak bir şey yoktu. O maçlardan birini kazansak, belki şampiyon olurduk.

Son hafta Fenerbahçe’nin yenilmesi, sizi İnter Toto’ya gönderdi. Fenerbahçe’ye kızgınlık var mı?
- Yok herhangi bir kızgınlığımız yok. Normal şartlarda UEFA’ya gitmek bizim hakkımızdı. Ama garip bir statü nedeniyle İnter Toto’ya gitmek zorunda bırakıldık. Yine de buradan yolumuza devam edip, UEFA’ya katılacağız.

Bu sezon nasıl geçecek sizce?
- Bir kere 4 büyükler çok yerinde transferler yaptılar. Keza Gaziantepspor, Kocaelispor, Gençlerbirliği, Ankaraspor ve diğer takımlar önemli isimleri kadrosuna kattılar. Geçen sene başında ‘Kim düşer?’ diye sorsalar, düşenlerden 1-2’sini tahmin edebilirdim. Ama şimdi bu soruya hiçbir şekilde yanıt veremem.

Sizi daha zor bir lig bekliyor yani?
- Sadece bizi değil, her takım için zorlu bir sezon olacak.

Hocam, çok teşekkür ederiz. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
- Ben teşekkür ederim. Bugüne kadar geldiğimiz nokta ortada. Bu bizim eserimiz. Yani kimin? Öncelikle Sayın Başkanımız Mecnun Odyakmaz, sonra ben, ekibim ve futbolcularım, sonra Türkiye’deki 7 milyon Sivaslı... Hep birlikte bu takımı buralara taşıdık ve bunun da ardını getirmemiz gerekiyor. Başlattığımız devrim ve değişim, hızla devam edecek...

Bülent Uygun, Yazı İşleri Müdürümüz Zafer Büyükavcı ve deneyimli editörümüz Mesut Konukçu’yla da görüştü.

İşte Diallo gerçeği
Söz futbolcuların aldıkları paralarla ilgili bölüme geldiğinde, Uygun’un ilk dikkat çektiği isim Diallo oldu... Grbalj maçında kafayla attığı golle Sivasspor’a turu getiren Diallo’nun kaç para aldığını sorduğumuzda, “Sadece 150 bin Dolar alıyor bu adam. Görürsünüz, seneye de İngiltere’ye gider” dedi ve bazı sözleriyle bazı kulüplerin transfer konusunda kandırıldığını ima etmeye çalıştı...

Menacere özel yöntem!
Bülent Uygun, bir menacerin ismini açıklamak istemediği bir futbolcu için kendisiyle yaptığı görüşmeyi anlattı: Menacer odama geldi, “Hocam, bu futbolcunun maliyeti 200 bin Dolar. Ben başkana 500 bin derim. 200 bin futbolcuya veririz, bize de pay düşer” dedi. Menaceri başkanın odasına götürdüm, “200 bin oyuncuya, 20 bin menacere veriyoruz” dedim. Odada kimsenin buna itirazı olmadı.

Röportaj: İsmail ÖZTÜRK

FANATİK

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....
Abdullah DuMaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı Abdullah DuMaN'a Teşekkür Ediyor...
Bizim eserimiz
Alt 15.07.2008, 09:15   #2
GokhanTurna
Usta Yiğido

GokhanTurna - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.808 Mesajına 3.804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1091 GokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer AnblickGokhanTurna ist ein wunderbarer Anblick
Pfeil Bizim eserimiz

İnter Toto'da 3.Tur'a çıkan Sivasspor'un hocası Bülent Uygun, FANATİK'e konuştu.
15.7.2008

Başarılı hoca, “Sadece Sivasspor değil, Sivas kenti de çok değişti... Bu devrim ve değişim hızla devam edecek. UEFA Kupası’na katılacağız” dedi.

Sivasspor'un efsane ismi haline gelen Bülent Uygun, tarihi Grbalj zaferinin hemen ardından FANATİK’i ziyaret etti. Önceki gün kazanılan maç sonunda dün İstanbul’a gelen ve ilk iş olarak havalanından gazetemize gelen Uygun, Sivasspor’un başarısı hakkında oldukça samimi açıklamalarda bulundu. İşte Yiğidolar’ın Yiğidi, Türk Futbolu’nun askeri Bülent Uygun’un sözleri...

Hocam öncelikle tebrikler. İlk Avrupa sınavı başarıyla aşıldı, ne hissediyorsunuz?
- Grbalj maçı gerçekten çok önemliydi. Adamlar da bu işi ciddiye alıp, gelmişler Sivas’a. İsmine bakıp aldanmamalı kimse. Zaten futbolları da Yugoslav ekolünün devamı. Biraz zor oldu ama turu geçtik. Zaten bizim olmamız gereken yer İnter Toto değil, Şampiyonlar Ligi ya da UEFA olmalıydı. Ne yapalım, kısmet bu yoldan hedefe gitmekmiş.

Peki 3.Tur’daki rakip Braga nasıl? Rakibi izlediniz mi?
- Braga zaten tanınmış bir kulüp. Maçlarını kasetlerden izledik. Geçen sezon UEFA Kupası’nda çok önemli başarılara imza attılar. Bayern Münih ve Bolton gibi takımların arasından sıyrılıp, 3.Tur’a yükseldiler. Sonuçta Portekiz’in önde gelen takımlarından bir tanesi. Ama kesinlikle rakipten çekinmiyoruz. Eğer bu engeli aşarsak, daha kolay bir takımla eşleşeceğiz.

- Tabii ki inanıyoruz. Zaten en başından beri hedefimiz buydu. Eğer gruplara kalabilirsek, bu hem bizim için, hem Sivasspor için, hem de kent için apayrı bir deneyim ve heyecan olacak. İnşallah bu hayallerimizi gerçekleştiririz.

Sivasspor’un sizin görevde bulunduğumuz dönemdeki yükselişinin en önemli etkeni nedir?
- Ben asla bu işe sadece sportif olarak bakmadım. Bu bir inanç işi. Başarıyı yakalamak istiyorsanız, aile gibi olmalısınız. Sivasspor’un başarısıyla birlikte, Sivas kenti de doğru orantılı yükselmeye başladı. Hem sanayi anlamda, hem de kültürel anlamda. Ben Sivasspor 2.Lig’deyken genel menacer olarak göreve başladım. Ama şehrin geldiği nokta gerçekten inanılmaz.

- Bir kere şehrin çehresi değişti, yavaş yavaş olaylara bakış açıları da değişiyor. Atatürk’ün, ulusal dirilişi başlattığı yer olan Sivas’ta şimdi insanlar daha fazla Atatürkçü. Biz Türkiye’deki bazı tabuları da yıktık. Şimdi insanlar Sivas’a geldiklerinde karamfillerle, gülücüklerle karşılaşınca çok mutlu oluyor. Hani Sivaslılar’a ‘Yiğidolar’ deniyor ya. Sivaslılar, gördüğüm en yiğit insanlar.

- Bu değişim çok önemli. Bir kere şehirde takıma sahip çıkılmaya başlandı. Futbolcular kentin kendilerine gösterdiği ilgiye, başarıyla karşılık vermeye çalışıyorlar. Düşünün tüpçü geliyor tesise, elinde baklava ve kola var. Bu adam ne kadar para kazanıyor ki! İşte bunları görünce insanın başarılı olma istediği daha fazla artıyor. O insanlara daha fazla şey vermek istiyor.

Peki geçen yılı biraz ele alalım. Şampiyonluğu kaçırdınız, en üzüldüğünüz maç hangisiydi?
-En üzüldüğüm maçlar iç sahada Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kaybettiğimiz maçlar oldu. Galatasaray maçıyla ilgili bir üzüntüm yok. Futbolcularım o gün üzerlerine ne düşüyorsa yaptı. Galatasaray çok iyi oynadı. Maçtan sonra Ayhan’la konuştuk. Hocam, “Bir daha vursam gol olur mu bilmiyorum. Hatta o an niye vurduğumu da bilmiyorum” dedi. Yani yapılacak bir şey yoktu. O maçlardan birini kazansak, belki şampiyon olurduk.

Son hafta Fenerbahçe’nin yenilmesi, sizi İnter Toto’ya gönderdi. Fenerbahçe’ye kızgınlık var mı?
- Yok herhangi bir kızgınlığımız yok. Normal şartlarda UEFA’ya gitmek bizim hakkımızdı. Ama garip bir statü nedeniyle İnter Toto’ya gitmek zorunda bırakıldık. Yine de buradan yolumuza devam edip, UEFA’ya katılacağız.

- Bir kere 4 büyükler çok yerinde transferler yaptılar. Keza Gaziantepspor, Kocaelispor, Gençlerbirliği, Ankaraspor ve diğer takımlar önemli isimleri kadrosuna kattılar. Geçen sene başında ‘Kim düşer?’ diye sorsalar, düşenlerden 1-2’sini tahmin edebilirdim. Ama şimdi bu soruya hiçbir şekilde yanıt veremem.

- Ben teşekkür ederim. Bugüne kadar geldiğimiz nokta ortada. Bu bizim eserimiz. Yani kimin? Öncelikle Sayın Başkanımız Mecnun Odyakmaz, sonra ben, ekibim ve futbolcularım, sonra Türkiye’deki 7 milyon Sivaslı... Hep birlikte bu takımı buralara taşıdık ve bunun da ardını getirmemiz gerekiyor. Başlattığımız devrim ve değişim, hızla devam edecek...

İşte Diallo gerçeği
Söz futbolcuların aldıkları paralarla ilgili bölüme geldiğinde, Uygun’un ilk dikkat çektiği isim Diallo oldu... Grbalj maçında kafayla attığı golle Sivasspor’a turu getiren Diallo’nun kaç para aldığını sorduğumuzda, “Sadece 150 bin Dolar alıyor bu adam. Görürsünüz, seneye de İngiltere’ye gider” dedi ve bazı sözleriyle bazı kulüplerin transfer konusunda kandırıldığını ima etmeye çalıştı...

Menacere özel yöntem!
Bülent Uygun, bir menacerin ismini açıklamak istemediği bir futbolcu için kendisiyle yaptığı görüşmeyi anlattı: Menacer odama geldi, “Hocam, bu futbolcunun maliyeti 200 bin Dolar. Ben başkana 500 bin derim. 200 bin futbolcuya veririz, bize de pay düşer” dedi. Menaceri başkanın odasına götürdüm, “200 bin oyuncuya, 20 bin menacere veriyoruz” dedim. Odada kimsenin buna itirazı olmadı.

Fotoğraf: Ceylan Çetin
GokhanTurna isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı GokhanTurna'a Teşekkür Ediyor...
--->: BİZİM ESERİMİZ
Alt 15.07.2008, 09:37   #3
davulcu
Usta Yiğido

davulcu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

734 Mesajına 1.083 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 864 davulcu FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: BİZİM ESERİMİZ

HOCAM KİM NE DERSE DESİN BİZ SANA GÜVENİYORUZ

KISKANANLAR ÇATLASIN
Alt 15.07.2008, 09:47   #4
anilcan213
Yiğido

anilcan213 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

181 Mesajına 406 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 686 anilcan213 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

walla yaw hocamız bi tane...hade uefa gruplaraaaaa
Alt 15.07.2008, 10:13   #5
mysuskunx
Tecrübeli Yiğido

mysuskunx - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

229 Mesajına 358 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 746 mysuskunx FAZLA SÖZE GEREK YOKmysuskunx FAZLA SÖZE GEREK YOK

BÜLENT HOCAM , SEN EKİBİN , BAŞKANIMIZ VE TAKIMIMIZIN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞAN, TÜM KİŞİLERE ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER
5058 SMS ATIN LÜTFEN...........

Seni Sebepsiz SEVDİK, SEVECEĞİZ...

mysuskunx isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gördüğüm en Yiğido Teknik Direktör..!
Alt 15.07.2008, 11:35   #6
HaSiVasLıM58
YASAKLI ÜYE

231 Mesajına 457 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 HaSiVasLıM58 TAM BIR BEYEFENDIHaSiVasLıM58 TAM BIR BEYEFENDIHaSiVasLıM58 TAM BIR BEYEFENDIHaSiVasLıM58 TAM BIR BEYEFENDIHaSiVasLıM58 TAM BIR BEYEFENDI
Daumen hoch Gördüğüm en Yiğido Teknik Direktör..!

'Bizim eserimiz'
15.7.2008

Peki 3.Tur’daki rakip Braga nasıl? Rakibi izlediniz mi?- Braga zaten tanınmış bir kulüp. Maçlarını kasetlerden izledik. Geçen sezon UEFA Kupası’nda çok önemli başarılara imza attılar. Bayern Münih ve Bolton gibi takımların arasından sıyrılıp, 3.Tur’a yükseldiler. Sonuçta Portekiz’in önde gelen takımlarından bir tanesi. Ama kesinlikle rakipten çekinmiyoruz. Eğer bu engeli aşarsak, daha kolay bir takımla eşleşeceğiz.

Peki geçen yılı biraz ele alalım. Şampiyonluğu kaçırdınız, en üzüldüğünüz maç hangisiydi?- En üzüldüğüm maçlar iç sahada Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kaybettiğimiz maçlar oldu. Galatasaray maçıyla ilgili bir üzüntüm yok. Futbolcularım o gün üzerlerine ne düşüyorsa yaptı. Galatasaray çok iyi oynadı. Maçtan sonra Ayhan’la konuştuk. Hocam, “Bir daha vursam gol olur mu bilmiyorum. Hatta o an niye vurduğumu da bilmiyorum” dedi. Yani yapılacak bir şey yoktu. O maçlardan birini kazansak, belki şampiyon olurduk.

Bülent Uygun, Yazı İşleri Müdürümüz Zafer Büyükavcı ve deneyimli editörümüz Mesut Konukçu’yla da görüştü.

İşte Diallo gerçeği

Menacere özel yöntem!

Fotoğraf: Ceylan Çetin

Bu haber 3091 kez okunmuştur.
HaSiVasLıM58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2008, 10:19   #7
celooz
Acemi Yiğido

celooz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

76 Mesajına 102 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 654 celooz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

seneye daha iisi olacak insallah
celooz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BİZİM ESERİMİZ
Alt 08.08.2008, 10:36   #8
XXCakir58
Usta Yiğido

XXCakir58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

574 Mesajına 790 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 963 XXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOKXXCakir58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: BİZİM ESERİMİZ

saglik olsun, insallah seneye cikacagiz daha iyi yerlere. Sivassporu herkes görecek.
Paylasim icin sagol.