Mustafa Yıldız / Sivasın Sesi Gazetesi
Tecrübesizlik!...
Kendi sahasında Braga’yı ağırlayan Sivasspor aldığı yenilgi ile kendisinden büyük beklentiler içerisinde olan gerek camiası gerekse Türk halkını büyük bir üzüntü içerisine itti. Sivasspor yenilemez mi?. Tabiki yenilebilir ama, böyle güzel bir atmosfer ve dişine göre bir rakip karşısında değil.
Düşündüğümüz ve izlediğimiz gibi Sivasspor Braga’dan üstün bir takım. Sivasspor gerek futbolu gerekse mücadelesiyle daha iyi olduğunu gösterse de sonuçta futbol skora dayalı bir spor.
Braga Sivasspor’u maçtan önce çok güzel analiz etmiş, Sivas’a ise beraberlik hedefiyle gelmiş bir takım. Ancak maçta Sivasspor’un yaptığı çok basit hatalar, Braga’yı cesaretlendirmiş ve galibiyet peşinde sürüklemiştir.
Bunun tek nedeni ise Sivasspor’un Avrupa tecrübesizliğidir. Avrupa’da kimliği ile ilk kez böyle bir ciddi maça çıkan Sivasspor, kendisinden çok daha fazla tecrübeli olan takıma karşı üstünlük kuramadı. Çünkü Avrupa’da mücadele ediyorsanız ve maçların rövanşı varsa kesinlikle önce gol yememeyi düşüneceksiniz!...
Sonuçta bu maçların rövanşı var ve gol yemeden çıkacağınız her maç sizi gerek içerde gerekse dışarda avantajlı kılabilecektir. Ancak Sivasspor’un böyle bir avantajı kalmamıştır, çünkü Sivasspor bir lig maçına çıkıyor gibi Avrupa maçına çıkmıştır.
Eğer Avrupa’lı olmak ve kalıcı olmak isteniyorsa kesinlikle önce turnuva takımı olmayı öğrenmeli ve Sivasspor’un gerçek kimliği olan ‘Kontraatak futbolu’ sergilenmelidir.
Sivasspor’un futbolu herkesi memnun etmiştir ancak ne yazık ki futbolun altın kuralı olan ‘atamayana atarlar!..’ deyimi bir kez daha yüzünü göstermiştir. Sayısız gol pozisyonuna girdiğiniz bir maçta fileleri havalandıramazsanız, pozisyon dahi vermeden gol bile yersiniz. Braga karşısında olduğu gibi.
Volkan olayına gelince!... Bu tamamen hocanın takdiridir. Bunu eleştirmek bize düşmez ama ‘Keşke’ dememek içinde her zaman daha tecrübeli olan Akın’a fırsat tanınmalıydı düşüncesindeyim.
Bize bu güzellikleri yaşatan Yönetim, Teknik heyet ve futbolcularımıza şahşım olarak teşekkür ediyorum. Çünkü onlar ‘Gönüllerin şampiyonu’dur. Henüz hiç bir şey bitmiş değildir.
Ben Sivasspor’un Portekiz’de zorda olsa rakibini yenebileceğini düşünüyorum. Yeterki girdiğimiz pozisyonlarda cömert davranmayıp topu üç direğin arasına nişanlayalım. Erken bulacağımız bir gol, geçtiğimiz sezon Türkiye’yi titreten gerçek Sivasspor’u Braga’nın karşısına çıkartacağına eminim...